Aktualności

[CyborgDE]Biuro Cybucha

CyborgDE · 50792

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 09, 2017, 11:37:31
Takie jakieś zboczenie. Lubie pstryknąć fotkę, jak coś się zmieni. Na komputerze tych zdjęć jest więcej, praktycznie ze zmianą każdej pierdoły, ale tutaj wstawiłem tylko te najistotniejsze. Potem fajnie się ogląda i patrzy, jak dochodziło powoli sprzętu lub coś się zmieniało. Mam wtedy taką chorą satysfakcję. :D

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 09, 2017, 12:05:43
Czyli nie tylko ja mam jakieś zboczenie do zdjęć 8)

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #17 dnia: Lipca 24, 2017, 17:36:41
Pękło 100 pudełek z grami na PC, a dokładniej jest ich 104. Liczone jak leciało, razem z bigboxami. Kolekcja sukcesywnie się rozrasta, więc trzeba będzie za niedługo dokupić szersze półki, kiedy zwinięcie wystawki z GTA już nie wystarczy. Niby tak dużo, a nadal brakuje masy gier, aby wypełnić jakieś serie, ale to bardziej kwestia dostępności danych gier.

Prócz zapychania półek na razie wiele się nie zmieniło, ale mam w planach jazdę zwiększeniem ilości miejsca do składowania tego szmelcu, więc wtedy coś rozwinę w tym temacie. No i może te monitory wlecą w końcu na ścianę, ale to zobaczymy.

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 87
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #18 dnia: Lipca 24, 2017, 17:48:00
Masz jakieś konkretne upodobania co do pecetówek? Wszak wszem i wobec wiadomo, że gry na PC już premierowo wychodziły w różnych wydaniach (Big Box, DVD Case itd.), a co dopiero masy reedycji, składanek i tym podobnych. Ja bym chyba szału dostał, jakbym miał zbierać gry na peceta, bo co druga to w innym pudełku, albo serii.

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #19 dnia: Lipca 24, 2017, 18:04:36
Interesują mnie jedynie wydania premierowe lub takie, gdzie okładka jest ładna i czysta, bez zbędnych napisów typu "EA Classics" czy "Kolekcja Staroci". Bigboxy są bardzo mile widziane, wszelakie edycje w kartonowych opakowaniach. Mam kilka gier, które powtarzają się, bo są w innym opakowaniu. Lubię mieć wszystkiego po trochu, a jeśli jestem fanem jakiejś serii, to tym bardziej. Poniżej parę przykładów. :D

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #20 dnia: Lipca 24, 2017, 22:51:08
O cholerka, jakby się tak na PC rozdrabniać to by serio jednej gry można naście wariantów na przełomie lat zebrać ;) Mam takiego Fallouta w bigboxie, lecz niestety jak ktoś się dowiaduje, że to już edycja polska to oczywiście już czar mija ;) Szkoda, że np Cenega swoje klasyki tak okrutnie odmiennie oprawia :P bo dobry gry są w zacnych cenach, tylko niestety, nawet mnie ich wygląd drażni :P

Ale zawsze lubiłem na te kartonowe pudliska patrzeć. Kiedyś mój kumpel w podstawówce - majętniejszy ode mnie - kupował tylko ori gry, ale kartony wyrzucał. 'Po co, tyle miejsca zajmują'. A ja umierałem :)

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2017, 15:07:09
Niedawno w dość okazyjnej cenie jako kolejny łapacz kurzu udało mi się wyrwać Nintendo Wii. Moją drugą konsolę od wielkiego N. Pierwszą był GameBoy Color na którego posiadam aż dwie gry. Pokemony i GTA II. Wii zajęło zaszczytne miejsce obok PS2 z oczywistego powodu. Tylko tam było miejsce, którego nie było w pełni wykorzystane, a też nic innego tam się nie zmieści. Pozostałe dwa wolne miejsca mam zarezerwowane dla konsol o większych gabarytach. No i gdybym chciał tam postawić Wii, to musiałbym wywalić gdzieś indziej płyty z muzyką lub filmy, a z miejscem u mnie aktualnie ciężko.

