Aktualności

[Adahu] Adahu Entertainment Area

Adahu · 2526

Offline Adahu

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
  • Your princess is in another castle...
    • Sailor Moon Poland by Shining Moon
dnia: Stycznia 24, 2018, 20:57:43
No to może i ja zaprezentuję moją - póki co - skromną kolekcje.  :)

1) Sony

... oraz tytuły na poszczególne konsole:

PSX

PS2

PS4

2) Nintendo

NES, rocznik 1987, bez blokady regionalnej - wersja europejska z Niemiec

... i kartridże - SMB wraz z opakowaniem, SMB 3, Contra, niemiecka wersja językowa Kirby's Adventure i KrzysioCart (po zastosowaniu adaptera)

3) Pegasus IQ-502 rev.3 (rocznik 1996)

... do KrzysioCarta.  :P

Na PSXa najmniej tytułów, bo mam go od wczoraj. Tekkena 3 kupiłem wcześniej w bardzo atrakcyjnej cenie  :D
PS2 Slim ma zmęczoną obudowę (górna część błyszcząca jest mocno porysowana) i czeka ją wymiana - stąd dlatego brak zdjęcia. Będę musiał się konkretnie naklikać po serwisach sprzedażowych aby dostać w miare bliską oryginałowi obudowę  :o
« Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2018, 18:50:58 wysłana przez Adahu »

Człowiek na poziomie, powinien się trzymać w pionie
Andrzej Mleczko

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2018, 21:24:31
No i zaplecze miłe :) Widać, że na current gena na razie najwięcej :) ale liczba platform i biblioteki, które znamy - są dobrą zapowiedzią.

Dziadek NES zawsze wywołuje u mnie lekkie mrowienie, ale już z dwa lata temu wyleczyłem się z chciałbymtoizmu. BTW Krzysiocart na adapterze działa bezproblemowo?

A może tą połyskliwą część obudowy PS2 slim wypolerujesz pastą polerską? Jak masz jeszcze wiertarką albo pochodną - to gąbeczką na polerskiej końcówce możesz się zachwycić po robocie :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2018, 21:29:59
Kurde, mówcie co chcecie, klon nie klon, ale Pegasus i pudełko tej konsoli u mnie zawsze budzi spore pokłady sentymentu i to mimo, że nigdy oryginalnego nie miałem. Fajnie, ze w Polsce się tak rozwinęły te klony, przynajmniej w tamtych czasach mieliśmy choć namiastkę normalnego rynku gier. Widzę, ze stan Pegasusa super, no i KrzysioCart również rodzimej produkcji.

Online makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 55
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2018, 22:05:43
Super awatar :-D

Widzę że jesteś fanem Tekkena. Pozatym, jak napisał hanki, nes ładnie się prezentuje, pegazus mocno szarpie strunę nostalgii i PS4 dobrze odżywiana - tak trzymaj.

Offline Adahu

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 24, 2018, 22:22:52
@hankie

KrzysioCart na adapterze w NESie działa stabilnie. Kupiłem adapter na ebay (taki jak na zdjęciu) i szczerze się obawiałem czy będzie działać, ale ku mojemu zdziwieniu działa super...  :D

Co do PS2 Slim - z polerką można spróbować, zawsze będzie to lepiej wyglądało, niż teraz...  ;)

@makumator
Avatar na PSN wyczaiłem i wygooglałem - praktycznie wszędzie mam ten sam avek jak i nick.  ;D Co do Tekkena - tak, dla mnie numer 1 w bijatykach. MK X jest też niezły, może kiedyś skusze się jeszcze na Injustice 2 aby mieć już komplet bijatyk na PS4, ale dla mnie król jest tylko jeden... :D

Andrzej Mleczko

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 25, 2018, 12:43:24
To fajnie, że chińskie diwajsy działały i współpracują z Krzysiowym i wymieszały krew NESa i przybranego pasierba Pegasusa ;)

@PS2 Slim,
a toż spróbuj. Jak jest zorana to raczej już nic nie popsujesz. A jednak ori obudowa to nie chinczyk, no i ba - satysfakcja.

@bitki,
po ostatnich Mortalach delikatnie mi przychylność 100% do Tekkena opadła, nie powiem. Kiedyś zastanawiałem się jeszcze nad Virtua Fighterem (ale to za czasów 2jki).

Offline Adahu

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #6 dnia: Lutego 01, 2018, 18:25:25
Po 17 dniach oczekiwania (wysyłka z GB), nareszcie dotarł - Zapper NES-005.  Teraz tylko jakiś TV CRT dobry znaleźć i w Hoogans Alley/Duck Hunt/ Wild Gunman'a można cisnąć  8)

Andrzej Mleczko

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #7 dnia: Lutego 01, 2018, 23:10:13
Ładny stan, jak z półki :) W Wild Gunman grał mój tata często w nocy, ale pamiętam nie mogłem często znieść napięcia gry. Ojciec strzelał ze spoczynku z biodra, jak przystało :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #8 dnia: Lutego 02, 2018, 14:52:10
Zapper zawsze miał swój urok, szczególnie na tle tych bazarowych pistoletów od Terminatorów, które nie dość że szybko padały to jeszcze beznadziejnie wyglądały.

SMF spam blocked by CleanTalk