Conker's Bad Fur Day(NTSC) uwaga na fake aukcje!

Zaczęty przez psmaniac, Kwiecień 10, 2017, 20:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

psmaniac

Conker's Bad Fur Day NTSC uwaga na fake aukcje!
Gre zakupiłem na ebay ale może się to zdarzyć wszędzie.Przed zakupem poproście sprzedawce o zdjęcia PCB .Ja tego nie zrobiłem i wyszło jak wyszło.Sprzedający gra głupa ze moduł dostał w prezencie .Miał pecha bo ja po zakupie każdego carta otwieram i czyszczę izopropanolem nieważne jaki jest stan zewnętrzny.
Ale i tak poznałem od razu ze naklejki to falsy :)
Otworzyłem spór na ebay.de i czekam na zwrot kaski.Falsa odesłałem.
Aukcja:
http://www.ebay.de/itm/311824379119?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

alf

Chinczyki zalewają nas nowymi replikami tej gry:
http://www.ebay.pl/itm/Nintendo-N64-Game-Conkers-Bad-Fur-Day-Video-repro-Cartridge-Console-Card-Eng-/262816401757?hash=item3d3114095d:g:Jr0AAOSwt5hYgmPL

Pewno wiedzą że jest na ten tytul hype. Nie ogarniam czemu generalnie ta gra jest taka droga, skoro wcale nie jest rzadka i sporo osób ją ma.

psmaniac

CytatPewno wiedzą że jest na ten tytul hype. Nie ogarniam czemu generalnie ta gra jest taka droga, skoro wcale nie jest rzadka i sporo osób ją ma.

Co czyni tę grę drogą i unikalną?No cóż.Z tego co mi wiadomo to :

1.Wykorzystano 64MB kartridż, który jest największą pojemnością  w N64.Jeszcze mają tak  tylko dwie gry: Resident Evil 2 i Pokemon Stadium 2. Każda inna gra N64 wykorzystywała 32MB lub mniej, więc niewątpliwie pojemnosc  oznaczała znaczną podwyżkę cen.
2. Gra została wydana, gdy N64 był zupełnie martwy komercyjnie i to ostatnie wydanie Rare'a z N64.
3. Ze względu na to, że jest to "dorosły" charakter,  "Nie do sprzedaży dla nieletnich".
4.Tytuł nie był zbytnio reklamowany co skutkowało małą sprzedażą jak również nakładem. Nintendo of America odmówił kiedykolwiek uznania tej gry i  zyskała małą promocję . Niewątpliwie ogromne  szkody dla wielkości sprzedaży.
Zasadniczo jest to świetna gra i mój  ulubiony tytuł .Super  grafika i dźwięk jak na N64 .Najzabawniejsza  i nie cenzurowana gra , nie jak w przypadku xboxowego remake Conker Reloaded.
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

alf

Rozumiem. Niemniej jednak sztuk tej gry sie sporo przewija ostatnio przez allegro wiec nie jest to jakis mega unikat.

Yuki

Nie do konca sporo, poza moimi kompletami co wystawiam, jest jeszcze jedna aukcja wystawiana drozej.

Tak to przewinely sie 2 same carty i to by bylo tyle w tym roku. To nie jest duzo, bo podobnie mozna by twierdzic z Suikodenami, Pokemonami HeartGold i Soul Silver czy Zeldami.

Analogicznie mozemy powiedziec o Metal Slug na Neo Geo AES, jest 5 sztuk ogolnie na Ebay, ale czy to zmieni cene zaczynajaca sie od 5k ? Nie bardzo, bo 5 to nie jest 50 :) A i znaczenie ma tez stan i kompletnosc w kwestii ceny. Tutaj liczy sie jakosc produktu a nie ilosc smieciowych stanow.

alf

Jak na moje tej gry jest dużo, skoro od początku roku byly juz 2 same carty i kilka kompletów.
Bardziej unikatowe wydaje sie juz byc Paper Mario lub Mario Party 3 bo to widzialem tylko raz :)

Gdzies na necie czytalem ze ten Conkers to troche sztucznie napompowana cenowo gra.

Apropo Zeld to te na n64 to też żadne unikaty nie są, to byly bardzo popularne gry w swoich czasach i jeszcze sporo ich na rynku. Od grudnia widzialem kilka Zeld Majora's Mask, ostatnio nawet poszla za 111 PLN w licytacji. Nie wiem jak tam z Zeldami na inne konsole nintendo.

SALADYN

Cytat: alf w Kwiecień 11, 2017, 08:44
Rozumiem. Niemniej jednak sztuk tej gry sie sporo przewija ostatnio przez allegro wiec nie jest to jakis mega unikat.
Bo sporo osób kupuje po to żeby pchnąć dalej w wyższej cenie. Sporo gier z rożnych generacji ma przez to napompowaną sztucznie cenę, czasami aż do granic absurdu mimo tego że nie jest to jakaś super rzadkość.

alf

Saladyn, przyznaje Tobie absolutną słuszność.

LittleSerpent

Kurcze, w 2017 jeszcze nie wiedzieliśmy, że to wszystko (rodem z Chin) jest dobrem. Psmaniac ostrzegał, a tak naprawdę nie było przed czym. Naturalna kolej rzeczy. Dobro wyparło zło.

Morden

Gdy w końcu rozpracowano algorytm we wszystkich CIC i Chiny zaczęły produkować klony, jedyne co mnie ucieszyło to możliwość zakupienia Master Quest i kilku niewydanych gier na dedykowanych cartach.

No i w końcu mogłem sobie wlutować UltraCIC z Aliexpress do flashcarta starego typu, który do gier z CIC x105 potrzebował wpięcia w tylny slot gry z tym chipem.

No ale to historia starożytna, bo dzisiaj kupujesz Everdrive i nawet RTC do Dobutsu no Mori masz ogarnięty.
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu