Aktualności

[Desdinova] Drobna kolekcja :)

Desdinova · 15238

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #30 dnia: Października 01, 2017, 19:31:08
No w takim wypadku kupuje się mniejszy telewizor. Rozmiar TV dobrany względem pomieszczenia, tak by rozglądać się po ekranie jak po muzeum, to delikatnie mówiąc niepraktycznie rozwiązanie. Ale co kto lubi. Tu u autora tematu chyba jeszcze nie jest aż tak źle.

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 15
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #31 dnia: Października 01, 2017, 20:13:11
No w takim wypadku kupuje się mniejszy telewizor. Rozmiar TV dobrany względem pomieszczenia, tak by rozglądać się po ekranie jak po muzeum, to delikatnie mówiąc niepraktycznie rozwiązanie. Ale co kto lubi. Tu u autora tematu chyba jeszcze nie jest aż tak źle.

Nie nie spokojnie nie trzeba kręcić głową a i efekt jest "kinowy". Ja zawsze siedziałem z głową blisko ekranu więc już chyba tak mi zostało  ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #32 dnia: Października 01, 2017, 23:38:46
Co tam chowasz w tych segregatorach? :)

Offline Trzyzet

Odpowiedź #33 dnia: Października 01, 2017, 23:58:08
Wszystko fajnie wygląda tylko moim zdaniem trochę za mała odległość do tv 55 cali. Ja na swoim 42 cale to gram z odległości ok 4 metry, ale jeśli warunki na to nie pozwalają to trzeba się jakoś dostosować ;)

Aby używać ekranu komfortowo, trzeba być od niego w odległości około 1.5x jego przekątnej.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #34 dnia: Października 02, 2017, 08:44:53
Wydaje się spory ekran, ale podobne przełożenie jakby siedzieć jak PCtowcy z nosem w monitorze 24, czy tam nawet 28 cali. Grunt to nie ruszać gałami w każdy kąt ekranu, w grze i tak skupiamy wzrok w jednym obszarze. Gorzej by tenisa oglądać, bo wtedy głowa od manewrów by nas bolała ;)

Offline Mitsu

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 16
Odpowiedź #35 dnia: Października 02, 2017, 10:20:28
Moim zdaniem jeżeli nie widać pikseli to można siedzieć jak najbliżej. Swego czasu siedziałem koło 1m od 42 cali i było całkiem spoko.

Offline loompy100

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 2
  • asa
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum.
  • PSN ID: loompy100
Odpowiedź #36 dnia: Października 02, 2017, 13:12:49
Każdy siedzi jak lubi :P Ja bym pomalował tą szafkę na biało, żeby się trochę zlała ze ścianą, albo wymienił jej fronty na coś efektowniejszego. Otwierasz taką zwykłą szafę, a tam buum, tyle dobroci :P

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #37 dnia: Października 02, 2017, 13:32:17
Desdi,
biało-miedzianym Xboxem się chwaliłeś, ale nie pokazałeś zdjęć pada :) Wygląda zachęcająco, nie miałeś problemu z malowaniem 'użytkowej' powierzchni pada? Lakier się nie wyciera?

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #38 dnia: Października 02, 2017, 13:40:27
Co tam chowasz w tych segregatorach? :)

Głównie cała kolekcja Secret Service w koszulkach foliowych. Obok leży cała kolekcja PSX Extreme od pierszego numeru 8)  (szafa jest głęboka więc większość numerów z tyłu). Pozatym mam kilka numerów Retro Gamer no i byłbym zapomniał o pełnej kolekcji Pixela. W segregatorach jeszcze co cenniejsze karty z MtG ze starych dobrych czasów. Trzymane chyba dla dzieci bo szkoda mi się ich pozbyć  ;D taki chomik ze mnie...

Desdi,
biało-miedzianym Xboxem się chwaliłeś, ale nie pokazałeś zdjęć pada :) Wygląda zachęcająco, nie miałeś problemu z malowaniem 'użytkowej' powierzchni pada? Lakier się nie wyciera?

