[K] Zegarek z McDonald's

Zaczęty przez Kirby, Styczeń 21, 2026, 21:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kirby

Tak jak w temacie. Kupię zegarek z Maka :D

Nie, nie oszalałem :P Naszło mnie by spełnić swoje ukryte marzenie z dzieciństwa.

Podejrzewam, że wielu z Was jest mniej więcej w moim wieku i pewnie pamiętacie zestaw Happy Meal France98

Do wyboru był latawiec nielot, który przez złą konstrukcję nie robił tego do czego był stworzony. Była tykająca piłka, zabawa polegała by odrzucić kulkę zanim czas bzyczenia w zabawce dobiegnie końca. Było (moje ulubione) ringo, super wspominam. I był też zegarek, którego nigdy w Maku nie widziałem :D

Jeśli komuś zalega ten zegarek z zestawu gdzieś w piwnicy to chętnie odkupię :)

Janusz

Eh, pamiętam to ringo, pamiętam ten zestaw, nawet nieźle pamiętam te mistrzostwa... a co ciekawe tych ostatnich kilku edycji w ogóle.
To już chyba jest ta mityczna starość, gdy lepiej pamiętasz wydarzenia z dzieciństwa niż te późniejsze ;/

Myślę, że prędzej gdzieś na grupkach FB wspominkowych z retro to wyłapiesz.

Stall

Miałem ten zegarek i piłkę. Oczywiście już dawno i nieprawda. Ciekawe czy ktoś to jeszcze gdzieś kisi w jakiejś piwnicy

Kirby

Cytat: Janusz w Styczeń 21, 2026, 21:09To już chyba jest ta mityczna starość, gdy lepiej pamiętasz wydarzenia z dzieciństwa niż te późniejsze ;/

Co raz częściej łapię się na tym, że wydarzenia sprzed 16 lat wydają się mi świeższe niż coś co miało miejsce choćby kilka lat, czy nawet miesięcy temu.
W przypadku tych pierwszych kojarzę więcej szczegółów i emocji. A wydarzenia nowsze pokryte są gęstą mgłą. Podobno tak już jest i z wiekiem przychodzi to naturalnie bo mniej czynności jest nowych, a umysł zapełniony jest już różnymi doświadczeniami.

Niestety czas pędzi. A najgorsze, że cały czas mam wrażenie, że przykładowo jakaś gra z 2008 roku jest nowa :D

Cytat: Stall w Styczeń 21, 2026, 21:10Miałem ten zegarek i piłkę.

I jak wspominasz ten zegarek? Był spoko?

Stall

Byłem gówniak kompletny. Kojarzę tylko, że plastik był transparentny. Piłka przeżyła i działała za to długo. Dobrze ją pamiętam, więc musiałem ją mieć przez wiele lat.

Megadeth

Ktoś kisił nawet kartoniki z tego. Można wrzucić frytki i burgerka do tego i poczuć się jakby był 1998   O0  Z wysyłką jakieś 200 EUR

https://www.ebay.ca/itm/115809248190

Czarny Wilk

To ringo było absolutnie cudowne, ile ja się tym nabawiłem za dzieciaka!

Kirby

Cytat: Czarny Wilk w Styczeń 23, 2026, 08:21To ringo było absolutnie cudowne, ile ja się tym nabawiłem za dzieciaka!

Zgadzam się, bardzo przyjemna zabawka. Gdzieś jeszcze pewnie ją mam w piwnicy w domu rodzinnym 😃

Ze znajomymi bawiliśmy się dużo lepiej niż pseudo latawcem, czy szybko nudzącą się piłką 😃