[ClassicGamer] Moje skromne co co nieco...

Zaczęty przez Classic_gamer, Luty 14, 2016, 13:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Classic_gamer

Mam ostatnio trochę więcej czasu wolnego, a więc mogę na spokojnie zacząć pokazywanie swojej kolekcji.

Zbieraniem wszystkiego co związane z konsolami zajmuje się od kiedy pamiętam, przez moje ręce przeszło sporo retro. Niestety wszystkiego mieć się nie dało, zmieniały się piorytety i zajawki, więc z czasem musiałem sprzedawać rzeczy aby coś nowego obmacać :D

Potem była długa przerwa. Przestawienie ze szkoły do pracy itd.

Jakoś na początku grudnia 2015 znalazłem wreszcie i uporządkowałem w domu miejsce na mały retro kącik. Wtedy też trafiłem na strefę i tak zaczęło się zbieranie. Można uznać, że cały mój "dobytek" liczy dwa miesiące, więc czekam na łagodne przyjęcie, jak na mały staż obecnej kolekcji :D

Nigdy nie byłem jakimś fanboyem Sony, ani Nintendo. Obu gigantów cenie na tym samym poziomie, stąd moje ulubione platformy to Gamecube i PSX, które na początku dodałem do swojej kolekcji. Szarków mam kilka, większość sprawna, w tym dwa 1002 (jednego już prezentowałem) ;)

Ogólnie wyznaje zasadę zakupów okazyjnych. Dla mnie nie sztuka kupić piękną konsolkę za kupę kasy, a znaleźć za groszę i uratować od śmietnika mniej zadbany egzemplarz. Allegro to dla mnie wyjątek, to co tam się dzieje w ostatnich dwóch lat to dramat. Handlarzyny wyznaczają ceny, które nie mają żadnego potwierdzenia w rzeczywistości, a ceny licytacji osiągają tak chore sumy, że ja na prawdę nie wiem skąd ludzie mają tyle pieniędzy w naszym biednym kraju. Najczęściej poluje na giełdach, olx i lokalnych sklepach

Zdjęcia całości trochę nieaktualne, dotarł do mnie już SNES oraz czerwony DS, a i malutka biblioteka gier się powiększyła. Nie widać też PSP 3004 VB oraz drugiego 64 i srebrnego gamecube, które czekają "w magazynie".

Postaram się na bieżąco wszystko aktualizować

Zapraszam także na mój Instagram (instagram.com/classicgamer_pl) gdzie codziennie dodaje zdjęcia ;)

Z góry sorry za jakość zdjęć.. telefon komórkowy

Gamecube z padem, dwoma memorkami i Mario Kart DD kosztował mnie równe 50 zł

Na sity-four mam Super Mario 64 oraz NBA PRO 98 również kupione za grosze.
Mam też kilka gier NTSC, których nie widać

DS Lite - sprawne, z foliami, tylko Lime Green ma podłamany zaczep.

Classic_gamer

Pley

Gdy widzę N64 z żółtym padem to aż płakać mi się chce :(.

Sprzedałem konsole z takowym padem i paroma grami za śmieszne pieniądze... Najgłupsza decyzja.
Gracz lubi grać :)

Classic_gamer

Rzeczywiście żółty pad do N64 jest piękny :D

Janusz

Do mojej konsolki był taki w boxie. Musiałem go sprzedać, żeby zbilansować zakup, a nówka sztuka. Wtedy dostałem 70zł i cieszyłem się jak cholera bo była to jedna z moich droższych sprzedaży wówczas. Teraz pewnie bym dostał dużo więcej.  N64 fajna konsola i warto ją mieć w kolekcji. Jeszcze pad normalny by się zdał, ale to droższy zakup.

Classic_gamer

Manifesto

Bongosy są super. Gdy miałem Gacka to bawiłem się przy tej DK: JB jak cholera :) Fajny nabytek, kolekcja nabiera rumieńców.

Classic_gamer

Teraz tylko skompletować Donkey Kong-i. Powoli się rozrasta, jak w końcu dorwę drugi tv to w obecnym kąciku braknie już miejsca, kolumna i tak już gra w pudła zamiast w przestrzeń :D 

Kilku rzeczy, jak niebieskie PSP oraz boxów do gacka i ds lite nie widać na zdjęciach, musiałem je upchnąć na "tyły"

Przy okazji jeszcze ciekawa figurka Vaasa z Far Cry oraz dwie dość niszowe, ale na prawdę fajne gierki, które zgarnąłem w drodze z pracy :D W końcu będę miał odpoczynek od SM 64

Classic_gamer

Mała aktualizacja, fotka kącika (czas kupić aparat). Tu spędzam kupę czasu wolnego :D

Nie wiele się zmieniło, trochę gier przybyło. Instagram działa płynnie, zdobywa popularność.

Trochę na Gamecube, piękny zakup na 64 i famicom, którego w końcu dorwałem i mogę ograć carty, które mam.

Tu spędzam kupę czasu wolnego :D

Mitsu

2 tv crt ? Czy to ma na celu tylko rozmieszczenie konsol i granie bez przepinania, czy jeden jest do 50/60hz a drugi 100hz?

Classic_gamer

Mniejszego używam do wszystkiego przed gamecube.
Jest po za tym łatwiejszy do obrocenia gdy gram w shootery na psx, które ostatnio badam :)

Większego do gacka i czasami psx. Ogólnie crt-kòw nigdy dość.
Marzy mi się cała ściana :P

Przypuszczam,  że jeszcze nie jeden trinitron albo może nawet PVM się u mnie pojawi