[CyborgDE]Biuro Cybucha

Zaczęty przez CyborgDE, Kwiecień 24, 2017, 21:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

hankie

Ten subwoofer wyszedł bajka z tego srebrnego już lekko relitku ;) A kabel zasilający to audiofilski look prawie przybrał :> Jaką impedancję ma ten subwooferek, nie gryzie się z ampli?

Zawsze lubię jak ktoś recyklinguje urządzenia. CZasem wiadomo, wydaję się szkoda życia, ale z drugiej strony - picie i ćpanie jest gorsze niż klamotów rezanie. No i wszystko ładnie swoją rolę spełnia.

Wawrzino

Ten subwoofer jest aktywny, tak? Jak to działa ze wzmacniaczem?

hankie

CyborgDE

Cytat: hankie w Kwiecień 09, 2025, 10:53Jaką impedancję ma ten subwooferek, nie gryzie się z ampli?
Nic się nie gryzie, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Ogólnie jestem świadom że do tego Ampli powinienem mieć inne głośniki, bo 8 Ohm, a te moje Denonki mają 6 Ohm, ale też nie rozkręcam tego na pełen gwizdek, także myślę że nic sprzętowi nie powinno się stać. Z czasem może wpadnie przy okazji coś na 8 Ohmach, jest przynajmniej wymówka żeby kupić kolejne graty.  :P

Cytat: Wawrzino w Kwiecień 09, 2025, 12:37Ten subwoofer jest aktywny, tak? Jak to działa ze wzmacniaczem?
@hankie mnie już uprzedził, także tylko dla formalności potwierdzę to co wyżej napisał. Jest luz.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

CyborgDE

Dobra, żeby nie było że tylko jakieś audio-voodoo odprawiam...

Korzystając z wyjątkowo luźnej soboty bez dziwnych wypadów pozbierałem sobie graty co miałem i zrobiłem w końcu mini retro kącik w biurze którego jak na razie centralną częścią stał się monitor CRT z adapterem AV2VGA z Aliexpress. Daje to jako tako radę, jest tak na 30%, ale dalej dużo lepiej niż jak odpalałem sporadycznie PSXa na 55 calowym LCD.  :P

Ogólnie jak widać lub też nie jest to raczej zbieranina elektrośmieci. Wspomniany stary monitor który na biurku tylko mi przeszkadzał.
Zestaw audio to już w ogóle jakiś cyrk, bo żeby cokolwiek grało wziąłem stare PCtowe głośniczki Creativa w postaci pseudo 2.1(subwooferek jest ukryty jakby na pierwszym piętrze pod monitorem), które chciałem podłączyć bezpośrednio za pomocą przelotki jack-AV do konsoli, ale jak się okazało takiej przelotki nie posiadam na stanie. Za to na stanie miałem odratowany przed złomowaniem wzmacniacz i equalizer Technicsa i do niego też pod wyjście słuchawkowe podłączyłem wspomniane głośniczki. Jakoś to tam sobie gra, do tych starych klamotów starczy. Zresztą cały ten kącik jest rozwiązaniem przejściowym i zrobionym raczej z nudów, docelowy plan jest zgoła inny, ale dopiero jak będą na takie pierdoły szekle i czas, na razie ciągle brak tego drugiego.  :P

Co do ergonomii to jest w pytkę, bo wystarczy że przejadę fotelem na drugą stronę pomieszczenia i mogę się wygodnie rozłożyć i grać. Monitor jest na idealnej wysokości, także nie muszę nadwyrężać sobie karku.

hankie

Sponsorem retro kącika jest IKEA i trochę elektrogratów :) Ale niezłą strukturę i ikejek zbudowałeś ;) Sam zamysł korzystania z tego co pod ręką godny podziwu, ale też zaskakujące jest jak się okazuje jakie graty w domu mamy.
Znając Ciebie to i tak kącik przetransformujesz z czasem.

