[cinek] kolekcja PlayStation

Zaczęty przez cinek, Luty 10, 2018, 22:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

cinek

Hejka, długo się zbierałem, żeby to wszystko wygrzebać i sfotografować no ale się udało. ;)
Linka do imgura, przy każdym zdjęciu krótki opis.
W skrócie - 2 x PS1, 2 x PS2, PS3, PS4, PS TV, PS VR, PS Vita, kontrolery, gry itp.
Zapraszam do oglądania.

https://imgur.com/a/YHdcH

ps. nie dokopałem się jeszcze do kilku rzeczy np. padów od PS2, kamerki PS Eye, pasa do zumby fitness i kilku mniejszych pierdół ale to co najważniejsze jest

Do tego sporo gier w cyfrze, konto PS Plus regularnie opłacane od 2012 więc sporo gier na PS3/PSP oraz wszystkie na PS4 i Vite.

Planuję uzupełnić kolekcję o PSP Go i Sony Xperia Play.

Janusz

Bogata kolekcja PlayStation i w zasadzie nic nie brakuje, no może poza jakimś PSP, ale przynajmniej jest co zbierać ;) Fajny stan tego pudła od PS2 i bogata kolekcja gier od Move, ale i tak najlepszy kibic na samym dole :D

kris82l

Również zazdroszczę tak wiernego kibica ;D

JT

Ładna kolekcja, jeszcze PS Pocket by się przydał :)
PSX, PS2, PS3, PSP, PSTV, PSC, Xbox, X360, XSS, MD, DC, PCE, FC, NESC, SNES, N64, GC, Wii, WiiU, NS, GBA, DS, 3DS

hankie

Podoba mi się obecność pudełek i totalna wierność marce! Jak wspomnieli koledzy - brakuje tylko PSP (można ładne w pudle wyrwać). Miły stan sprzętów.

Od kiedy zbierałeś graty? Miłość sentymentalna, czy raczej niedawno Cię 'strzeliło'? Grałeś może na starszych platformach?

PS Widzę, że też wstąpisz do klubu Strefowych bicepsów :)

cinek

Dzięki Panowie za miłe słowa. :)

Jak pisałem w wątku "przywitalnym", z konsolami PlayStation miałem styczność praktycznie cały czas, w rodzinie ktoś miał, koledzy więc się grało od czasu do czasu. Pierwsza do kolekcji trafiła PS3 w 2015 r. (chęć ogrania exów i przesiadki z PC na konsole), później PS4 z uncharted 4 na premierę (to już moja trzecia PS4, miałem 1116a, 1216a i teraz 2016a, wszystkie były sprawne ale wymieniałem zawsze na nowszy i cichszy model).
Pierwszą PS2 dostałem od kolegi jakoś z 2 lata temu a drugą pod koniec zeszłego albo na początku tego, już nie pamiętam, tak samo dwie PS1. Robił porządki w piwnicy i miał wyrzucać więc przygarnąłem z zamiarem przywrócenia dawnego blasku. Lasery niestety zajechane od przeróbki i czytają tylko na boku/do góry nogami. ;)
Vita zakupiona na początku zeszłego roku, gry i akcesoria stopniowo uzupełniały moją kolekcję.

PSP na pewno trafi do kolekcji tylko, że w wersji Go, raz, że bardziej kompaktowe i lepsze do noszenia w kurtce a dwa, że mam trochę gier z PS Plus więc 16 gb wbudowanej pamięci mi bardzo na rękę.
Myślałem jeszcze o Xperii Play, szkoda, że porzucili tę serię, bo był to fajny mix telefonu i konsolki przenośnej.

Co do wierności marki to głównie ze względu na exy, różnorodność akcesoriów - move!!!, vita, ps vr, ps tv a po przesiadce z PC (który jeszcze mam ale w zasadzie już nie uruchamiam, w tym roku na pewno się go pozbędę) zależało mi, żeby skupić się tylko na jednej platformie i mieć wszystko - gry, znajomych w jednym miejscu.
Pierwszą moją konsolą był X360 i nie zachwycił mnie swoimi tytułami na wyłączność, grałem i w GoW, Halo, Forzę i po prostu nic mnie nie oczarowało tak jak choćby seria Uncharted.
Myślałem nawet o zakupie Xboxa One S ale to co chciałem to przeszedłem na PC (GoW 4, Quantum Break), na horyzoncie także nic ciekawego dla mnie więc porzuciłem ten chybiony pomysł i póki co zostaję przy Sony.

Co do bicka to staram się trzymać formę ale w granicach rozsądku, żadnego faszerowania się prochami itp. Po prostu nie dało się zrobić inaczej tej fotki więc taka oto poza powstała. :P