Aktualności

[Desdinova] Drobna kolekcja :)

Desdinova · 15238

Offline armende

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: armende
Odpowiedź #15 dnia: Września 10, 2017, 23:39:02
Ja z Segą mam bardzo mało wspólnego bo nie zdarzyło mi się jeszcze pograć czy posiadać, ale widzę u Ciebie Sega na 1 miejscu :) Tak trzymaj, aby Ci sprzętu i gierek tylko przybywało :) Pozdro

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 15
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #16 dnia: Września 16, 2017, 21:40:24
Przedstawiam Xboxa Classic na którym postanowiłem się wyżyć artystycznie. Pacjent przeżył i teraz wygląda tak:

Został rozłożony na na części pierwsze, wyczyszczony i pomalowany. Kolejnym etapem będzie moding i zrobienie z niego maszyny Arcade.
Jest to mój pierwszy paint job i wyszedł całkiem nienajgorzej, w szczególności biorąc pod uwagę chałupnicze metody jego wykonania  8)
Pad nadal w trakcie malowania...

Offline SALADYN

Odpowiedź #17 dnia: Września 16, 2017, 22:06:28
Wygląda naprawdę super. Mógłbym ponarzekać na dobór kolorów ale są gusta i guściki.

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #18 dnia: Września 17, 2017, 11:31:30
A mi się bardzo podoba i nawet patrząc że to pierwszy raz to wyszło świetnie. Nawet ładnie pomalowane logo Xboxa ;D
Jedyne co nie pasuje według mnie to zielony krąg z logiem klocka, no ale lepsze to niż pomalowanie go pod jeden kolor...

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #19 dnia: Września 17, 2017, 12:03:13
Pierwszy raz? Wow!  8) Ja za każdym razem boję się malować plastik ;) Jaki podkład? Ile warstw?

Co prawda do białego dodałbym inny (ale to tylko kwestia subiektywnego odczucia), ale efekt zarąbisty. A logo X dałbym chyba na biało ;) (to też jw.).

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Odpowiedź #20 dnia: Września 17, 2017, 12:20:35
Jak na pierwszy raz, to efekt jest na prawdę powalający. Znam ludzi, którzy mimo dziesiątek prób dalej nie potrafią położyć równej warstwy, a tutaj taki piękny efekt za pierwszym razem. Kolorki dobrane nawet ciekawie, intrygująco. Podoba mi się to, że zwróciłeś uwagę na taki detal jak napis XBOX na klapce napędu. i również go pomalowałeś. Ogólnie lakierowanie kolorów w połysku z puszki jest bardzo niewdzięcznym tematem. Wiem, bo sam psikam sobie tu i tam, także podwójny szacunek za taki ładny efekt przy pierwszym podejściu. Zapewne znajdą się jakieś niedoróbki tu i tam, ale to zdarza się każdemu, a w razie czego można to ładnie spolerować.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #21 dnia: Września 17, 2017, 14:06:30
Jak na pierwszy raz, to efekt jest na prawdę powalający. Znam ludzi, którzy mimo dziesiątek prób dalej nie potrafią położyć równej warstwy, a tutaj taki piękny efekt za pierwszym razem. Kolorki dobrane nawet ciekawie, intrygująco. Podoba mi się to, że zwróciłeś uwagę na taki detal jak napis XBOX na klapce napędu. i również go pomalowałeś. Ogólnie lakierowanie kolorów w połysku z puszki jest bardzo niewdzięcznym tematem. Wiem, bo sam psikam sobie tu i tam, także podwójny szacunek za taki ładny efekt przy pierwszym podejściu. Zapewne znajdą się jakieś niedoróbki tu i tam, ale to zdarza się każdemu, a w razie czego można to ładnie spolerować.

Powiem wam że dużo się nauczyłem podczas tego pierwszego malowania więc kolejne pewnie wyjdą lepiej  ;)
Niedoróbki przede wszystkim dlatego że malowałem w ogrodzie (garaż tak zagracony że nie ma się gdzie z tym rozstawić), oraz z powodu niedokładnych podklejeń.
XBOXA kupiłem za grosze w pakiecie z grami na których zależało mi bardziej. Na zdjęciach wyglądał nie najgorzej ale jak się później okazało był w okropnym stanie. Przez moje ręce przewijało się już kilka tych konsol ale takiej "maszyny imprezowej" jeszcze nie widziałem. Syf i malaria. Okazało się dodatkowo że nie czyta płyt. Więc go otworzyłem; w środku wyglądał jakby ktoś go używał do mielenia kawy... ludzie w dzisiejszych czasach nie potrafią dbać o rzeczy. Czyszczenie soczewki lasera i wymiana gumki systemu tacki potrafią zdziałać cuda. Maszyna ożyła ale nadal śmierdziała petami na kilometr. Jestem osobą niepalącą i dla mnie jest to tragedia. Rozebrany na części trafił do wanny gdzie macerował się w wszelkich środkach czyszczących przez 5 godzin  :D Poskakałem trochę po necie i poczytałem co i jak z paint jobem plastiku. Stwierdziłem że nie ma nic do stracenia. Zgodnie z zaleceniami najpierw papierem ściernym usunąłem warstwę zabezpieczającą plastik, później jeszcze raz przepłukałem. Następny poszedł podkład, kupiłem taki do zderzaków i działa idealnie. Farba w sprayu ogrzana w letniej wodzie celem polepszenia płynności i 5-8 warstw w zależności od elementów. Na końcu lakier szkliwny, niestety wybrałem jakąś beznadziejną firmę. Lakier nie chciał siadać prawidłowo, rozwarstwiał się i robił plamy. Próbowałem go później zapolerować ale nawet papier ścierny 5000 powoduje silne matowienie. Podpowiedz @CyborgDE czego stosujesz do polerowania?
Co do efektu logo to chciałem go zostawić bo raz że zostaje fragment oryginalnej konsoli, dwa według mnie ładnie pasuje do tego miedzianego koloru, trzy nie wiedziałem jak farba będzie kryła taki przezroczysty element i czy będzie się dobrze trzymała.