Wyjaśnisz @CyborgDE mi czy podłączyłeś całość z widocznych konsol i jakp przejściówce AV2VGA (oczy to jak pisałeś - i tak mniej wypala niż podłaczenie PSX do 55 cali)?

Morden

Z kim się trzeba przespać by dostać takie naklejki StrefaPSX?
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

zenq

Janusz czesto wysyła przy okazji, a to dorzutka do konkursów, a to jak cos sprzedaje, uderzaj do Niego :)

Wawrzino

Na naklejce jeszcze stare logo, które projektowałem ;)

12step

Cytat: Wawrzino w Maj 19, 2025, 13:36Na naklejce jeszcze stare logo, które projektowałem ;)

Strefa LGBT+C >:(

Cytat: Morden w Maj 19, 2025, 13:01Z kim się trzeba przespać by dostać takie naklejki StrefaPSX?

Posiadacze konta premium dostali.
ore ore szabadabada amore

VectroV

Cytat: Morden w Maj 19, 2025, 13:01Z kim się trzeba przespać by dostać takie naklejki StrefaPSX?

Cytat: 12step w Maj 19, 2025, 16:15Posiadacze konta premium dostali.

Wybrani nawet i magnesy na lodówkę dostali!
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Stall

Cytat: VectroV w Maj 19, 2025, 20:19

Wybrani nawet i magnesy na lodówkę dostali!

To tylko plotki

12step

Od razu widać, że AI  >:(

CyborgDE

Cytat: hankie w Maj 19, 2025, 11:48Sponsorem retro kącika jest IKEA i trochę elektrogratów
No IKEA jest u mnie sponsorem prawie całej chaty, także coś w tym jest. Ale w tym wypadku był to znowu recycling starych mebli które się tam walają z kąta w kąt po biurze, także budżet znowu 0€.  :P

Cytat: hankie w Maj 19, 2025, 11:48Znając Ciebie to i tak kącik przetransformujesz z czasem.
No dokładnie, są inne wydatki także to biuro odkładam sobie na czas bliżej nieokreślony. Zobaczymy, pożyjemy. Zresztą aby zrobić to co mam w planach muszę nakupować też trochę sprzętu żeby to miało od razu ręce i nogi, a dopiero jak będzie sprzęt to będę wiedział dokładnie gdzie co i jak poustawiać. Na spokojnie, powolutku co celu. W międzyczasie robi się dużo innych projektów w domu/ogrodzie/garażu, ale średnio pasują tutaj tematyką.  ;D

Cytat: hankie w Maj 19, 2025, 11:48Wyjaśnisz @CyborgDE mi czy podłączyłeś całość z widocznych konsol i jakp przejściówce AV2VGA (oczy to jak pisałeś - i tak mniej wypala niż podłaczenie PSX do 55 cali)?

I tu jest sęk, całość jeszcze nie jest podłączona, na razie muszę przekładać kabel pomiędzy PSX/PS2 od strony konsoli, a jak chcę odpalić Xboxa, to muszę przepiąć kable AV bezpośrednio przy przelotce i do wzmacniacza. Ale to rozwiążę jakimś zwykłym tanim switchem AV, np. takim:

i będzie można bez problemu przełączać się pomiędzy konsolami.

Z kim się trzeba przespać to Ci nie powiem, powiem jedynie że @xzer0 będzie patrzył.

Cytat: VectroV w Maj 19, 2025, 20:19Wybrani nawet i magnesy na lodówkę dostali!
No magnesiki też mam! Na tym małym wzmaku Technicsa jest właśnie magnesik. Znalazłem to przypadkiem podczas sprzątania i okazało się że mam tego całkiem spory stosik w kolorach czarnym i białym.  8)

Cytat: Stall w Maj 19, 2025, 20:25To tylko plotki
No to już jest pakiet premium za pińcet. Weź zrób jedynie cenzurę na ten magnes z Torunia bo jak nasz naczelny Bydgoszczanin Quake to zobaczy to Ci lodówkę spali.

12step