Sport, siłownia i kulturystyka

Zaczęty przez Yuki, Sierpień 15, 2017, 17:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Atr3ju

Rzadko kiedy udaje mi się oglądać jakiś film od początku do końca ale ten mi sie udało. Michalczewski jednak jest prawdziwym człowiekiem i miło sie słucha niezepsutego przez pieniądze byłego boksera, który również był dla nas za dzieciaka jakimś tam autorytetem.

hankie

Cwaniak to zawsze lekko był, ale  gadka z pieniędzmi, ich wydawaniem - jakby w moim guście, zadziwiająco skromnie. Film dokumentalny OK, ale jestem ciekaw co mówi myśląc o produkowaniu filmów fabularnych?

Janusz

Samo to, że mówi płynnie już jest sukcesem ;) A, że te zdania są składne to już w ogóle. Ogólnie boks zawodowy, szczególnie w wyższych wagach to totalny drenaż organizmu i przede wszystkim głowy.

hankie

Ja o dziwo Tigera wysłuchałem sobie do końca. Tak jak piszesz @Janusz często zdarza się, iż naprawdę już przykro słuchać starszych bokserów, kilkanaście (dziesiąt?) Mikrourazów mózgu na walkę nie jest zabawą.
BTW urazów głowy w sporcie - podobał mi się film 'Wstrząs' z Willem Smithem, gdzie grał lekarza, który dowodził, iż religia USA - futbol, może powodować właśnie śmiertelne komplikacje zdrowotne. Powiem, że zaskakująco interesujący i momentami trzymający w napięciu. Warto też poczytać co to encefalopatia i brak wyraźnych reguł tego schorzenia. Co do A. Gołoty to rodziną i zasobami chyba zarządza żona Mariola, ma konto na Instagramie i sam bokser wygląda tam całkiem zdrowo.

Atr3ju

Z tego co tam gdzieś słyszalem to Gołota już sie bardzo jąka i wymowa jest problemem. Zresztą już kiedyś może 8 lat temu widziałem w TV jak miał problem z wymową.
Gdzieś tam też usłyszałem że dzieci w piłce nożnej mają zakaz główkowania czy odbierania piłki z takiej dalekiej lagi jak u nas w reprezentacji to było na meczach.

charlemagne

A jaki sport polecicie dla osoby wysokliej?
Aktualnie trenuję na siłowni ale chciałbym dodatkowo wprowadzić jakieś inne treningi, najlepiej treningi wytrzymałóściowe.
Swoją drogą czy ktoś moze jeździ na rowerze elektrycznym? Czy Waszym zdaniem warto jest się zastanowić nad kupnem?

makumator

nie, kup se normalny rower
ewentualnie spróbuj skoku o tyczce

Wagabunga

Osoby wysokie bardziej narażone są na choroby kręgosłupa, więc polecam pływanie, które jest zbawienne dla naszych kości. Sam mam blisko 190 cm wzrostu i oprócz wspinaczki górskiej (którą ostatnimi czasu trochę zaniedbałem) przynajmniej dwa razy w tygodniu jestem na pływalni. Pływając dodatkowo spalam kalorie więc wagę mam wciąż poniżej setki mimo wysokiego wzrostu.
"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

adikropkaer

Waga dobiła do 100 z różnych względów i postanowiłem wziąć się na redukcję i powrót do swoich 75 kg sprzed 1.5 roku. Na początku listopada zakupiłem karnet na pobliską siłownię. Na niej głównie bieżnia - szybki marsz na połowie ustawienia nachylenia maszyny plus wioślarz. Na każdym treningu staram się wycisnąć 500-600 kcal (pokazuje maszyna). Chodzę na zasadzie 2 dni treningu, 1 przerwy lub dzień na przemian, w zależności od nastawienia. Udało się zjechać na razie 2 kg. Do tego ograniczenie spożywanych kalorii dodatkowych - rezygnacja z przekąsek typu chipsy po kolacji, częste żarcie kebsów itp. na mieście.

12step

Chodziłem kiedyś na siłownię, ale to nie dla mnie. Wrzucam trening funkcjonalny teraz - gumy, kupiłem 20kg kettlebell, mam hantle, ale dłużej schodzi na zmianę talerzy niż na to ćwiczenie;), więc też się nie sprawdzają.
ore ore szabadabada amore