Euro 2016 Polska - Portugalia, jaki wynik?

Zaczęty przez klaude, Czerwiec 30, 2016, 14:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

klaude

Luźny temat, który pewnie trafi do kosza po mistrzostwach, ale niech to - żyjmy chwilą :)

Obstawiam 2:0 dla naszych :)

hankie

Myśląc jak patriota:

2:1 dla naszych po dramatycznej końcówce 2 połowy (strzał naszych  z kontry po prawie 100% akcji na naszą bramkę - w sensie pełne gacie potem radość). Byłoby świetnie :)

Hohi

2-1 dla nas, przy czym będziemy przegrywali do końca pierwszej połowy 0-1

G-R-Z-E-C-H

A ja na przekór wszystkim dotychczasowym wypowiedziom stawiam 2:0 dla Portugalii :P

Spec-chem

Grzech'u, no co ty.  ;)

Zmiażdżymy Portugalię. Liczmy na naszych biało-czerwonych piłkarzy!
Gdybym miał obstawiać, to sądzę, że będzie 1:0.

Schizo

Mam nadzieję, że Ronaldo dzisiaj zapłacze :D
Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

Janusz

Temat nie do koszta, tylko mu się zmieni tytuł i tak do finału ;) Kurde mamy szansę jakiej moje pokolenie chyba nie pamięta, żeby osiągnąć tu coś więcej. Drabinka ułożyła się super, a i drużyna gra dobrze. Szkoda, że się coś odwróciło, że defensywa gra jak marzenie, a ofensywa czasem aż się człowiek krzywi jak widzi co nie wpada. Niemniej ważniejsza defensywa jak widać ;)

Patrząc na wyniki nie przewiduję wysokiego wyniku bramkowego, choć kto wie może nareszcie celność i skuteczność się poprawi. Liczę na 2-0 dla naszych.

Swoją drogą słyszał ktoś, że jak nasi wejdą do półfinału to Media Markt zwraca kasę za zakupiony i zarejestrowany w odpowiednim momencie zakup? Ciekawe, czy to wypali ;)

I żeby nie było, tak czy siak ta drużyna pokazała nareszcie charakter i czy wygrają czy nie, należy im się szacunek i powitanie godne mistrzów.

G-R-Z-E-C-H

Nie żebym nie chciał pozytywnego dla naszej reprezentacji wyniku. Po prostu jestem realistą i to mi się wydaje być najbardziej prawdopodobny wynik.
Inna sprawa, że od początku finałów obstawiam przegraną Polski i do tej pory za każdym razem przegrywałem piwo z kuzynką ;D Nie będzie mi specjalnie przykro, jeśli i tym razem będzie tak samo.

loompy100

Na razie jest nieźle :) Lewandowski w końcu strzelił, za faul Pazdana na Ronaldo powinien być karny, ale karma wraca i przez rykoszet na Krychowiaku, Fabiański nie miał szans :)

Janusz

Nasi grają super, trochę niepotrzebnie oddali pola po zdobyciu gola, ale i tak jest super choć brakuje czasem pomysłu na wyprowadzenie akcji.

loompy100

Szkoda tej przegranej, ale dobrze że to Błaszczykowski nie strzelił, bo mu szybko kibice zapomną, Milika to by zjedli z kopytami. Szkoda mi trochę Kuby, bo dzięki niemu zaszliśmy tak daleko, ale i tak możemy być dumni z naszej reprezentacji. W porównaniu do Anglii czy chociażby Szwecji, pokazaliśmy że możemy walczyć z każdym jak równy z równym :) Wielkie podziękowania należą się trenerowi, bo wreszcie od lat nie musimy się wstydzić za przegrane z każdym i za Smudę w dresie :) No i wielkie podziękowania dla chłopaków za serce zostawione na murawie. Wielu narzekało i będzie narzekać na Lewego czy Arka, że nie strzelali goli, ale śmiało można powiedzieć że byliśmy drużyną z krwi i kości, jeszcze tylko trzeba wzmocnić ławkę rezerwowych i czekać, że Polska reprezentacja będzie walczyć jeszcze mocniej i na jeszcze lepszym poziomie niż w tym Euro. Takie krótkie podsumowanie naszego występu :)

Mitsu

Nawet na strefie o piłce... Ja powiem ze cieżko wygrać mecz broniąc sie i nie potrafiąc dobrze wyprowadzić piłki z obrony. Karne to jest trochę loteria i nawet mi nie żal ze odpadliśmy bo jesteśmy jeszcze za słabi zeby rywalizować na najwyższym poziomie i wygrywać. Ogólnie zle sie ten mecz oglądało. Piłkarskie szachy i znów masa niewykorzystanych sytuacji.

Janusz

Dokładnie, to samo pomyślałem. Kuba grał dziś świetnie, zwłaszcza w defensywie i da sobie radę z tym. Ktoś wiadomo, że musiał przestrzelić lub spudłować. Trudno, akurat trafiło na nas. Mimo to Kuba strzelił dobrze, tylko bramkarz rzucił się gdzie trzeba. Fabiański zagrał świetny turniej, ale w karnych chyba nie ma czuja, wiadomo że to od szczęścia dużo zależy, ale z tego co pamiętam to raz w tych dwóch meczach, góra dwa ruszył nawet w dobrą stronę. Oczywiście bez niego byśmy tu nie zaszli.

Podsumuję to Euro tak. Po raz pierwszy od dawna, mimo porażki nie mogę się doczekać kolejnego meczu naszych, a od lat dziecięcych tego nie miałem.

loompy100

dziewiecpalców skoro my jesteśmy za słabi to co ma powiedzieć reprezentacja Anglii która przegrała z Islandią? Szwecja która nie wyszła z grupy? Portugalia, która nie wygrała jeszcze ani jednego meczu i rzutem na taśmę wyszła z grupy? Jak dla mnie nasza drużyna gra całkiem dobrze, fakt jest sporo do poprawy, ale w tak krótkim czasie zrobili wielki progres i aż chciało się oglądać mecze. Myślę, że zawiodło trochę przygotowanie fizyczne, bo gdybyśmy grali wszystkie drugie połowy tak jak pierwsze to byłoby miodzio, a tak brakowała sił, więc defensywa i kontra :)

gumislav

Ja dziś poszedłem obstawić 10 zł na 1:0 dla naszych.
Nad wynikiem opuśćmy zasłonę milczenia...
Gdybym jednak nie poszedł zrobić zakładu do kolektury przy wypożyczalni DVD, która lata temu obracała grami PSX i PS2, to nie znalazłbym Hi-Octane, King's Field i kilku innych gier po 10 zł sztuka  8)
Tak czy owak - coś wygrałem.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.