Utwór albo album, którego musisz regularnie posłuchać

Zaczęty przez gumislav, Listopad 26, 2014, 08:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

JAPONIEC

12step

Jakby wyszedł na winylu, to bym kupił żeby mieć fant, a tak CD to nie mam nawet w czym zripować nie mówiąc o odtwarzaniu.

Raczej inne utwory nie są podobnej jakości, bo to składak niewydanej muzyki i dwa pozostałe dostępne kawałki tego nie wróżą.

Taki elektropop to chyba wszędzie podobnie brzmiał. mi się skojarzyło z Jurksztowicz od razu.
ore ore szabadabada amore

Greg_k

Cytat: 12step w Marzec 13, 2026, 16:01Jakby wyszedł na winylu, to bym kupił żeby mieć fant, a tak CD to nie mam nawet w czym zripować nie mówiąc o odtwarzaniu.

Raczej inne utwory nie są podobnej jakości, bo to składak niewydanej muzyki i dwa pozostałe dostępne kawałki tego nie wróżą.

Taki elektropop to chyba wszędzie podobnie brzmiał. mi się skojarzyło z Jurksztowicz od razu.

Tutaj możesz odsłuchać fragmenty każdego z utworów

https://kultowenagrania.pl/product/malgorzata-panecka-kto-tu-jest-niewinny-cd/

12step

Solidny maxi singiel by się uzbierał, oprócz tytułowego są jeszcze ze 2 utwory są naprawdę dobre. Rozumiem, że to jest popkulturowa ciekawostka a nie pełnoprawne wydanie, być może nawet kupię, ale jakby to był winyl to bym się nie zastanawiał. Nie ze względu na brzmienie tylko w takiej formie to by lepiej działało, nie mam chyba CD, nie wciągnął mnie ten nośnik.

12step

hankie

12step

Ta sama osoba, ale nie porywa mnie ta piosenka. W ogóle niezły chyba bigos ta jej dyskografia, od Ewy Demarczyk, przez Prońko, Zdzichę Sośnicką po Jurksztowicz i śpiewanie na jakiś proto hip hopowych bitach. Ale fajna na maniera jazzowa z reharmonizowaniem wokalu robi - to chyba rzadziej spotykane.

12step

Nie wiem co to wyskoczyło mnie. Za bardzo nie grałem w Street Fighter II, więc nie wiem jak to się ma do oryginału.

Mcin

Wracając do oryginalnego zawołania autora temau: jeden nie, ale kilka się znajdzie. np. ten:

a w zasadzie to cały ten album, który kilkanaście lat temu, zaczał moją zajawkę na Power Metal. Wchodząc w buty takich jak Sonana Arctica czy stratovarius, wszedł, i zrobił to co oni, tylko wszystko lepiej. Bez przesadnie wysokiego głosu, z wyraźnymi gitarami, a nie schowanymi za ścianą klawiszka. Melodyjny, podniosły i z dużą dozą instrumentalnej wirtuozerii. Dziś sobie słucham po raz kolejny i postanowiłem napisać.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.