Aktualności

[bms] Private Heaven evo

bms · 65521

Offline mattek

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 15
  • Mistrz masarski!
  • PSN ID: Toonsil
  • Steam ID: Toonsil
Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 14, 2016, 12:42:14
Satek do A/V wykorzystuje zwykłe gniazdo zwane Mini DIN. Takie chyba powinno być spoko, aczkolwiek szwankujące gniazdo nie będzie miało po prostu problemów z zimnymi lutami? Próbowałeś przelutować złącze na płycie?

Aczkolwiek nie, teraz widzę, że ma trochę inne wcięcie u góry :/
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2016, 12:45:38 wysłana przez mattek »

Offline bms

Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 15, 2016, 11:17:45
To na pewno nie zimne luty. Jak ruszam kablem to zmieniają się kolory. W końcu udaje się złapać prawidłowy obraz. Po prostu porty są zużyte. W sumie jak nic nie wymyślę, to można zamówić te złącza + wtyczki, przerobić kabel i będzie śmigać :) Dzięki za cynk.

Offline mattek

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 15
  • Mistrz masarski!
  • PSN ID: Toonsil
  • Steam ID: Toonsil
Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 15, 2016, 13:56:11
Właśnie, dobry pomysł. Przerobić kabel na te ciut inne złącze + wlutować takie do konsoli. Powinno śmigać :D
Ja bym jeszcze pokusił się o psiknięcie jakimś Kontak-Sprayem do "dziurek" i poruszania wtyczką.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 16, 2016, 11:49:48
@BMS - przypomniało mi się, za ile wyrwałeś component splittera? Alllegro jak już ceny 89-99 pln. Udało Ci się taniej? Bo coś mi się wydaje, że będę musiał Wii, XBoxa Classic i PS2 (oh ja grzeszny...) na component podłączać...

Offline bms

Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 16, 2016, 12:53:45
Dokładnie taki sam zestaw będzie docelowo podłączony ;) czekam na kabel do X'a.
Na ebay uk z Chin ciągnięte za 62zł. Funt tani, więc żal nie kupować.

Offline JT

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 11
Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 16, 2016, 20:18:40
@BMS - przypomniało mi się, za ile wyrwałeś component splittera? Alllegro jak już ceny 89-99 pln. Udało Ci się taniej? Bo coś mi się wydaje, że będę musiał Wii, XBoxa Classic i PS2 (oh ja grzeszny...) na component podłączać...
Po co tyle wydawać na splittera skoro wystarczy zwykły rozdzielacz http://www.mimport.linuxpl.info/sello/4866D047-51D5-4E30-BB39-4CF30EF98F93.JPEG Mam tak podłączone PS2, Wii i Xboxa, przy czym mam kabel którym mogę podłączyć PS2, Wii i X360, także potrzebowałem tylko jeden zestaw(5) do podłączenia Xboxa. Wszystko było by pięknie gdyby nie to że Ps2 musi być wyłączone bo inaczej nie ma dźwięku na innych urządzeniach. Wii też sprawia problemy bo jak jest podłączone to pozostałe konsole maja przyciemniony obraz, tylko Xbox nie sprawia problemów  ;)

PSX, PS2, PS3, PSP, PSTV, PSC, Xbox, X360, XSS, MD, DC, PCE, FC, NESC, SNES, N64, GC, Wii, WiiU, NS, GBA, DS, 3DS

Offline bms

Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 20, 2016, 14:28:43
Sprawa z Saturnami rozwiązana. Zabrałem się za naprawę i okazało się, że to jednak kabel jest winny. Poprawiłem kształt końcówki i wtyk siedzi idealnie. Mam dwa Saturny w świetnym stanie xD

A tutaj perełka:

Cieszę się z tego zakupu niezmiernie. Oczywiście był cały zakurzony i w niewiadomy stanie, dlatego tani. Po czyszczeniu okazało się, że idealny woody =] Szkoda że nie da się przesłać zapachu przez internet. Pachnie jak lata '80.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 20, 2016, 15:24:03
Ale cudo, zawsze chciałem mieć tą Atarynkę, ale jak była okazja kupić to zawsze było coś lepszego na liście. Teraz już trzeba za nią dużo więcej dać, albo pocieszyć się Juniorem.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 21, 2016, 07:55:04
Super wygląda, chciałbym kiedyś choć dotknąć takiej Atarynki - u nas wszyscy grali na klockach 'Rambo', a wykonanie tego, już patrząc na zdjęcia - nieporównywalnie gorsze.

Offline repip

Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 21, 2016, 10:43:08
Ładna ta atarynka, ale i gabaryty ma spore. Ma ona coś wgrane w sobie, czy tylko carty wchodzą w grę?

Offline bms

Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 26, 2016, 16:26:49
Jeśli ktoś miał do czynienia z Atari Flash Back to terez jestem pod wrażeniem wykonania tej repliki. Bardzo podobny plastik.
Gier w sobie nie ma ale mam między innymi taki cart, także z tym nie ma problemu :)

Chciałem mieć JDM'owe gry w kolekcji, więc mam:

Płyty w idealnym stanie. Muszę tylko przerobić konsolę, żeby dowiedzieć się co jest na płycie z Namco Catalogue 98 :) Jeszcze jakiś amerykaniec pasuje.

Offline bms

Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 21, 2016, 16:00:14
Hoł hoł hoł! Święta w tym roku przyszły trochę wcześniej. Szybka akcja, dostałem cynk - pół dnia i 400 km później:

Nie rozumiem całej otoczki konfigurowania PVM. Z braku okablowania podłączyłem PSX'a kompozytem i totalnie odleciałem. Jakość + scan  lines są niesamowita. Ustawiania 30s pokrętłami na froncie. Nie wiem nawet czego się spodziewać jak podłącze RGB.

Fotka z automatu, bez szczególnego starania się.

Podłączyłem też jednym komponentem Wii 480i. Obraz był czarno-biały ale Chrono Trigger z emulatora rozwalił mi gałki oczne :)
Ciekawostka: scan lines widoczne są tylko jak patrzę na monitor od przodu. Pod kątem ich nie widać.

Offline eloiasia1

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 21, 2016, 17:07:44
pikny  :-*
pierwsze co bym odpalił to Streets of rage.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 21, 2016, 17:14:20
Fajny zestaw ;) Chciałbym kiedyś na żywo zobaczyć możliwości takiego monitora. 

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 21, 2016, 17:43:15
Też nigdy na żywo nie widziałem konsolki podłączonej do PVMa... A moja kobieta by odleciała jakbym takie piękne pudło przyniósł na chatę :) Dobrego odbioru życzę ;)

SMF spam blocked by CleanTalk