Aktualności

[bms] Private Heaven evo

bms · 66879

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 23, 2017, 17:49:36
Bebechy faktycznie mogłyby być lepsze, zwłaszcza jeśli chodzi o RAM. Minimum to 512MB, choć i karta graficzna mogłaby być lepsza. Ciekawe czy przed wykonaniem można podesłać komponenty, żeby na tym sprzedawca postawił automat. Pewnie tak, no bo tak czy inaczej musi to jakoś złożyć. Najważniejsze, że ekran jest ok i przede wszystkim gałka i przyciski. Wyglądają solidnie. Wersja MAME faktycznie archaiczna, ale tak jak napisałeś pewnie ma to związek z możliwościami kompa. Zarówno bebchy jak i soft do poprawki, reszta wygląda fajnie.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 23, 2017, 17:51:31
Aha, @bms - zapomniałbym o najważniejszym - czy można spokojnie w przypływie frustracji pierdyknąć łapą w blat kontrolny? Wytrzyma?

Offline nowy00

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 26, 2017, 11:29:32
Ten głośniczek Esperanza od PC mnie rozbroił :-) Ktoś miał fajny pomysł na biznes z tym automatem. Myślałem, że to bardziej profesjonalna robota a to jest na poziomie domowego majsterkowicza, co wcale nie znaczy, że się nie sprawdza w praktyce, chociaż 1tyś zł to moim zdaniem warte nie jest.

Offline bms

Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 23, 2017, 00:00:30
Temat zacząłem z myślą zaprezentowania mojego "Pokoju gracza", a w tej kwestii wiele się zmieniło. Musiałem opuścić dotychczasowe pomieszczenie i przenieść się do innego, mniejszego. Było to wyzwanie i wiele czasu spędziłem nad kartką projektując co gdzie ustawić, żeby nowa "pieczara" była funkcjonalna i pomieściła wszystko. Myślę że się udało, chociaż trzeba na bieżąco odkładać używane sprzęty. A wygląda to tak:

Nie mam szerokokątnego obiektywu, więc widać że nie ma za duszo przestrzeni.

Teraz większość konsol jest podłączonych do PVM'a + HDTV. Starałem się pospinać wszystko tak, żeby nie trzeba było myśleć o przełączaniach kabli itd. Na razie się sprawdza, a ja głównie korzystam z PVM ogrywając stare tytuły.

Mając już kilkadziesiąt godzin przed monitorem, mogę powiedzieć że mniej mi się męczą przy nim oczy niż przy HDTV. Zaskoczyło mnie to.

Wracając do automatu - Tak, można w niego bić pięściami. Nic się nie dzieje ;) Służy mi dzielnie do tej pory bez awarii. Został wgrany nowszy soft i gry.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 09, 2017, 12:23:28
Respekt za upakowanie wszystkiego! Widać, że nowe pomieszczenie jest sporo mniejsze. Dodatkowo jako poddasze jest mniej ustawne. Mimo wszystko strach by mnie oblatywał podczas sprzątania całości - musiałbym sprawdzić moją zwinność w takim ustawieniu :)

Offline bms

Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 25, 2017, 19:44:50
Znajomy, który wie o moim hobby, przypadkiem zdobył i podarował mi takie coś:

Jest to stojak sklepowy z grami na telefony komórkowe. Daty na grach to 2002, 2003. 15 lat temu musiał to być nowatorski pomysł na sprzedaż software.

W każdym blistrze znajduje się książeczka z instrukcją i kodem, który pozwalał na pobranie gry. Jak widać na zdjęciu były one kompatybilne z pierwszymi telefonami z kolorowymi wyświetlaczami.

Niektóre tytuły na pewno się sprzedawały lepiej...

Eksponat dołączam do kolekcji.
Czy spotkał się ktoś z takim stojakiem w czasach jego świetności? Osobiście nigdy nie widziałem nic podobnego.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2020, 12:40:13 wysłana przez bms »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 25, 2017, 20:05:10
Nigdy nie widziałem czegoś takiego, ale wygląda świetnie i mimo że to są tylko kody to super forma dystrybucji. Jak duże to jest w realu?

