Aktualności

[Janusz] Moja retro kolekcyja

Janusz · 49910

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Maja 30, 2014, 11:31:54
Musiałem zrobić porządki w pokoju i przy okazji udało mi się uchwycić moją kolekcję na zdjęciach. Jest na niej wszystko co aktualnie posiadam wraz z oryginalnymi pudełkami. Oprócz tego gdzieś się jeszcze Vectrex zapodział, jak go znajdę to dodam.

Moja duma czyli kolekcja szaraczków i PSone. W planie mam uzbieranie wszystkich modeli PAL konsoli, a brakuje mi jeszcze 5552 i 7502. Wszystkie poza pierwszym modelem z polskiej dystrybucji.

Tutaj konsole wraz z akcesoriami.

Nie samym PSXem jednak człowiek żyje. Kolekcjonuję też konsole Sega i Nintendo. Jedynie twory Microsoftu mnie w ogóle nie interesują. Mam jakiś uraz z dzieciństwa do Xboxów ;)

Na konsolach Sega gram najmniej, ale to ciekawe sprzęty. Jak widać są pewne braki, a mianowicie przydałby się Saturn i pierwszy Master System. Może kiedyś upoluję jakąś okazję.

Z Nintendo jest dużo lepiej. Mam wszystkie stacjonarne konsole od NESa wzwyż. Nawet WiiU ostatnio doszło, choć nie planowałem tego zakupu. W przypadku Nintendo na razie nie interesują mnie handheldy. Wyjątkiem jest GBA bo na czymś w kultowego Tetrisa muszę grać.

Na aktualizację gier przyjdzie jeszcze poczekać.

Gry:

« Ostatnia zmiana: Października 13, 2025, 23:21:40 wysłana przez Janusz »

Offline jakubb

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2014, 23:53:05
Spora ilość ciekawych tytułów, choć przyznam, że o niektórych nigdy nie słyszałem.

Wszystkie części Tonego Hawka... przywołują wspomnienia. Mniej więcej w tym czasie kiedy w dzieciństwie grywałem na konsoli rozwijałem też swoją pasję jazdy na deskorolce. Całkiem dobrze mi szło, lecz w wyniku kontuzji kolana przestałem jeździć i uprawiać jakikolwiek sport na ok 10 lat, aż do niedawna. Na początku tego roku wziąłem się za siebie, wyleczyłem kolano i znów próbuję swoich sił. Może powinienem wrócić do Tonego...  :)

Podobnie jak Ty mam też dwie części Spyro- pierwszą i trzecią. Jak oceniasz dwójkę, opłaca się kupować?

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2014, 22:29:56
A widzisz nie zauważyłem, że coś napisałeś. Co do Spyro to już mam 3 części bo w niedawno do mnie przyszła trójka. Jeżeli chodzi o dwójkę to polecam. Jest jeszcze lepsza niż jedynka. Ciekawe światy i misje są w niej więc naprawdę warto, a klimat jedynki Spyro przy tym pozostał.

Offline ufix

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2014, 23:27:11
Zazdroszczę Ci tych oboxowanych PSXów, sam mam tylko 9002 w pudełku :)

Shadowman to jest ta sama gra co na PC? Ostatnio kupiłem wersję pecetową na GOGu, nawet nie wiedziałem, że ta gra wyszła na Playstation.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2014, 23:40:18
9002 to mój pierwszy box był :) A co do Shadowmana to tak, to ta sama gra. Co ciekawe wyszła tez na N64 i Dreamcasta z tego co pamiętam, choć szczerze akurat jej nie ogrywałem jeszcze i nieprędko do niej dotrę.

Offline Qdi

• Zasłużony
  • Sierżant
  • *
    • Reputacja: 3
  • Nie trzaskaj obrotowymi drzwiami!
  • Odznaczenia Odznaka za trzecie miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za drugie miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2020 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 37 gier w 2019 roku.
    • Historia Gier PlayStation
  • PSN ID: Coody_PL_
Odpowiedź #5 dnia: Lipca 04, 2014, 08:23:58
No co można powiedzieć na taką kolekcję? Jest w niej praktycznie wszystko :) Konsole + box'y - coś czego ja raczej nie uzbieram, bo do tego trzeba mieć ogromnego farta na aukcjach :)
Kolekcja gier również świetna, nic tylko pozazdrościć. Ja mam dużo gier na szaraczka, ale niestety nie takie zacne jak w Twojej kolekcji :) Wiele bym dał mieć większość tych tytułów. Ale spokojnie, z czasem Ciebie doścignę.

Offline Trzyzet

Odpowiedź #6 dnia: Lipca 04, 2014, 11:31:55
Tylko pozazdrościć kolekcji :)

Cóż - ja kolekcji nie posiadam i nie mam w planach takowej mieć - brak czasu na polowanie, brak miejsca na przechowywanie i chyba najważniejszy aspekt - ciągły brak kasy :P

Offline Krzemol

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #7 dnia: Lipca 04, 2014, 13:01:07
Twoja kolekcja to wzór dla innych, zazdroszczę i jednocześnie mam nadzieję że chociaż 1/4 gier z niej się dorobię :D

http://swiftclub.pl/
PC|PSOne|PS2|PS3|PS4|X360

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #8 dnia: Lipca 07, 2014, 14:37:28
Dzięki choć przesadzacie bo akurat gier nie mam za wiele, ani jakiś wielkich unikatów :) Nie bawi mnie póki co wykładanie po 100-200zł za topowe pozycje byleby były. Najbardziej cieszy mnie polowanie na okazje i większość z tych gier z takich łowów właśnie pochodzi, choć niestety ostatnio coraz rzadziej idzie coś kupić. żebym za grę musiał wyłożyć więcej kasy to musi być naprawdę topowy tytuł z którym mam masę wspomnień, np. premierowy pierwszy Crash czy trzecie Spyro do takich gier należą. 

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 21, 2014, 18:31:21
Porządki dziś robiłem, a przy okazji sfotografowałem swoją całą, nie tylko PSXową, kolekcję. Więcej w pierwszym poście.

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 21, 2014, 20:19:05
Ładnie :)
Jak tylko znajdę czas to i ja również swoją obfotografuję, choć jest dużo mniejsza od twojej.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 22, 2014, 23:37:57
Niby to najnowszy nabytek, ale i część kolekcji, więc najlepiej jej będzie tutaj :) W skrócie powiem tak, żadne słowa, ani zdjęcia nie oddadzą jak ta konsola prezentuje się wizualnie, ale i o dziwo w dotyku, w realu. Bez wątpienia mój największy od dziś skarb.

« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2020, 09:15:20 wysłana przez Bodzio »

Offline Trzyzet

Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 23, 2014, 00:10:59
W gablotę próżniową i nie dotykaj nawet!!

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 23, 2014, 13:27:38
Net Yaroze o.O
Sprzedałeś nerkę, czy duszę diabłu zaprzedałeś? ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 23, 2014, 17:47:09
W gablotę próżniową i nie dotykaj nawet!!

Póki co nie ma szans na to. Yaroze zajął miejsce pod TV jako główny sprzęt do grania. Muszę się nim nacieszyć, a dotykać można bo nie zostają na nim ślady :)

Net Yaroze o.O
Sprzedałeś nerkę, czy duszę diabłu zaprzedałeś? ;)

To i to :d

SMF spam blocked by CleanTalk