Aktualności

[Rocho] Moje boje

Rocho · 23097

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 20, 2023, 18:20:50
Krzysiokart jest sztosem. Po co komu Krikkz nie wysyłający do Polski jak mamy swoje rozwiązanie.
Weź tam sobie Recca daj, Kabuki Quantum Fighter, no i może jakiegoś Ultimate Stuntmana dla kurażu.

Online Rocho

Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 20, 2023, 21:34:06
O Recca i Ultimate Stuntman słyszałem wiele dobrego, więc na pewno będzie grane.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 20, 2023, 22:01:40
Tylko słyszałeś? O Panie, zazdroszczę - będzie czego doświadczać. Recca pod względem shmupów miażdży system, kolesie z naxat, doświadczeni ogarniacze PC Engine, zrobili PC Engine na Famicomie. Ultimate Stuntman to z kolei popis znakomitej brytyjskiej formy wczesnych lat 90. Do nadrobienia.

Online Rocho

Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 20, 2023, 22:18:27
Tylko słyszałem. Za bajtla na bazarku takich gier nie miałem ;)

A potem już do czasów pegasa nie wracałem za często i raczej najpopularniejsze hity.

Będzie grane to pewne.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 21, 2023, 08:30:07
Jeszcze raz dzięki @alf dawno kawałek elektroniki nie sprawił mi tyle radości. Jak mówiłem stawiam dobrą flaszkę przy najbliższej okazji.

Bardzo się cieszę, że prezent udany i że konsola dostała drugie życie. Dla takich chwil warto żyć. Super, że jesteś szczęśliwy kumplu!  :)

Skoro już polecamy sobie tytuły na start, to z gier które niedawno ograłem (grywam na NES Mini) jest Duck Tales. Bardzo polecam jeżeli szukasz kolorowego, nie-za-trudnego platformera. Do tej gry z przyjemnością jestem w stanie wrócić w każdej chwili. A co najfajniejsze - przede mną druga część! Tutaj masz moje wrażenia: https://strefapsx.pl/forum/gbds/game-boy-classic-color-advance-watek-ogolny/msg101739/#msg101739

Online Rocho

Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 21, 2023, 16:03:10
@alf Duck Tales oczywiście znam i grało się za dzieciaka. Świetna gra jak i animacja. Na pewno będę próbował to przejść.

Offline xzer0

Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 21, 2023, 17:48:40
No, nes zawsze sztos. Moze zrobimy osobny temat z tego? Jako iż odgruzowałem swojego famicoma też chciałbym w coś pograć. Pamiętam jedynie pegazowowe szlagiery na proste mappery. Ale coś wyjątkowego to muszę konsole od nowa odkrywać

Online Rocho

Odpowiedź #97 dnia: Lipca 13, 2023, 18:53:06

Ostatnio trafiło mi się TaleSpin na Megadrive. Niby nic niezwykłego ale kurcze jaki to potężny ładunek nostalgii mi załadowało. W grę kiedyś dawno temu grałem na emulatorze za to, za bajtla zagrywałem się w TaleSpin na Pegasusie. I obie bardzo miło wspominam. Zresztą gry z bohaterami Disneya  czy na NESa czy Megadrive to w większości przypadków były konkretne sztosy.

No i sama kreskówka dla mnie to była mega produkcja. Jedna z wielkiej czwórki moich ulubionych seriali Disneya z początku lat 90tych. Obok Kaczych Opowieści, Gumisiów i Brygady RR.
Szkoda, że bohaterowie Gumisiów nie doczekali się żadnej growej adaptacji poza planszówką. Bo ten setting idealnie by się sprawdził w typowym platformerze jak i taktycznym jRPG. Cóż pomarzyć można. 

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #98 dnia: Lipca 14, 2023, 08:05:10
OoO! Bardzo fajna produkcja 16-bit. Podobają mi się platformery z tamtego okresu. Co ciekawe SNES nie dostał swojej wersji Talespina, więc to gra eksluzywna na SMD. Wersja na NES to całkiem inna gra, przypomina bardziej horizontal shooter aniżeli platformówkę a tutaj po gameplayu widze że to bardziej platformer jest.