Na tyle na ile już z niego korzystałem to trzyma się rewelacyjnie. Sam się dziwię bo te grzybki to na wierzchu wytwór gumopodobny. Zobaczymy jak będzie przy dłuższej eksploatacji.
« Ostatnia zmiana: Października 02, 2017, 13:43:39 wysłana przez Desdinova »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #39 dnia: Października 02, 2017, 16:27:16
Też miałem swego czasu kolekcję Play w segregatorach. PSX Extreme też zauważyłem. Ogólnie jest na co popatrzeć ;)

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #40 dnia: Listopada 18, 2017, 23:46:22
Powolutku zacznę się chwalić zdobyczami nowymi oraz tymi które już chwilkę u mnie leżą. Ostatnio ktoś pokazywał jakie piękne pady dokupił do swojej kolekcji. Oto moje zbiory;

Pady do Xbox Classic:

Zaczynając od górnego lewego rogu:
Pierwszy to moja własna inicjatywa malarska,
Następnie Green Translucent,
Crystal,
Piękny niedawno zakupiony od WujekToshiden klasyczny czarny S oraz
Duke - pierwszy model wydany na X'a.
Do uzupełnienia kolekcji brakuje wydanego na amerykańskim rynku Blue/Ice Translucent

Pady Xbox One:

Wersje kolorystyczne Copper Shadow, Halo 5 oraz Titanfall w swoich oryginalnych pudełkach.
Wersje Black, White niestety ta druga tylko w pudełku zastępczym.
Ostatni to wersja kolorystyczna Forza 6 niestety również bez pudełka.

Przy okazjo jeżeli ktoś miałby a przypadkiem nie potrzebował (bo nie ma na nie miejsca gdzie to trzymać  ;) to chętnie odkupię oryginalne pudełka do tych dwóch ostatnich wersji kolorystycznych.

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #41 dnia: Listopada 18, 2017, 23:55:32
Inwencja twórcza jak najbardziej mi się podoba. Fajnie kontrastuje biel z kremowo-złotymi(?) analogami i krzyżakiem. A pudełka od kontrolerów z Xboxa One'a idealnie pasują do zbierania i prezentowania ich, a najbardziej zazdroszczę tego z Titanfall'a, może kiedyś uda mi się takiego nabyć. A Lunar White w planach może? ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2017, 23:57:06 wysłana przez VectroV »

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline SALADYN

Odpowiedź #42 dnia: Listopada 19, 2017, 00:29:25
Pad w kolorystyce Master Chef'a a zaraz potem jeszcze ten z Titanfall to jedne lepszych wersji kolorystycznych jakie widziałem. Ten pierwszy miał też odpowiednik w kolorze zbroi Locke'a a ten drugi w kolorach BT-7274, też bardzo ładny.
Ogólnie to microsoft pojechał ostro z ilością kolorowych padów, zebranie wszystkich zaowocuje co najmniej dwudziestoma kontrolerami.
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2017, 00:34:37 wysłana przez SALADYN »

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #43 dnia: Listopada 19, 2017, 01:29:32
Inwencja twórcza jak najbardziej mi się podoba. Fajnie kontrastuje biel z kremowo-złotymi(?) analogami i krzyżakiem. A pudełka od kontrolerów z Xboxa One'a idealnie pasują do zbierania i prezentowania ich, a najbardziej zazdroszczę tego z Titanfall'a, może kiedyś uda mi się takiego nabyć. A Lunar White w planach może? ;)

Jak najbardziej w planach :) chociaż raczej dalszych bo słabo z oszczędnościami ostatnio   ::)

Pad w kolorystyce Master Chef'a a zaraz potem jeszcze ten z Titanfall to jedne lepszych wersji kolorystycznych jakie widziałem. Ten pierwszy miał też odpowiednik w kolorze zbroi Locke'a a ten drugi w kolorach BT-7274, też bardzo ładny.
Ogólnie to microsoft pojechał ostro z ilością kolorowych padów, zebranie wszystkich zaowocuje co najmniej dwudziestoma kontrolerami.

Najbardziej podoba mi się aktualnie czerwony z Gearsów 4 i Dawn Shadow.

Offline SALADYN

Odpowiedź #44 dnia: Listopada 19, 2017, 11:59:52
Najbardziej podoba mi się aktualnie czerwony z Gearsów 4 i Dawn Shadow.

W lombie w którym kupiłem ten czerwony z gearsów mieli jeszcze jedną sztukę ale tamta była nieco zbyt brudna jak na mój gust i lewy spust trochę się blokował, prawdopodobnie też z brudu. Kosztował 150zł, opakowania brak a gwarancja jak to w lombie czyli rozruchowa. Jak chce to mogę ci skoczyć i zaklepać.

SMF spam blocked by CleanTalk