[K] Laser KHS-400b/c

Zaczęty przez Butcher, Marzec 30, 2025, 12:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Butcher

zakupię laser KHS-400b/c oczywiście sprawny, jak ktoś ma proszę o info :)

xzer0

Witam serdecznie. Na aliekspresie są jeszcze 400b dostępne.

Butcher

Można prosić o link ? Oczywiście jeżeli masz sprawdzonego sprzedawcę :)
Pozdrawiam

xzer0

Linka nie mam, kupno to trochę loteria. Niestety ryzyk fizyk. Ja 400b kupowałem rok temu jak za 30zł były. Pamiętaj że 400b pasuje do pierwszych PS2 serii 3. 39000 już 400c. 400b nawet nie wejdzie. 30000r nie pamiętam. Chyba też 400c.

Tanie są jeszcze 400r ale to loteria czy działają czy nie. Ale one są chyba od 39000 w górę.

Wykorzystaj kupony czy coś aby taniej było.

Butcher

dzięki zamówiłem :) zobaczę co przyjdzie :)

Butcher

No więc laser zamówiony KHS-400B a chińczyk przysłał KHS-400A, jestem ciekawe skąd on go wytrzasnął  :o w każdym bądź razie nie czyta CD za to czyta DVD z trudem, LensChanger nie ma w konfiguracji soczewki w wersji 400A, jednym słowem QPA. Odeślę ten wynalazek bo widzę że jest darmowy zwrot inpostem

xzer0

Niestety. Lasery do PS2 już się skończyły. Był czas że były tanie jak barszcz. Teraz drogie i nie działają. 400A był w pierwszych japońskich PS2 serii 10000. Ciekaw jestem czy to demontaż czy może jednak coś oni majstrują przy tym?

mattek

Lipa straszna. Przerobiłem ostatnio łącznie chyba pięć laserów z różnych źródeł i zawsze był jakiś problem. Żadnego z nich PMAP nie dał rady wskrzesić. Czasy zamiennych laserów do PS2 FAT najprawdopodobniej się skończyły.

JBSuper

Cytat: xzer0 w Kwiecień 09, 2025, 21:50Ciekaw jestem czy to demontaż czy może jednak coś oni majstrują przy tym?

Odnoszę wrażenie jakby to były lasery z demontażu, żywcem wyjęte z konsoli lub dodatkowo poddane refurbishowi. Dwa miesiące temu mój kumpel zamawiał KHS-400C z Ali i odpala mu każdą płytę na dzień dobry, bez kalibrowania w PMAP, ani bez użycia Lens Changera, bo jednak wymieniał laser na ten sam model, to cel jego używania jest zbędny.

Butcher

Ehh, dziś paczka wraca do chinola, ma już kod zwrotu, wychodzi na to że konsola zostanie bez czytnika, a szkoda, najpierw była martwa, później nie pokazywała obrazu, gdy to wszystko już zrobiłem teraz się okazuje że jest lipa z czytnikami ehh...
:(

xzer0

Kupuj dalej aż trafisz albo kup network adapter i tą nową kartę pamięci z której gry można odpalić. Szczerze mówiąc ja od dawna płyt nie używam a mam dysk.

Butcher

Najbardziej to wnerwia to czekanie, network adaptor mam w innej od 2006 roku działa pięknie :) a tą chciałem sobie zrobić żeby pięknie czytała płytki, ale niestety same problemy  :P

UPDATE
Laser odesłany zobaczymy czy majfrend będzie robił problemy