[Adahu] Adahu Entertainment Area

Zaczęty przez Adahu, Styczeń 24, 2018, 20:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Adahu

No to może i ja zaprezentuję moją - póki co - skromną kolekcje.  :)

1) Sony

... oraz tytuły na poszczególne konsole:

PSX

PS2

PS4

2) Nintendo

NES, rocznik 1987, bez blokady regionalnej - wersja europejska z Niemiec

... i kartridże - SMB wraz z opakowaniem, SMB 3, Contra, niemiecka wersja językowa Kirby's Adventure i KrzysioCart (po zastosowaniu adaptera)

3) Pegasus IQ-502 rev.3 (rocznik 1996)

... do KrzysioCarta.  :P

Na PSXa najmniej tytułów, bo mam go od wczoraj. Tekkena 3 kupiłem wcześniej w bardzo atrakcyjnej cenie  :D
PS2 Slim ma zmęczoną obudowę (górna część błyszcząca jest mocno porysowana) i czeka ją wymiana - stąd dlatego brak zdjęcia. Będę musiał się konkretnie naklikać po serwisach sprzedażowych aby dostać w miare bliską oryginałowi obudowę  :o

Człowiek na poziomie, powinien się trzymać w pionie
Andrzej Mleczko

hankie

No i zaplecze miłe :) Widać, że na current gena na razie najwięcej :) ale liczba platform i biblioteki, które znamy - są dobrą zapowiedzią.

Dziadek NES zawsze wywołuje u mnie lekkie mrowienie, ale już z dwa lata temu wyleczyłem się z chciałbymtoizmu. BTW Krzysiocart na adapterze działa bezproblemowo?

A może tą połyskliwą część obudowy PS2 slim wypolerujesz pastą polerską? Jak masz jeszcze wiertarką albo pochodną - to gąbeczką na polerskiej końcówce możesz się zachwycić po robocie :)

Janusz

Kurde, mówcie co chcecie, klon nie klon, ale Pegasus i pudełko tej konsoli u mnie zawsze budzi spore pokłady sentymentu i to mimo, że nigdy oryginalnego nie miałem. Fajnie, ze w Polsce się tak rozwinęły te klony, przynajmniej w tamtych czasach mieliśmy choć namiastkę normalnego rynku gier. Widzę, ze stan Pegasusa super, no i KrzysioCart również rodzimej produkcji.

makumator

Super awatar :-D

Widzę że jesteś fanem Tekkena. Pozatym, jak napisał hanki, nes ładnie się prezentuje, pegazus mocno szarpie strunę nostalgii i PS4 dobrze odżywiana - tak trzymaj.

Adahu

@hankie

KrzysioCart na adapterze w NESie działa stabilnie. Kupiłem adapter na ebay (taki jak na zdjęciu) i szczerze się obawiałem czy będzie działać, ale ku mojemu zdziwieniu działa super...  :D

Co do PS2 Slim - z polerką można spróbować, zawsze będzie to lepiej wyglądało, niż teraz...  ;)

@makumator
Avatar na PSN wyczaiłem i wygooglałem - praktycznie wszędzie mam ten sam avek jak i nick.  ;D Co do Tekkena - tak, dla mnie numer 1 w bijatykach. MK X jest też niezły, może kiedyś skusze się jeszcze na Injustice 2 aby mieć już komplet bijatyk na PS4, ale dla mnie król jest tylko jeden... :D

Andrzej Mleczko

hankie

To fajnie, że chińskie diwajsy działały i współpracują z Krzysiowym i wymieszały krew NESa i przybranego pasierba Pegasusa ;)

@PS2 Slim,
a toż spróbuj. Jak jest zorana to raczej już nic nie popsujesz. A jednak ori obudowa to nie chinczyk, no i ba - satysfakcja.

@bitki,
po ostatnich Mortalach delikatnie mi przychylność 100% do Tekkena opadła, nie powiem. Kiedyś zastanawiałem się jeszcze nad Virtua Fighterem (ale to za czasów 2jki).

Adahu

Po 17 dniach oczekiwania (wysyłka z GB), nareszcie dotarł - Zapper NES-005.  Teraz tylko jakiś TV CRT dobry znaleźć i w Hoogans Alley/Duck Hunt/ Wild Gunman'a można cisnąć  8)

Andrzej Mleczko

hankie

Ładny stan, jak z półki :) W Wild Gunman grał mój tata często w nocy, ale pamiętam nie mogłem często znieść napięcia gry. Ojciec strzelał ze spoczynku z biodra, jak przystało :)

Janusz

Zapper zawsze miał swój urok, szczególnie na tle tych bazarowych pistoletów od Terminatorów, które nie dość że szybko padały to jeszcze beznadziejnie wyglądały.