Sensorbar po paru testach wylądował na Xboxie 360. Nie rzuca się mocno w oczy i w tym miejscu w moim małym pokoju działa to najlepiej.

Wii stało się jednak kolejną konsolą podłączaną przez Scart, a jak powszechnie wiadomo nowie telewizory o takim czymś nie słyszały, a jak już, to od biedy producent dorzuci jedno wejście i to jeszcze jak w moim przypadku jest-przez przejściówkę. Ciągłe przełączenie kabli podczas maratonu konsolowego, gdzie często gram sobie na każdej konsoli po trochu, stało się już męczące. Dlatego przedwczoraj zamówiłem sobie rozdzielacz, który jest bezpieczny dla konsol, bo posiada trzy osobne kanały, które przełączamy przyciskami. Przez co niweluje to w znacznym stopniu ryzyko uwalenia konsoli, jak to bywa w innych tego typu urządzeniach bez przełączników.

A działa to tak:

https://youtu.be/Jpvl7HA5lck

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2017, 21:04:26
Ten rozdzielacz SCART zajebiaszczy.
Mam ten sam problem co Ty miales - TV ma jedno wejscie SCART a konsol sporo. Zakupilem u nas na hali targowej podobne ustrojstwo ale bylo kiepskiej jakosci. Dzwiek byl, ale obrazu nie dawalo. Na dodatek jakies blaszki sie w tym zapadly po wlozeniu wtyczki  >:(
Oddalem spowrotem do sklepu i po dzis dzien bujam sie z jednym wejsciem SCART ehh.

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #23 dnia: Lipca 27, 2017, 21:22:38
Też się obawiałem problemów z dźwiękiem, bo trochę pobuszowałem po sieci i znalazłem dużo informacji na temat wersji bez przełączania kanałów i problemach podobnych jakie opisujesz. Ale jak widać wszystko działa tak jak powinno. Także mogę szczerze z całego serca polecić. Nawet jakościowo nie jest źle. Wiadomo skąd takie wynalazki idą, a mimo tego jest to dość solidne pudło.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #24 dnia: Lipca 29, 2017, 00:53:50
Też się napalam jak łysy na grzebień odnośnie rozdzielacza. Co prawda CRTek ma nawet 2 scarty ale to i tak za mało. Teraz już wiem, że nie mam co myśleć o takim rozdzielaczu bez przełącznika.

Cyborg, a czy piszą na nim o obsłudze sygnału RGB dla wszystkich złącz?

PS Ale pięknie wypastowałeś Xkloca original, piękna barwa i fakturka widoczna :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2017, 11:55:09 wysłana przez hankie »

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #25 dnia: Lipca 29, 2017, 16:40:55
Z tego co mi wiadomo, to to ustrojstwo obsługuje RGB na jedynie jednym wejściu.

A co do Xkloca, to ja akurat z nim nie robiłem absolutnie nic. :D Jedyne zabiegi, to przejechanie raz na ruski rok z kurzu i to tyle, nawet go specjalnie nie myłem. Po prostu zachował się w takim stanie przez te wszystkie lata.  ;D

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #26 dnia: Lipca 29, 2017, 19:57:38
Z tego co mi wiadomo, to to ustrojstwo obsługuje RGB na jedynie jednym wejściu.

