Aktualności

[cinek] kolekcja PlayStation

cinek · 2390

Offline cinek

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 4
dnia: Lutego 10, 2018, 22:10:13
Hejka, długo się zbierałem, żeby to wszystko wygrzebać i sfotografować no ale się udało. ;)
Linka do imgura, przy każdym zdjęciu krótki opis.
W skrócie - 2 x PS1, 2 x PS2, PS3, PS4, PS TV, PS VR, PS Vita, kontrolery, gry itp.
Zapraszam do oglądania.

https://imgur.com/a/YHdcH

ps. nie dokopałem się jeszcze do kilku rzeczy np. padów od PS2, kamerki PS Eye, pasa do zumby fitness i kilku mniejszych pierdół ale to co najważniejsze jest

Do tego sporo gier w cyfrze, konto PS Plus regularnie opłacane od 2012 więc sporo gier na PS3/PSP oraz wszystkie na PS4 i Vite.

Planuję uzupełnić kolekcję o PSP Go i Sony Xperia Play.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2018, 09:18:07
Bogata kolekcja PlayStation i w zasadzie nic nie brakuje, no może poza jakimś PSP, ale przynajmniej jest co zbierać ;) Fajny stan tego pudła od PS2 i bogata kolekcja gier od Move, ale i tak najlepszy kibic na samym dole :D

Offline kris82l

• Zasłużony
  • Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 5
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2018, 09:40:09
Również zazdroszczę tak wiernego kibica ;D

Offline JT

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 11
Odpowiedź #3 dnia: Lutego 11, 2018, 23:20:56
Ładna kolekcja, jeszcze PS Pocket by się przydał :)

PSX, PS2, PS3, PSP, PSTV, PSC, Xbox, X360, XSS, MD, DC, PCE, FC, NESC, SNES, N64, GC, Wii, WiiU, NS, GBA, DS, 3DS

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2018, 08:31:58
Podoba mi się obecność pudełek i totalna wierność marce! Jak wspomnieli koledzy - brakuje tylko PSP (można ładne w pudle wyrwać). Miły stan sprzętów.

Od kiedy zbierałeś graty? Miłość sentymentalna, czy raczej niedawno Cię 'strzeliło'? Grałeś może na starszych platformach?

PS Widzę, że też wstąpisz do klubu Strefowych bicepsów :)

Offline cinek

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 4
Odpowiedź #5 dnia: Lutego 12, 2018, 12:40:23
Dzięki Panowie za miłe słowa. :)

Jak pisałem w wątku "przywitalnym", z konsolami PlayStation miałem styczność praktycznie cały czas, w rodzinie ktoś miał, koledzy więc się grało od czasu do czasu. Pierwsza do kolekcji trafiła PS3 w 2015 r. (chęć ogrania exów i przesiadki z PC na konsole), później PS4 z uncharted 4 na premierę (to już moja trzecia PS4, miałem 1116a, 1216a i teraz 2016a, wszystkie były sprawne ale wymieniałem zawsze na nowszy i cichszy model).
Pierwszą PS2 dostałem od kolegi jakoś z 2 lata temu a drugą pod koniec zeszłego albo na początku tego, już nie pamiętam, tak samo dwie PS1. Robił porządki w piwnicy i miał wyrzucać więc przygarnąłem z zamiarem przywrócenia dawnego blasku. Lasery niestety zajechane od przeróbki i czytają tylko na boku/do góry nogami. ;)
Vita zakupiona na początku zeszłego roku, gry i akcesoria stopniowo uzupełniały moją kolekcję.

PSP na pewno trafi do kolekcji tylko, że w wersji Go, raz, że bardziej kompaktowe i lepsze do noszenia w kurtce a dwa, że mam trochę gier z PS Plus więc 16 gb wbudowanej pamięci mi bardzo na rękę.
Myślałem jeszcze o Xperii Play, szkoda, że porzucili tę serię, bo był to fajny mix telefonu i konsolki przenośnej.

Co do wierności marki to głównie ze względu na exy, różnorodność akcesoriów - move!!!, vita, ps vr, ps tv a po przesiadce z PC (który jeszcze mam ale w zasadzie już nie uruchamiam, w tym roku na pewno się go pozbędę) zależało mi, żeby skupić się tylko na jednej platformie i mieć wszystko - gry, znajomych w jednym miejscu.
Pierwszą moją konsolą był X360 i nie zachwycił mnie swoimi tytułami na wyłączność, grałem i w GoW, Halo, Forzę i po prostu nic mnie nie oczarowało tak jak choćby seria Uncharted.
Myślałem nawet o zakupie Xboxa One S ale to co chciałem to przeszedłem na PC (GoW 4, Quantum Break), na horyzoncie także nic ciekawego dla mnie więc porzuciłem ten chybiony pomysł i póki co zostaję przy Sony.

Co do bicka to staram się trzymać formę ale w granicach rozsądku, żadnego faszerowania się prochami itp. Po prostu nie dało się zrobić inaczej tej fotki więc taka oto poza powstała. :P

SMF spam blocked by CleanTalk