[CyborgDE]Biuro Cybucha

CyborgDE · 46414

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 71
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #225 dnia: Kwietnia 09, 2025, 10:53:50
Ten subwoofer wyszedł bajka z tego srebrnego już lekko relitku ;) A kabel zasilający to audiofilski look prawie przybrał :> Jaką impedancję ma ten subwooferek, nie gryzie się z ampli?

Zawsze lubię jak ktoś recyklinguje urządzenia. CZasem wiadomo, wydaję się szkoda życia, ale z drugiej strony - picie i ćpanie jest gorsze niż klamotów rezanie. No i wszystko ładnie swoją rolę spełnia.

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 13
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #226 dnia: Kwietnia 09, 2025, 12:37:30
Ten subwoofer jest aktywny, tak? Jak to działa ze wzmacniaczem?

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #227 dnia: Kwietnia 09, 2025, 13:52:23
Ma normalny audio input na RCA, więc luz.
https://allegro.pl/oferta/subwoofer-aktywny-philips-sw968-extra-bass-17347755731

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 11
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #228 dnia: Kwietnia 09, 2025, 16:19:52
Jaką impedancję ma ten subwooferek, nie gryzie się z ampli?
Nic się nie gryzie, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Ogólnie jestem świadom że do tego Ampli powinienem mieć inne głośniki, bo 8 Ohm, a te moje Denonki mają 6 Ohm, ale też nie rozkręcam tego na pełen gwizdek, także myślę że nic sprzętowi nie powinno się stać. Z czasem może wpadnie przy okazji coś na 8 Ohmach, jest przynajmniej wymówka żeby kupić kolejne graty.  :P

@hankie mnie już uprzedził, także tylko dla formalności potwierdzę to co wyżej napisał. Jest luz.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #229 dnia: Maja 17, 2025, 21:10:19
Dobra, żeby nie było że tylko jakieś audio-voodoo odprawiam...

Korzystając z wyjątkowo luźnej soboty bez dziwnych wypadów pozbierałem sobie graty co miałem i zrobiłem w końcu mini retro kącik w biurze którego jak na razie centralną częścią stał się monitor CRT z adapterem AV2VGA z Aliexpress. Daje to jako tako radę, jest tak na 30%, ale dalej dużo lepiej niż jak odpalałem sporadycznie PSXa na 55 calowym LCD.  :P

Ogólnie jak widać lub też nie jest to raczej zbieranina elektrośmieci. Wspomniany stary monitor który na biurku tylko mi przeszkadzał.
Zestaw audio to już w ogóle jakiś cyrk, bo żeby cokolwiek grało wziąłem stare PCtowe głośniczki Creativa w postaci pseudo 2.1(subwooferek jest ukryty jakby na pierwszym piętrze pod monitorem), które chciałem podłączyć bezpośrednio za pomocą przelotki jack-AV do konsoli, ale jak się okazało takiej przelotki nie posiadam na stanie. Za to na stanie miałem odratowany przed złomowaniem wzmacniacz i equalizer Technicsa i do niego też pod wyjście słuchawkowe podłączyłem wspomniane głośniczki. Jakoś to tam sobie gra, do tych starych klamotów starczy. Zresztą cały ten kącik jest rozwiązaniem przejściowym i zrobionym raczej z nudów, docelowy plan jest zgoła inny, ale dopiero jak będą na takie pierdoły szekle i czas, na razie ciągle brak tego drugiego.  :P

Co do ergonomii to jest w pytkę, bo wystarczy że przejadę fotelem na drugą stronę pomieszczenia i mogę się wygodnie rozłożyć i grać. Monitor jest na idealnej wysokości, także nie muszę nadwyrężać sobie karku.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #230 dnia: Maja 19, 2025, 11:48:58
Sponsorem retro kącika jest IKEA i trochę elektrogratów :) Ale niezłą strukturę i ikejek zbudowałeś ;) Sam zamysł korzystania z tego co pod ręką godny podziwu, ale też zaskakujące jest jak się okazuje jakie graty w domu mamy.
Znając Ciebie to i tak kącik przetransformujesz z czasem.

