Aktualności

[bms] Private Heaven evo

bms · 65519

Offline bms

Odpowiedź #15 dnia: Lipca 13, 2016, 12:10:31
Fajnie ale co z resztą ;p

Offline SALADYN

Odpowiedź #16 dnia: Lipca 13, 2016, 14:43:01
Nie można mieć wszystkiego. Pewnie z czasem wypuszczą przejściówki dla tego nadajnika dla innych konsol.

Offline bms

Odpowiedź #17 dnia: Lipca 19, 2016, 16:22:21
Kolejne eksponaty.
W końcu PS One bdb komplet, ale z pożółkłym padem + 6 gier (m.in. Abe's Escape 1 i 2) ale niestety po niemiecku za 60zł xD

Chciałem kupić GB a dostałem w gratisie DS. Nigdy nie miałem z nim do czynienia ale już mi się podoba.
Dodatkowo otrzymałem najbardziej poszukiwane gry przez każdego kolekcjonera DS !!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ale będę szarpał !!

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #18 dnia: Lipca 19, 2016, 16:38:54
Pada można wybielić, a gry faktycznie kosmos ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #19 dnia: Lipca 19, 2016, 18:44:08
Mamy przecież poradnik odnośnie wybielania plastików - sprawdzony, skuteczny (akurat nie na PSXie robiłem a na zapalarce do kuchenki:) ). Na zachodzie robili też roztwór woda+środki czyszczące z tlenem aktywnym (albo Vanish) i naświetlanie lampą UV (żarówkę bez problemu się kupi). Ale woda tleniona w kremie + słońce daje efekt.

Też miałem GB Classica, w boxie... Sprzedałem kilka lat temu... I wiadomo serce teraz boli.

A gry zrywają czerep. Zaliczyłem megaparsk jak przewinąłem stronę. Można by się śmiertelnie za to obrazić, ale nie powiem covery mają słooodkie :)

Offline bms

Odpowiedź #20 dnia: Lipca 19, 2016, 20:57:38
Pad już czeka rozkręcony i umyty na lepszą pogodę = UV.

Offline bms

Odpowiedź #21 dnia: Lipca 21, 2016, 13:16:13
Wczoraj przyszła dostawa starter pak do Saturn + laser do DC:

Zobaczymy czy ta gra jest taka dobra jak mówią...

Niestety okazało się że wyjście AV w Saturnie ledwo łączy. W niedalekiej przyszłości czeka mnie lutowanie albo szukanie nowej sztuki :(
Na pocieszenie udało się wymienić laser w Dreamcascie, co było karkołomne. Teraz śmiga jak nowy :)

Offline repip

Odpowiedź #22 dnia: Lipca 21, 2016, 20:25:08
Koniecznie napisz co tam z tymi panzerami, czy takie dobre jak to mówią

Offline bms

Odpowiedź #23 dnia: Lipca 23, 2016, 22:46:38
Mam nadzieję, że Bodzio mnie nie zbanuje za kolejny post o Sedze, ale trafiło się takie znalezisko!
Stan słaby ale cena 40zł z wysyłką, więc...

Plastik bardzo delikatny.

Kilka godzin pracy, klej, taśma, detergent i:

Teraz gdzie to postawić?
Tutaj?!

Może tutaj?

TUTAJ !

A tak to świeci

Która strona lepsza? Doradźcie!
Oczywiście zjawiłem się na takie gadgety i już poluje na Nintendo i oczywiście PSX lub PS chociaż.

Żeby nie było że PSX'a zaniedbuje to zrobiłem modyfikację półek

Wiem że kable widać ale już mam pomysł jak je zamaskować. Wszystko w sowim czasie.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #24 dnia: Lipca 23, 2016, 22:54:53
Na forum można pisać nawet o Amidze ;) Super znalezisko! Według mnie idealnie pasuje na tej półeczce z grami. Wygląda to jak ekspozytor jakiś. Kolor obojętne jaki, choć może żółty będzie bardziej pasował do bieli i ścian? Trzeba kobiety jakiejś zapytać ;)

Offline Mitsu

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 16
Odpowiedź #25 dnia: Lipca 24, 2016, 08:56:46
Żółte tło bardziej pasuje do niebieskiego

Offline bms

Odpowiedź #26 dnia: Lipca 25, 2016, 09:05:41
Niedziela, słońce. Udało się uratować żółtego pada.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #27 dnia: Lipca 25, 2016, 09:11:21
Wow! Jak nówka, kolejna restauracja zakończona pomyślnie. Wtyk pada i filtrem też obsmarowałeś? Na tle szarutkiego pada będą się odznaczały ;)

Offline bms

Odpowiedź #28 dnia: Lipca 25, 2016, 11:03:23
Wszystko wybieliłem, łącznie z gałkami. Efekt jest świetny. Aż biel razi po oczach.
Moja recepta:
-Porządnie umyć. Ja używam brudpur. Już po tym zabiegu pad nieźle się prezentował, ale w kolorze kości słoniowej.
-Dać dużo kremu. Nie żałować. Chyba mam 12% wodę utlenioną. Na pewno nie wiem, bo żona od znajomej fryzjerki przyniosła bez etykietki ;)
-Po kilku godzinach umyć, sprawdzić efekt i nałożyć ponownie. Na pewno zostaną żółte plamki.
-Do nakładania kremu najlepsza jest gąbka do mycia naczyń.
-Uwaga na plastik w ciemniejszych kolorach. Wybielałem NES'a i biały wyszedł dobrze, ale na dolnej, ciemniejszej części obudowy pojawiły się białe plamy. Wynika z tego że nie każdy plastik do wybielania się nadaje.

Offline bms

Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 14, 2016, 12:28:52
Wpadło kilka fantów.
Niezastąpiony component switch. Nie zauważyłem spadku jakości obrazu.

W końcu brakujące ogniwa kolekcji. Konsole w odpowiedniej wersji, stanie i cenie. MD jest HD ;) X'a nigdy wcześniej na żywo nie widziałem hehe

W moim Saturnie szwankuje wyjście AV. Trafił się drugi pierwszej generacji i z padem od drugiej. Idealnie - biorę! Paczka przyszła i ta sztuka też ma problem z portem AV ;( Sam port jest nie do dostania na świecie...

Żeby nie było, że zaniedbuje PSX to zakupiłem GT2, czyli ostatnią część której mi brakowało z serii.
Jako bonus golf. Na Demo One grało się, więc wziąłem bo był za "dyszkę" :)

SMF spam blocked by CleanTalk