[Brodaty_Gracz] - Moja Kolekcja

Zaczęty przez Brodaty_Gracz, Listopad 07, 2025, 11:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Brodaty_Gracz

Najwyższa pora pokazać jak wygląda kolekcja u brodatego🙂 nie ma jakiegoś szału ale co będę się wam tutaj rozpisywał zobaczcie sami 😉

12step

Dobra ta książka o PSX? Warto? Czy znowu to co zawsze?
ore ore szabadabada amore

Brodaty_Gracz

Ogólnie jeszcze jej nie czytałem z barku czasu. Według mnie bardzo fajnie wydana, łap 2 fotki jak to wygląda w środku. Do tego na samym końcu jest zrobiony spis wszystkich gier wydanych na Europe.

12step

Wygląda na złożoną dosyć średnio, ale nie to mnie interesuje. Bardziej czy jakieś nowe treści i fakty czy 50 raz to samo, no ale jak nie czytałeś to nie powiesz. Pewnie kiedyś kupię i tak.
ore ore szabadabada amore

Brodaty_Gracz

@12step no tutaj się nie wypowiem bo jak pisałem wyżej nie czytałem jeszcze. Ale jak przeczytam to napewno kilka słów o książce napisze.

Brodaty_Gracz

🕹️Podsumowanie Października 🕹️

📦 W poprzednim miesiącu wpadły nie tylko gry ale i również anime. Trochę starej dobrej klasyki i trochę świeżynki, a wszystko to w klimacie PlayStation i cyberpunku, bo czemu nie, nie? 😎

🎮 Z frontu growego:
do kolekcji wskoczyła nowa(używana) konsola – PS Vita, i to w naprawdę zacnym stanie (to już mój drugi egzemplarz z kompletnym boxem ).

Do tego dorzuciłem sobie Kompendium PSX – takie małe must-have dla tych, którzy wyrośli z klimatem szaraka i tego charakterystycznego dźwięku startu 🎶. No i na półce wylądowały też:

Rising Hell na PS4 – totalny pixelartowy armagedon z metalowym soundtrackiem, czyli idealny level frustracji i funu na roguelike'owym poziomie.

Tekken 8 na PS5 – klasyka bijatyk w nowym, wypasionym wydaniu. Jin kontra Kazuya to zawsze dobry pomysł, serio, one nigdy się nie nudzą.

Ghost of Yotei na PS5 Zen, katana i zachody słońca w pięknym 4K, właśnie to ogrywam i jest po prostu mistrzostwo🔥

No i na koniec takie małe retro – FIFA 15 na PS Vita(w zestawie z konsolą) – trochę nostalgia za czasami, gdy na handheldzie piłkarska gra jeszcze miała sens ⚽.

💿 A po całym tym growym szaleństwie – czas na seans rodem z oldschoolowego cyberpunku: kompletne sezony
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex i 2nd GIG, bo wiadomo, trzeba znać klasykę.

Do tego dwa pełnometrażowe filmy:
Ghost in the Shell z '95 – czysta ikona gatunku, no i
Ghost in the Shell 2: Innocence, czyli kontynuacja z takim lekkim filozoficznym smaczkiem, który trochę daje do myślenia. Jako wisienka na torcie – coś mniej popularnego, ale z klimatem lat 90.:

Virus: Buster Serge na 3 DVD – cyberpunkowy miks akcji, mechów i tej całej egzystencjalnej niepewności, która kojarzy się z tamtymi czasami.

Janusz

Bardzo fajna i różnorodna kolekcja :)

Tak wszystkiego po trochu i widać, że to żyje, a nie leży tylko odłożone na półce po zakupie.
Kiedyś takich lekki chaos, powiedzmy trochę mnie przytłaczał, ale teraz mi się podoba, bo człowiek się więcej dowie o takim kolekcjonerze niż po takich fotkach gdzie wszystko poukładane od linijki za szybą.

Sporo fajnych gierek i książek. Ta kolekcjonerka Tekkena 7 gigantyczna. Dobrze, że swego czasu nie wziąłem bo bym nie miał miejsca na nią. Niby kolekcjonerek nie kupuję, ale akurat ta była w dobrej cenie swego czasu.

Fan Medal of Honor? 

killy9999

Cytat: Brodaty_Gracz w Listopad 07, 2025, 19:48
Virus: Buster Serge na 3 DVD – cyberpunkowy miks akcji, mechów i tej całej egzystencjalnej niepewności, która kojarzy się z tamtymi czasami.
No, powodzenia. Też niedawno kupiłem na OLX - ktoś chciał oddać za darmo i musiałem prosić o wystawienie za złotówkę, żeby się dało zrobić przesyłkę :-) Póki co wymiękłem po trzecim odcinku, ale obiecuję sobie, że dokończę.

Brodaty_Gracz

@Janusz czy fan medal of honor?  Raczej nie ale mam sentyment do pierwszych części medal of honor z ps1 czasem lubię do nich wrócić 🙂

Brodaty_Gracz

@killy9999 z tym Virusem to był zakup nie planowany 😅 bo było to na jednej aukcji razem z Ghost in the Shell 2 a że cena była dobra za pakiet to wpadło razem 🙂 ale w planach jest do obejrzenia

Brodaty_Gracz

VHS Przewińmy to jeszcze raz

Właśnie odebrałem swój egzemplarz z paczkomatu. Na żywo to wydanie robi mega wrażenie i jest to następna pozycja po która sięgnę jak tylko skończę czytać Doom Guy życie w pierwszej osobie 🙂

Janusz

Nie kuś, nie kuś :)

Kurde, nie wiedziałem, że coś takiego wychodzi/wyszło. Z miłą chęcią dołożę do biblioteczki i mam nadzieję nie skończę z jakimś magnetowidem pod TV :)

Brodaty_Gracz

@Janusz mnie co chwilę coś kusi hehe 😅 a propo magnetowidu to ostatnio robiąc porządki w szafie znalazłem 3 kasety Wielki Szef, Droga Smoka, Wściekła Pięść z Brucem Lee 🙂

killy9999

Cytat: Brodaty_Gracz w Listopad 08, 2025, 16:45@killy9999 z tym Virusem to był zakup nie planowany 😅 bo było to na jednej aukcji razem z Ghost in the Shell 2 a że cena była dobra za pakiet to wpadło razem
Skoro wpadło przy okazji innej aukcji, to mogę jedynie powiedzieć, że gratis to uczciwa cena :-) A bardziej na poważnie, mam w planach (bliżej niesprecyzowanych czasowo) obejrzeć niektóre filmy, przy których pracował Masami Ōbari - Virus Buster Serge jest na liście. Generalnie to zdaję sobie sprawę, że to w większości są filmy klasy co najwyżej B, ale nie będę ukrywał, że projekty postaci Obariego są bardzo unikalne i przyjemnie się je ogląda. Dawno, dawno temu oglądałem adaptacje Fatal Fury w jego wykonaniu i, jak na anime zrobione na podstawie bijatyki, było całkiem akceptowalne.

Brodaty_Gracz

W listopadzie wpadło do kolekcji 🙂
Oprócz gier to coś do poczytania oraz bardzo ładny steelbook z gry stalker 2 🙂