Wyjaśnisz @CyborgDE mi czy podłączyłeś całość z widocznych konsol i jakp przejściówce AV2VGA (oczy to jak pisałeś - i tak mniej wypala niż podłaczenie PSX do 55 cali)?

Offline Morden

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 32
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #231 dnia: Maja 19, 2025, 13:01:58
Z kim się trzeba przespać by dostać takie naklejki StrefaPSX?

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline zenq

Odpowiedź #232 dnia: Maja 19, 2025, 13:04:47
Janusz czesto wysyła przy okazji, a to dorzutka do konkursów, a to jak cos sprzedaje, uderzaj do Niego :)
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2025, 13:06:23 wysłana przez zenq »

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 13
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #233 dnia: Maja 19, 2025, 13:36:23
Na naklejce jeszcze stare logo, które projektowałem ;)

Offline 12step

Odpowiedź #234 dnia: Maja 19, 2025, 16:15:10
Na naklejce jeszcze stare logo, które projektowałem ;)

Strefa LGBT+C >:(

Posiadacze konta premium dostali.

ore ore szabadabada amore

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #235 dnia: Maja 19, 2025, 20:19:48

Posiadacze konta premium dostali.

Wybrani nawet i magnesy na lodówkę dostali!

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #236 dnia: Maja 19, 2025, 20:25:30

To tylko plotki

Offline 12step

Odpowiedź #237 dnia: Maja 19, 2025, 20:33:46
Od razu widać, że AI  >:(

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #238 dnia: Maja 20, 2025, 17:50:57
Sponsorem retro kącika jest IKEA i trochę elektrogratów
No IKEA jest u mnie sponsorem prawie całej chaty, także coś w tym jest. Ale w tym wypadku był to znowu recycling starych mebli które się tam walają z kąta w kąt po biurze, także budżet znowu 0€.  :P

Znając Ciebie to i tak kącik przetransformujesz z czasem.
No dokładnie, są inne wydatki także to biuro odkładam sobie na czas bliżej nieokreślony. Zobaczymy, pożyjemy. Zresztą aby zrobić to co mam w planach muszę nakupować też trochę sprzętu żeby to miało od razu ręce i nogi, a dopiero jak będzie sprzęt to będę wiedział dokładnie gdzie co i jak poustawiać. Na spokojnie, powolutku co celu. W międzyczasie robi się dużo innych projektów w domu/ogrodzie/garażu, ale średnio pasują tutaj tematyką.  ;D

Wyjaśnisz @CyborgDE mi czy podłączyłeś całość z widocznych konsol i jakp przejściówce AV2VGA (oczy to jak pisałeś - i tak mniej wypala niż podłaczenie PSX do 55 cali)?

I tu jest sęk, całość jeszcze nie jest podłączona, na razie muszę przekładać kabel pomiędzy PSX/PS2 od strony konsoli, a jak chcę odpalić Xboxa, to muszę przepiąć kable AV bezpośrednio przy przelotce i do wzmacniacza. Ale to rozwiążę jakimś zwykłym tanim switchem AV, np. takim:

i będzie można bez problemu przełączać się pomiędzy konsolami.

Z kim się trzeba przespać to Ci nie powiem, powiem jedynie że @xzer0 będzie patrzył.

No magnesiki też mam! Na tym małym wzmaku Technicsa jest właśnie magnesik. Znalazłem to przypadkiem podczas sprzątania i okazało się że mam tego całkiem spory stosik w kolorach czarnym i białym.  8)

To tylko plotki
No to już jest pakiet premium za pińcet. Weź zrób jedynie cenzurę na ten magnes z Torunia bo jak nasz naczelny Bydgoszczanin Quake to zobaczy to Ci lodówkę spali.

« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2025, 18:48:53 wysłana przez hankie »

Offline 12step

Odpowiedź #239 dnia: Maja 20, 2025, 18:39:52
xzer0 będzie patrzył.

he he

SMF spam blocked by CleanTalk