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 26, 2017, 15:00:57
Unikat :) Myślę, że to chyba na wysokość chłopa standzik co nie? Też pierwszy raz coś takiego widzę, ale naprawdę nowatorski pomysł kiedyś mieli na promocję gier. Teraz tylko bezduszne platformy sprzedażowe i pobieralnie ;)

Offline bms

Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 27, 2017, 11:38:29
Wysokość to 90 cm. Zdjęcie "w skali":

Nie mam na razie pomysłu gdzie to powiesić.

Tym bardziej ciekawa forma dystrybucji, że przeznaczona na polski rynek.

Offline bms

Odpowiedź #69 dnia: Listopada 17, 2017, 23:05:11
Rozpoczynam nowy rozdział. Zakładam blog budowlany ?
Znajduję na forum pomysły na chowanie całej kolekcji w jednej szafie - ja idę w innym kierunku. Pewnie większość użytkowników mnie znienawidzi, ale mam za dużo miejsca w domu (lub za mało dzieci xd) :P Poprzedni pokój okazał się zbyt mały do użytkowania. Sprawdzał się tylko jako muzeum. W związku z tym postanowiłem zaadaptować poddasze nieużytkowe na swoje HQ.
Po odgraceniu stan wyjściowy wygląda tak:

Nie znam się, nie umiem i nie lubię prac wykończeniowych. Jednakże pieniądze „dla majstra” wolę wydać na kolejne eksponaty. Wszystko wykonam sam. Na pewno będzie krzywo i nieprofesjonalnie ale coś za coś. Jest YT z tutorialami ? Żona naoglądała się Szelągowskiej + ma dużo swoich pomysłów, więc na pewno pomoże. Dobre rady mile widziane, szczególnie, że zaczynam prawie od pustej kartki.
Planuję otwarcie na wiosnę. Będę wrzucał foto z postępu prac.

« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2017, 23:54:48 wysłana przez bms »

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Odpowiedź #70 dnia: Listopada 17, 2017, 23:11:49
Ooo tak! Trafiłeś w mój czuły punkt. Poddasze i to jeszcze wykańczane samemu. Czekam z niecierpliwością na każdy kolejny, choćby najmniejszy raport z postępów i trzymam kciuki, aby ci farba nie schodziła.  ;)
Ogólnie bardzo lubię takie klimaty i najlepiej wynająłbym sobie jakieś ogromne poddasze z wysokim sufitem i tam urządził sobie całe mieszkanie, które było by bardziej otwarte. Coś na wzór tego jakże pogodnego jegomościa z Ameryki:
UWAGA! Zawiera śladowe ilości języka Niemieckiego!
https://youtu.be/Ywf_l3u_xPY?t=12m12s

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #71 dnia: Listopada 18, 2017, 09:07:09
Już samo poddasze zwykle robi świetny klimat, a co dopiero poddasze zaadoptowane na pokój gracza. Ciekaw jestem efektów. Na pewno pracy będzie sporo bo widzę skosy konkretne i logistyka będzie bardzo ważna.

Offline DrVaaS

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
  • PSN ID: drvaas1994
Odpowiedź #72 dnia: Listopada 18, 2017, 09:27:07
Łączenia regipsów musisz pociągnąć goldbandem i rozciągnąć fizelinę bo Ci będzie pękało :o

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #73 dnia: Listopada 18, 2017, 09:49:45
Żeby tylko konsole w lecie się nie ugotowały na tym poddaszu :P

Offline Manifesto

Odpowiedź #74 dnia: Listopada 18, 2017, 13:05:19
Ciekawe :) Dużo większe poddasze niż moje, ale podobnie jak u mnie dość niskie (chyba że tak mi się tylko wydaje). Ale fakt, jak napisał Grzech w lecie lekko nie będzie ;)

SMF spam blocked by CleanTalk