[Retron] Moje "Sonowskie" zbiory

Zaczęty przez Retron, Grudzień 10, 2014, 21:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

Retron

Witam wszystkich serdecznie!

Po kilku słowach wstępu apropos mojej osoby w dziale "przedstaw się" w dobrym geście będzie pokazanie swoich zbiorów. Pokażę tylko część kolekcji związaną z Sony, bo myślę, że od stuffu spod logo Nintendo czy Microsoftu są inne fora, a swoją drogą nie ukrywam - Jestem troszkę leniem i na powierzchni 2,5x3 metry nie chciało mi się wszystkiego po kolei rozkładać by zrobić ładne zdjęcia, bo liczba konsol w moim posiadaniu dobija do 15, o ile już tego nie zrobiła.

Wpierw pochwale się samymi konsolami (jeżeli mają one boxy wstawiam zdjęcia tylko ich, bo w sumie każdy z nas wie jak konsola się prezentuje, a jeżeli go nie mają to wstawiam zdjęcie konsoli + pada. :) ), później gry i demo-disci, które również posiadam we w miarę rozbudowanej ilości, chociaż cała euro-paleta to to nie jest. Co do gier - Chciałbym nadmienić, że zbieram tylko edycje premierowe/kolekcjonerskie i tylko egzemplarze kompletne (nie lubię pół środków, jeżeli coś ma być nie kompletne to wole już sam nośnik, który wyląduje w zastępczym slim CD/etui niż wybrakowany zestaw), a te kilka Platinum'ek, które wkradły się do kolekcji będę się starał zastąpić wydaniami premierowymi. Zdjęć kart pamięci czy dodatkowych padów też raczej nie będę sporządzał, bo po prostu mam lenia, jak pisałem wyżej. :D No ale dość gadania - Czas na zdjęcia!

-KONSOLE-
Playstation (SCPH-7502):

Playstation One (SCPH-102C):

Playstation 2 Slim (SCPH-9004):

Playstation Portable Slim&Lite (SCPH-3004):

-GRY-
Tytuły na PSX:

Tytuły na PS2:

Tytuły na PSP:

Przyszłe łupy będę publikował już w następnych postach fotografując pojedynczo każdy z nich, a za dość kiepską jakość zdjęć przepraszam - Przy sztucznym świetle ciężko jest coś dobrego uchwycić bez białych refleksów na pudełkach. :)

Janusz

Mroczne zdjęcia :) Zaciekawiły mnie zwłaszcza te płyty z PlayStation Zone. Pamiętam, że w pewnym momencie pojawiło się takie pismo i miało masę płyt z demami w jednym numerze. Chciałem kupić, ale niestety zawsze to było za drogie i ograniczałem się do zakupu PSX Extreme.

Retron

Ja wciąż mam każdy numer, który kupiłem - Były to czarno-białe gazetki z kilku stron A4 przypominające bardziej kserokopie niż pełnoprawny magazyn, w kartonowych obwolutach, których niestety nie zachowałem, a same numery z całą resztą gamingowej prasy "wyprowadziłem" w kartonie do piwnicy dwa dni temu, żałuje, że nie porobiłem fotek... Ale jak nadejdzie ten moment, gdy znowu zachce mi się je przeglądać to fotki na pewno powrzucam. :)

Niestety kilka ucierpiało poprzez zamiłowanie do rysowania i czarno-białe gazetki zacząłem kolorować jako dzieciak zgodnie z kolorystyką jaką widziałem na ekranie - Do dzisiaj żałuje.

Janusz

A to nie było też dodatkowo pakowane w taką świetlistą, srebrną folię? Bo coś mi się z wystawek kiosku kojarzy.

Retron

Dokładnie - Była błyszcząca, srebrna folia, w prawym rogu było widać karton z logówką magazynu, w kartonie były powsuwane płyty, na zewnatrz zlepek screenów, których kolaż składał się na "cover" o ile mnie pamięć nie myli no i oczywiście papierowy magazyn z czcionką w stylu wczesnego Ariala. :)

Tutaj dwa zdjęcia mojej kolekcji gazet (nawet jakieś starocie motoryzacyjne się znalazły :D) i komiksów przed i po wpakowaniu do kartonu - Dokumentuje i takie rzeczy. :D

Retron

Wrzucam dzisiejsze łupy, za wszystko dałem 25zł. :) Górny label SM2 troszkę się uszkodził (zszedł mi razem z metką cenową,aż się zdziwiłem. o.O), ale płyta działa bez problemu. :)