Aktualności

[Hoipolloi] PS1 Update [02.06.2024]

Hoipolloi · 18411

Offline LittleSerpent

Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 21, 2020, 00:46:12
MKM: Sub-Zero to fajna gra - nieporównywalnie lepsza od MK: SF. Nie kumam energikowania w tej sprawie, no ale dla niego za trudna i to jest minus...

Hoipolloi, u ciebie nigdy nie ma kiepskich zakupów, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Na PSXa szczególnie cieszą oczęta CAP vs SNK,  Ninja, D, Cardinal Syn i Total Drivin. Na PS2 zdrowo zazdroszczę SNK Arcade Classic VOL.1. Można wiedzieć, za ile przyjąłeś ostatnią z wymienionych pod swoje strzechy?

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2020, 00:38:24 wysłana przez LittleSerpent »

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 21, 2020, 00:56:39
Dla mnie osobiście i MKM S-Z i MK SF to nie są MK do jakich przywykłem. Z serii na PS1 to najlepiej wspominam MK4 i MK Trilogy i te darzę największym sentymentem, szczególnie czwórkę, przy której spędziłem wiele godzin. Jakoś zmiana gameplayu nie podeszła mi w pozostałych częściach, stad może moje nie zadowolenie/hejt. Tylko jak pisałem wyżej, są gusta i guściki, dla jednego gra super, dla drugiego crap ^^;

Co do SNK Vol. 1 to całe 62zł wydałem i myślę że spoko cena.

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 02, 2024, 00:14:09
Update w pierwszym poście.

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 02, 2024, 00:30:59
Miło popatrzeć jak dbasz o to - wszystko w protektorach i nawet poustawiane seriami (Syphon Filter, Syphon Filter 2, Syphon Filter 3).
Ile sumarycznie posiadasz gier PAL na PSX?
Grywasz w te sztuki które kolekcjonujesz czy boisz się że konsola je uszkodzi i wolisz uruchomić kopię zapasową?

Offline HomoViridis

• Wsparcie
  • Kapral
  • *
    • Reputacja: 3
  • Steam ID: HomoViridis
Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 02, 2024, 05:21:12

Hoipolloi, przeciez ty masz wiecej gier na PSX niz ja za dzieciaka ogralem gier na pegazusa. Jak ja Ci zazdroszcze tej kolekcji. Tak z czystej ciekawosci liczyles ile warta jest ta kolekcja na PSXa?

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 02, 2024, 08:46:58
@alf
369 obecnie w PAL + czekam aż dojdą 2 ostatnie części Special Forces, Wydania 2 Games/Double Pack mam full seta czyli 27 gier, w NTSC-U rpgi jakie zbieram to na tą chwile 33 tytuły;

Niestety, od dobrych 3 lat nie gram. Czasami coś odpalę, ale to niedłużej jak 1h, brak czasu i chęci przede wszystkim. PS Classic i emulacja jest odpalana, oryginały są na półkę, zawsze pisałem, że bardziej zbieram niż gram i nic w tej kwestii się nie zmieniło u mnie.

@HomoViridis
Nie liczyłem, ale przy obecnych cenach - sporo. Mam zapisane za co ile dałem, ale nie sumowałem tego, jakoś nie chce wiedzieć teraz. Jak kiedyś przyjdzie czas się z tym rozstać to wtedy będę kminił.

Offline mariusz391

Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 02, 2024, 09:01:22
A tak z czystej ciekawości czemu niektóre tytuły masz w dwóch egzemplarzach? O ile rozumiem że są róznice pudełkowe jak Tomb Raider i to może o to chodzi, ale w przypadku Tekken i Air Combat na tych zdjęciach nie widać by czymś się różniły

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 02, 2024, 09:10:38
Tekken 1 są 2 egzemplarze bo jedno wydanie jest w kartonowym boxie, drugie w normalnym wydaniu pudełkowym. Air Combat 1 różni się okładką - niebieska i czerwona. Takie GTA London no obwolucie to:

Grand Theft Auto London 1969 Mission Pack #1
Grand Theft Auto London Special Edition

dlatego może mylić, że to to samo.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 02, 2024, 09:16:26
Warto było czekać 4 lata na taki update :)

Mnóstwo świetnych tytułów, samo mięsko i do tego wiele rzadkich/drogich pozycji.

Człowiek się uczy całe życie, bo nawet nie zdawałem sobie sprawy że Namco Museum ma kolorowe napisy na brzegach, a to z tego powodu, że jakoś częściej widywałem wydanie NTSC pewnie.

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 02, 2024, 09:36:12
Piękny zbiór. Powiem szczerze, że ilości etc to dla mnie statystyka. Chyba więcej - zaraz po ciekawych/totalnie mi nieznanych tytułach moją uwagę przyciąga zawsze technika zbioru - przechowywanie, porządek, czytelność. Obejrzałem raz i pewnie wieczorkiem przejrzeć raz jeszcze:) Kontent sztos!!

Offline cinek

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 4
Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 02, 2024, 09:55:56
Ciekawy ten tomb raider sles00024, który nie jest platyną.

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 02, 2024, 11:16:27
@hankie @bodzio dziękuję za miłe słowa :)

@cinek jak poszukasz to znajdziesz na spokojnie w tym wydaniu premierowym, kiedyś (parę lat wstecz) nie było to takie łatwe, teraz jak czasami przeglądam ebaya to się dość często spotykam z tym wydaniem, więc idzie złapać

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 93
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 02, 2024, 11:44:27
jak poszukasz to znajdziesz na spokojnie w tym wydaniu premierowym, kiedyś (parę lat wstecz) nie było to takie łatwe, teraz jak czasami przeglądam ebaya to się dość często spotykam z tym wydaniem, więc idzie złapać

Mam takie samo wydanie, też black label w standardowym boxie, oczywiście z pełną okładką a nie jakimś "value series" czy coś. Kupiłem to normalnie przez OLX bodajże, ładnych parę lat temu, gdy nie miałem nawet pojęcia że to jakieś rzadsze wydanie.

Po latach rozumiem czemu osiedlowy handlarz/zbieracz chciał ode mnie ją wyciągnąć w zamian za inne, bardziej "pospolite" wydanie 8)

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 02, 2024, 12:19:29
Nie kocham PAL ale te zbiory są zabójcze! Chylę czoło Hoi, konsekwencja i upór czynią piękne rzeczy :).

SMF spam blocked by CleanTalk