Offline mariusz391

Odpowiedź #99 dnia: Lipca 14, 2023, 09:13:51
Zresztą gry z bohaterami Disneya  czy na NESa czy Megadrive to w większości przypadków były konkretne sztosy.
No tu się nie zgadzam. O ile w wersję na Segę nie grałem, i Pegasusowa też mnie ominęła tak ograłem ją w Disney Afternoon Collection na PS4. I gra poza grafiką i muzyką które były świetne jak w każdej produkcji Capcomu zawodzi przede wszystkim gameplayem. Sterowanie jest niepotrzebnie utrudnione, pociski są wolne a przeciwników masa więc późniejsze etapy to zwyczajny bullet hell bez krzty zabawy poza fanami tego rodzaju rozgrywki. Jedyne trofeum jakiego mi tam brakuje to właśnie z TaleSpina z przejściem gry na 3-ech życiach bez używania funcji cofania czasu i przewijania. Dla mnie absolutnie niewykonalne

Online Rocho

Odpowiedź #100 dnia: Lipca 14, 2023, 10:18:09
@mariusz391 możesz mieć rację bo swoją opinię wyraziłem na podstawie wspomnień z dzieciństwa i bez bicia przyznam że tej wersji która była na pegasusie/NES czyli pewnie to samo co na Afternoon Collection.

Aż będę musiał sobie odświeżyć. Za to wczoraj pograłem na Megadrive i tu jest dla mnie dobrze.

Online Rocho

Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 31, 2023, 13:27:01

Czas na małe podsumowanie 2023 roku i od razu muszę napisać, że  pod względem zbieractwa to był mega dobry rok.

Na Gamecube który jest moją ulubioną konsolą jeśli chodzi o zbieranie fizycznych nośników, niby przybyło tylko 12 gier ale w tym kilka tytułów na które od dłuższego czasu się czaiłem.

Mega cieszy NES od @alf. Cudowny powrót do ery 8bitów i Pegasusa. Mogę powiedzieć konsolka się nie kurzy. W pełni ograłem tylko pierwsze Duck Tales ale sporo było pocinane w Contra, Dr Mario i kilka innych klasyków z dzieciństwa. Choć muszę przyznać, że ktzysiocart i możliwości które daje trochę przeszkadza w skupieniu się na jednym tytule gdy na karcie SD siedzi ich setka :D

Ogólnie jeśli o granie to było całkiem dobrze. Z nowszych to może tylko indyki a z starszych glównie arcade i FPSy no ale jak na moje możliwości przerobowe było tego naprawdę dobrze. Czego nie spodziewałem się mocno grane było Wii na którym pękło aż 6 pozycji. I ogromny wyczyn skończyłem tanecznego Mario na Gamecube. To dopiero było przeżycie.

Był bolesny powrót do Fallout 3 gdzie muszę stwierdzić bawiłem się lepiej niż lata temu na premierę. O czym świadczy to że skończyłem i podstawkę i wszystkie dodatki. Podobnie miałem z Rage które jak wyszło porzuciłem bo na moim ówczesnym lapku nie chodziło za dobrze mimo że powinno chodzić jak złoto. Dla mnie teraz jedna z fajniejszych strzelanek tamtych lat.

No i prawdziwe doświadczenie sadomaso czyli Völgarr the Viking. Hardcorowe doświadczenie ale jestem z siebie dumny.

A co tam u was?

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 02, 2024, 08:40:52
@Rocho jest mi niezmiernie miło że NES znalazł u Ciebie przytulny dom :) u mnie również był to rok NESa bo sporo grywałem na tym sprzęcie, ale jak już wiesz ja pozostałem z mini emulatorkiem a real hardware pozostawiłem Tobie  O:-)

W tym roku chciałbym pozostać przy 8 bitach i może zahaczyć nieco o 16-bit. Na pegasusie / nesie mam ogromny backlog więc jest w co grać. Mam nadzieję, że spotkamy się w wątku o pegasusie ;)

Online Rocho

Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 24, 2025, 20:50:20
Chyba kurde mam kryzys jeśli chodzi o zbieranie. Może nie taki by to rzucić w pizdu no ale taki trochę zastój.

Kiedyś sobie postanowiłem zebrać wszystkie eksy na Gamecube i od lat to była taka platforma której zbieranie sprawiało mi ogromną przyjemność. Taka terra incognita gdzie co chwilę odkrywałem coś nowego i to często coś co niesamowicie mnie urzekało. Ba nawet niektóre crapy czy średniaki były na swój sposób ciekawe.

No i tak sobie patrzę, że już niewiele mi zostało by ten cel osiągnąć bo eksów raptem kilkanaście plus kilka gier które na gc miały w jakiś sposób wyjątkowa wersję. Ale jakoś zapał mi spadł bo zostały mi albo tytuły trudno dostępne albo drogie a czasem i jedno i drugie.

Rzadko kupowałem coś w cenie stojaków z allegro raczej wytrawnie polowałem co też mi sprawiało mega frajdę takie znajdowanie okazji.

Nie pierwszy to taki kryzys ale jakoś mi zapał przynajmniej jeśli chodzi o gacka siadł bardzo.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2025, 00:56:35 wysłana przez Rocho »

SMF spam blocked by CleanTalk