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #22 dnia: Września 17, 2017, 14:49:25
Haha, znam takie imprezowe maszynki. Niedawno miałem okazję kupić od znajomego Xboxa One z 5 sensownymi grami za 100€, bo kupił sobie PS4 i nie potrzebował więcej. Komplet z kartonem, papierami i coś tam jeszcze gwarancji miał, jednak podziękowałem, bo jego mieszkanie, to taka imprezownia właśnie, a każdy z naszego towarzystwa pali z nim włącznie, więc podczas służby u tego znajomego ta konsola powinna już dawno dostać raka.  ;D Mimo tego była w dobrym stanie, jednak mimo tego, że sam palę, to również nienawidzę palenia w domu. Sam u siebie nie palę i nikomu nie pozwalam, bo jakbym miał siedzieć cały czas w tym smrodzie, to bym chyba odjechał. Fajka na dworze i w domu ma pachnieć, a nie capić jak w wędzarni.  ;D

A co do polerowania, to jakaś pasta lekkościerna i albo jedziesz ręcznie, albo maszynowo, ale na taką małą powierzchnie i do tego nieregularną spróbowałbym najpierw wariant ręczny, aby nie przedobrzyć na kantach i nie spolerować za dużo. Konsol jeszcze nie polerowałem, prędzej samochody po lakierowaniu, ale tutaj sytuacja powinna być analogiczna.

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #23 dnia: Września 17, 2017, 14:53:55

A co do polerowania, to jakaś pasta lekkościerna i albo jedziesz ręcznie, albo maszynowo, ale na taką małą powierzchnie i do tego nieregularną spróbowałbym najpierw wariant ręczny, aby nie przedobrzyć na kantach i nie spolerować za dużo. Konsol jeszcze nie polerowałem, prędzej samochody po lakierowaniu, ale tutaj sytuacja powinna być analogiczna.

Tak w sumie myślałem bo to jedyna sensowna opcja. Jakąś firmę masz sprawdzoną?

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #24 dnia: Września 17, 2017, 15:55:26
Ostatnio polerowałem w Mietku ojca przycierkę parkingową K2 Turbo i poradziła sobie nawet spoko, także powinna dać radę. No i również polerowałem ręcznie, także da się nią coś ręcznie zdziałać.

Offline loompy100

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 2
  • asa
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum.
  • PSN ID: loompy100
Odpowiedź #25 dnia: Września 17, 2017, 16:22:12
Efekt na prawdę super, co prawda to jaskrawozielone logo strasznie rzuca się w oczy, ale na to rady nie ma :P

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #26 dnia: Września 17, 2017, 17:08:05
Efekt na prawdę super, co prawda to jaskrawozielone logo strasznie rzuca się w oczy, ale na to rady nie ma :P

Rada zawsze jest  ;) widziałem na necie że ludzie wymieniali logo na przeźroczyste podczas wykonywania oświetlenia led wewnątrz. Najprawdopodobniej trzeba je jakoś wyciąć/wywiercić? Trudno stwierdzić bo przyklejone jest solidnie.

Offline armende

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: armende
Odpowiedź #27 dnia: Września 30, 2017, 14:35:00
Xbox ładny, nie powiem, fajnie biały kontrastuje z tym złotem :) Nie ma co narzekać ;) Oby tak dalej :D

Offline Desdinova

• Starszy sierżant
  • *
Odpowiedź #28 dnia: Października 01, 2017, 17:46:56
Remont mieszkania powoli dobiega końca więc pochwalę się swoją męską jaskinią.
Pokoik mały ale własny  8)

Jest telewizor do konsol nowej generacji SONY KD-55XD8505 oraz retro kącik z starym niezawodnym Sony Trinitron 29".
Wiem że większość z was zamordowała by mnie za takie układanie pudełek ale ilość miejsca ogranicza możliwości niestety  :(

Offline For The Players

Odpowiedź #29 dnia: Października 01, 2017, 19:01:33
Wszystko fajnie wygląda tylko moim zdaniem trochę za mała odległość do tv 55 cali. Ja na swoim 42 cale to gram z odległości ok 4 metry, ale jeśli warunki na to nie pozwalają to trzeba się jakoś dostosować ;)

SMF spam blocked by CleanTalk