Aktualności

Xbox One - Lokalna pamięć podręczna jest prawie pełna

Quake96 · 2429

Offline Quake96

Siema :D

Mam małą zagwostkę związaną z Xboxem One. Otóż notorycznie, po uruchomieniu konsoli wita mnie komunikat "Lokalna pamięć konsoli jest prawie pełna". Poczytałem w necie o tym, że trzeba wyłączyć konsolę, odpiąć od prądu na około minutę i problem znika. Kilka dni temu odpiąłem konsolę na dłuższą chwilę, ale w sumie nie zwróciłem uwagi czy coś to pomogło. Dzisiaj odpaliłem znów konsolę i znów przywitał mnie ten durny komunikat. Od tamtego odłączenia konsoli od prądu nie grałem prawie wcale, sprzęt od tego czasu włączyłem może z drugi raz.

Ma ktoś jakiś sensowny sposób jak sprawić żeby ta pamięć się notorycznie nie zapełniała? Przecież od ostatniego resetu konsoli odpaliłem może z jedną grę, więc skąd ten problem?

Offline SALADYN

Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 27, 2022, 14:05:32
Wykonałeś całą procedure czyszczenia pamięci cache w xone tak jak w linku ?

https://www.lifewire.com/how-to-clear-the-cache-on-xbox-one-consoles-5074959

Offline Quake96

Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2022, 16:35:03
O widzisz, ja to robiłem sposobem ze strony Rockstara, bo ta akurat mi się wyświetlała w google. Tam było tylko o całkowitym wyłączeniu konsoli, odłączeniu od prądu i poczekaniu około minuty. Spróbuję tak jak na tej stronce.

Offline Quake96

Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 27, 2022, 20:26:13
No i dupa. Próbowałem kilka razy czyścić cache tymi sposobami, zarówno z odłączaniem konsoli, jak i z tym cache Blu-Ray, ale nic z tego. Co rusz wita mnie ten durny komunikat.

Póki co wziąłem się też za aktualizację konsoli. Chciałem to zrobić offline, bo przez nockę pobrałem sobie plik aktualizacji, ale oczywiście mojego oprogramowania nie da się "ot tak" zaktualizować offline, więc zamiast kombinacji z kilkoma aktualizacjami po prostu ściągam aktualizację na konsoli. Do rana może się ogarnie...

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #4 dnia: Września 29, 2025, 12:53:24
@Quake96 czy ostatecznie 'naprawiłeś' ten błąd w swoim Klocu?

Offline Quake96

Odpowiedź #5 dnia: Października 01, 2025, 20:58:27
Tak, ale za nic nie powiem ci w jaki sposób, bo nie pamiętam właśnie :D

Ba, ja dopiero teraz tutaj przeczytałem, że w ogóle aktualizowałem soft w konsoli. Byłem przekonany że ja nigdy tego Xboxa nie podłączyłem do internetu :P

SMF spam blocked by CleanTalk