Kurka, mój TV też ma RGB na tylko jednym scart, dammit. Myślałem, że będzie to cudowne rozwiązanie ;) Cóż trzeba będzie przeżyć ;)

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
  • Ambroży Kleks Junior
Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 06, 2017, 18:50:58
Ten kto mnie zna, wie, że jestem maniakiem symulatora kierowcy ciężarówki, a dokładniej Euro Truck Simulator 2. Niestety nie dorobiłem się wymarzonej kierownicy o obrocie 900 stopni i innych bajerów, typu shifter z gałką do półbiegów, ale radzę sobie jak mogę z tym co mam. Moja kierownica Logitech MOMO po odpowiedniej konfiguracji spełnia swoją funkcję wystarczająco dobrze, jednak zbyt mała ilość przycisków lub ich niezbyt wygodnie rozmieszczenie wymuszało na mnie przypisywanie sobie niektórych funkcji do kontrolera od Xboxa One, który leżał obok na biurku. Rozwiązanie niezbyt wygodne, bo trzeba odrywać ręce od kierownicy i kontroler chcąc nie chcąc lata po biurku podczas wciskania przycisków lub ruszania gałką. Postanowiłem to "naprawić".

Wziąłem jednego z padów od PS2 i za pomocą kleju na gorąco przytwierdziłem go do kierownicy w najoptymalniejszym dla mnie miejscu. I tutaj uspokajam-nie zniszczyłem pada. Klej na gorąco ma to do siebie, że kiedy ma trzymać, to trzyma, a ewentualne rozklejenie elementów nie uszkadza ich i nie zostawia śladów, dlatego w każdej chwili mogę tą konstrukcję rozmontować i zarówno na kierownicy jak i padzie nie będzie śladu. Pada od XO nie przyklejałem, bo jego używam do grania w inne gry.

Do pada przypisałem sobie masę funkcji, które wygodniej jest mieć pod ręką, niż gdzieś tam na padzie leżącym obok lub klawiaturze. Zapłon, hamulec postojowy, światła pozycyjne, światła mijania, kierunkowskazy, światła awaryjne, blokada dyferencjału, podnoszenie i opuszczanie osi w ciężarówce, podnoszenie i opuszczanie osi w naczepie, podczepianie naczepy, sterowanie radiem, sterowanie doradcą drogowym i klawisz akceptacji (np. pobieranie biletu na bramkach).
Na kierownicy lewa manetka odpowiada za światła długie, trzy przyciski na kierownicy po lewej odpowiadają za uruchamianie tempomatu oraz zwiększanie oraz zmniejszanie prędkości w tempomacie, trzy przyciski po prawej służą do sterowania komputerem pokładowym w ciężarówce i zmianą widoku nawigacji wbudowanej w ciężarówce.

Kable połączyłem w jedną wiązkę opaskami zaciskowymi, a gadżet z chin w postaci gumowych trzymaków na kable zapobiega plątaniu sie kabli pod nogami.

Na koniec wszystko wpinane jest w przedni panel obudowy, który musiałem rozszerzyć o jeszcze jedno USB na boku przyklejone również klejem na gorąco.  ;D Zwykła przedłużka USB wypuszczona na przód.

Jazda z tym bajerem to niebo a ziemia. Szkoda, że wpadłem na takie coś dopiero po prawie 300 godzinach spędzonych w trasie. Ale lepiej późno niż wcale.  :D
Niestety dalej brakuje mi paru funkcji pod ręką, na przykład sterowanie redarderem. Ale to już da się przeżyć. Najważniejsze co miało być jest i z tego jestem zadowolony.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 06, 2017, 19:07:31
Jak widać potrzeba matką wynalazku ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 06, 2017, 22:28:20
O cholipka, nie wiedziałem że ciężarówki mają też aż tak skomplikowane symulatory ;) Przypomniał mi się Microsoft Flight Simulator (bodajże 2002) jak procedurę startu pasażerskiego dziada na klawieśnicy odtwarzałem. Poza tym wieniec MOMO trochę mniejszy niż koło kierownicy TIRa :)

Co do patentu - Polacy dadzą radę! Na zachodzie ktoś musiałby opatentować do tego sygnowany wolant, albo chociaż jakiś minikontroler :)

SMF spam blocked by CleanTalk