Przynajmniej na TSie nikt nie narzeka, że są przestery albo słychać dmuchanie w mikrofon. 
Kto nie narzeka ten nie narzeka 
Nie moja wina, że jakoś jest tak dobra, że słychać tą autostradę, którą mam pod oknem.

Przyszedł czas na powolne przedstawienie mojej skromnej kolekcji konsolowej.
PlayStationPierwszym na liście jest przedstawiany już w osobnym temacie PSX SchwarzEdition. Z tego co pamiętam był to SCPH-7502.
Modyfikacje jakie przeszedł to:
-Wycięcie okna nad zasilaczem
-Malowanie obudowy w czarny mat
-Przyciski pomalowane w czarny połysk
-Niebieskie podświetlenie LED na włącznik
-Wymiana diody zasilania na niebieską

Drugą konsolą jest SHCP-9002, która zostaje w oryginalne. Jest to jedyna z mojej kolekcji, która jest jako tako zachowana, obudowa nie jest zniszczona ani zżółknięta, dlatego zostaje tak jak jest.

Do tego trzy sprawne pady. SCPH-110, który jest niestety nieco zżółknięty, SCPH-1200 w stanie bardzo dobrym z minusem i SCPH-1080.

Teraz przyszedł czas na trochę szrotu, który czeka na lepsze czasy.
Na początek dwa PSXy, które leżą już rozebrane i po kąpieli w zmywarce. Obydwa były w opłakanym stanie wizualnym. Jeden zmienił już kolor na papierosowy-brąz, a drugi pomijając wszystkie kolory tęczy ma pękniętą w rogu obudowę. Z tych dwóch powstanie jeden frankenstein z obudową w całości i zostanie poddany lakierowaniu, a na drugi mam nieco ambitniejszy pomysł, ale to dopiero, gdy pomaluje tego pierwszego. Z pewnością kiedy pojawią sie już jakieś pierwsze sensowne postępy z prac, to stworzę odpowiedni temat.

No i pad, który dostałem kiedyś od znajomego. Nie wiem czy jest sprawny, ale na pewno potrzebuje solidnego mycia, dlatego też prędzej czy później jak znajdę czas to go rozbiorę i umyję. No i krzyżak jest połamany, także jego też czeka albo reanimacja, albo wymiana na nowy. Zależy, czy znajdę gdzieś w gratach jakiś zapasowy, a chyba gdzieś się walało mi parę części od padów. Na razie leży na kupce "Do zrobienia w czasie bliżej nieokreślonym"
PlayStation 2SCPH-90004 kupiona w MediaExpert nowa za 400 Szylingów Polskich.

SCPH-39003, którą zakupiłem jako swoją drugą PS2. Mimo tego, że posiadałem już Slima, to zawsze chciałem mieć FATkę. No i udało się ją dorwać. Przerobiona ModBo bodajże 4.0. W każdym razie jak z tej możliwości nigdy nie korzystałem, bo piracenie na konsolach akurat mnie nigdy nie jarało. Służyła mi wiernie przez większość czasu do tego stopnia, że PS2 Slim poszła na półkę, jednak jakoś pół roku temu zaczął padać laser, dlatego PS2 Slim powróciła znów do łask, a FATka powróciła do szuflady.

Spód konsoli był niestety w opłakanym stanie. Nie mam pojęcia co robili z nią poprzedni właściciele. Malować konsoli nie chciałem, a denerwowało mnie to strasznie, dlatego też postanowiłem wykorzystać to co mam pod ręką i okleiłem sam spód folią o fakturze i wzorze szczotkowanego czarnego aluminium. Trzyma się już od dwóch lat i nic się nie odkleja, a efekt jest według mnie bardziej niż zadowalający.

Do kompletu posiadam dwa w pełni sprawne pady. Jeden z nich był dołączony do nowej Slimki, a drugiego zakupiłem sam nowego. Jak widać jeden z nich dostał raczej z nudów i z ciekawości gałki od X360, bo do swojego zakupiłem swego czasu metalowe i stare mi zostały.

Pozostałe dwa, to kolejne, które są na liście "Do zrobienia w czasie bliżej nieokreślonym", są te oto dwa pady. Jeden z nich wymaga wlutowania nowego analoga, ale jak się za to zabiorę, to wymienię już dwa na raz, a drugi nowe gałeczki. Ale to też w swoim czasie.
XboxKlocek kupiony dawno temu za 50€ z jednym padem i dwoma grami. Gdyby nie marna dostępność gier i biblioteka, to była by to dla mnie konsola idealna.

I do tego dwa paździochy. Balon i ten już po lifcie dorwany niedawno od znajomego.
Xbox 360Tutaj już nieco nowsza maszynka, która staje sie już powoli zabytkiem. Kupiona również używana z dyskiem 250GB.

Do tego dwa pady, a właściwie jeden. Kablowy służył mi przy PCcie przez długie lata, zanim nie dostałem od przyjaciela pada od Xboxa One na urodziny. Zobaczyłem kiedyś na ebayu metalowe gałeczki i nie mogłem się oprzeć, a jako że w europie liczą sobie za nie jak za zboże, to ściągałem je z Chin za 1,50€.

Warto było czekać. Są świetne.
Drugi z motywem z CODa jest efektem wymiany zwykłego, czarnego pada jakiego miałem do konsoli+Fify 09, w która i tak nie grałem, a dostałem od kumpla za darmo. Niestety występuje jakiś ewidentny problem z koszykiem na baterie, bo jeśli go nie trzymam, to pad się wyłączą mimo tego, że nic nie jest luźne. Kiedyś to może ogarnę, albo przełożę bebechy z jakiegoś innego pada.

]
PlayStation PortableMoja niebieska perełka. Kupiona nowa i dalej w stanie idealnym, mimo tego, że była dość intensywnie używana. Jak dbasz, tak masz.

GameBoyColorGBC upolował akurat mój ojciec na targu rupieci za całe 5€ wraz z Pokemon Yellow. Okazja roku, zwłaszcza, że stan świetny.