[bms] Private Heaven evo

Zaczęty przez bms, Lipiec 12, 2016, 17:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

SALADYN

Cytat: hankie w Lipiec 28, 2021, 10:45
Kurka chyba będę szukał najbrzdyszego żółtego Makarona do roboty i poczekam jak GDEmu stanieje, Makaron to takie moje marzenie sprzed kilku lat...
Wyrzuciłem swego czasu dwa DC z niesprawnymi czytnikami bo nikt tego nie chciał kupić nawet za grosze. Nie wiem czy jest w moim życiu coś czego bym bardziej żałował patrząc na obecne ceny konsol i GDEmu.

hankie

Cytat: SALADYN w Lipiec 28, 2021, 10:55Nie wiem czy jest w moim życiu coś czego bym bardziej żałował.
Kto z nas wtedy by myślał o diwajsie na karty SD. NIKT. Niestety, nikt z nas nie przewiduje przyszłości :P

bms

Swego czasu kupiłem 14" pro monitor JVC. Nie obsługuje on fabrycznie RGB. Zrobiłem mu mod'a.

Cała operacja sprowadza się od przylutowania kilku kabelków oraz zaprogramowania modułu Arduino xD

Działa to tak, że sygnał RGB z Jungle jest przechwytywany przez Arduino, następnie jest on obrabiany i wysyłany dalej do wyświetlenia. Informacja jaka zostaje dodana to jasność, kontrast itd. Wymyślił to, w kooperacji, znany w "branży" elektronik Martin Hejnfelt i udostępnił za free. Chwała mu za to :)

Trochę się z tym nagimnastykowałem

Ale w końcu udało się :)

Obraz w realu jest piękny i ostry jak brzytwa.

Teraz tylko to poskładać

i gotowe!

Namingway

Piękna robota jak zwykle

Kolega @bms się może zbytnio nie chwali ale oprócz swojej "czternastki" JVC, zrobił też takiego mod'a w dwóch moich JVC TM-H1700G

Wysłane z mojego H3113 przy użyciu Tapatalka

hankie

Szczerze, czarna magia dla mnie. Ale jak widzę, efekty - i screen, który wygląda jak obrazek na ścianę - to wygląda to kozacko ;)

Mitsu

bms

W tytule tematu jest EVO, więc ewoluuje dalej :)
Zmieniłem aranżację głównego stanowiska do grania.

Z mojej perspektywy wygląda to tak:

A wszystkim steruje matrix 8x8 VGA od Extrona

Jest kanapa, są ekrany, prawie wszystkie konsole za naciśnięciem przycisku oraz dźwięk przestrzenny. To wszystko na 7,5m2. Da się!
To czego nie widać, to kilometr przewodów  ;D

hankie

??? ??? ???
Wow :) Po pierwsze mimo 3 ekranów i różnych sprzętów - tak jak piszesz - nie widać kilometrów kabli. Kuźwa, męska growa jaskinia, marzę by w jakimś lokum mogłbym też bez maskowania się chociaż scianę w pokoju zaaranżować TYLKO na konsole, gry i grzebanie w klamotach i nie musieć angażować reszty mieszkania w manewry :) Super! No i przyciski na switchu nawet czytelnie podpisane <3
A masz może fotki z inego kąta? :)

sjdr

Kilometry kabli ... Znam ten ból

Ostatnio musiałem zgładzić moja retro norę i udostępnić ją jako sypialnia dla córki lvl3 :(

Za to wszystkie konsole mam teraz w salonie jako "retro rtv'ka"

Boje się jak mam zacząć wszystko podłączać, owszem mam Hydrę 8portową od lotharka do której da radę podłączyć composite,RGB,svideo,Component ale i tak widmo kilometra kabli za rtv'ką trochę mnie przeraża... Narazie podpięta c64 i ps1, wystarcza :p

bms

Cytat: hankie w Grudzień 14, 2021, 15:21A masz może fotki z inego kąta?
Eh te kable... Cała "kuchnia" schowana jest za kanapą i pod stolikiem. Celowo tego nie maskuję, bo muszę mieć dostęp. Ja nieustannie coś zmieniam. Cały w tym zabawa ;)

Uwaga jest ostro
Cytat: sjdr w Grudzień 14, 2021, 20:56kilometra kabli za rtv'ką trochę mnie przeraża

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Powiedzmy, że to połowa spaghetti :D

PanKasta

Cytat: bms w Grudzień 14, 2021, 15:05W tytule tematu jest EVO, więc ewoluuje dalej
Zmieniłem aranżację głównego stanowiska do grania.

Wow, świetnie zagospodarowane jak na 7.5m2 ;D Zazdroszczę tak uporządkowanego kąta do grania.

Damian

Cytat: bms w Grudzień 01, 2020, 22:57
@Damian, to jest KV29FX30. Oprócz niedoskonałej gemoetrii złego słowa o nim nie powiem.

Ustawiałeś może w tym Trinitronie overscan dla NTSC? Bo tak się patrzę że sporo obrazu u mnie jest zeżarte.

bms

Ja wszystkie ekrany ustawiam pod NTSC. Jeśli byłby problem to dla PAL. TV to raczej nie mają osobnych ustawień pod różne standardy. Trzeba ustawić jedną geometrię, która będzie zadowalająca dla PAL i NTSC równocześnie.

psmaniac

A jaka jest Twoja opinia o  Beovision MX7000, gostek jeden  ma na lokalnych w DE za 10 euro z pilotem.
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

bms

Fajny telewizor. Obraz był trochę ciemny przy prawidłowych ustawieniach, ale np. MX6000 był jeszcze ciemniejszy. Za 10e nie ma się co zastanawiać. B&O ma swój klimat. Sam pilot, jeśli to Beo5, to ze 25e jest warty.