Nintendo 64 Controller Pak oryginały a podróbki

Zaczęty przez 12step, Wrzesień 22, 2022, 22:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

12step

Pytanie z ciekawości, rozwinąłem to w offtopicu w innym wątku, ale skasowałem (bo był offtopic). Czy oryginalny Controller Pak miał na froncie tą naklejkę z napisem Nintendo 64 i poliniowanym miejscem na notatki, czy ta naklejka była osobno/opcjonalna? Pytam, bo na rynku dużo tych Controller Paków to golasy - bez naklejki z przodu. A podróbki to też golasy. Da się to w ogóle jakoś rozpoznać?
ore ore szabadabada amore

Atr3ju

Nie zwracaj na obudowe uwagi, raz kupiłem oryginał a w środku była płytka od chińczyka. Zdjęcie środka ma być a jak gość nie ma tego śrubokręta do tych pomylonych śrubek nintendo to nie kupować.

12step

Kupiłem "chińczyka" od Chińczyka (za odpowiednio małe pieniądze) i wygląda z zewnątrz 1:1 jak oryginał na zdjęciach, ale działa. Nie mam ciśnienia na to, że wszystko musi być w pudełkach, oryginalne, ciekaw jestem, czy te wszystkie karty na rynku, sprzedawane na przykład na Allegro za odpowiednio duże pieniądze to oryginały, no ale wygląda na to, że bez rozbierania karty się tego nie dowiemy.

Ten śmieszny śrubokręt to nawet ja mam, podróbki w zestawie za kilkadziesiąt złotych, a oryginały to pewnie tylko w serwisach Nintendo mają.
ore ore szabadabada amore