[Rywalizacja skończona] Konkurs urodzinowy - Przejdę 37 gier w roku 2019

Zaczęty przez VectroV, Styczeń 11, 2019, 19:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

VectroV

Zapraszam wszystkich do pierwszego posta, gdzie znajdziecie aktualizację naszego forumowego konkursu wraz z statystyką. Ogłoszenie zwycięzców odbędzie się jutro, wypatrujcie kierownika o świcie C:-)

Dziękuje wszystkim za udział i jest mi niezmiernie miło że tak ciepło przyjęliście nową zabawę.

Edycja 2020? W zmienionej formie już wkrótce... stay tuned!
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Janusz

WYNIKI RYWALIZACJI I KONKURSU

Dziękujemy wszystkim Strefowiczom za wzięcie udziału w naszej urodzinowej zabawie – ,,Przejdę 37 gier w rok" na forum. Wiem, że nie o nagrody tutaj chodziło czy o miejsca, ale miło mi poinformować, że udało mi się ogarnąć ,,małe co nieco" dla wszystkich tych osób, którym udało się wypełnić wyzwanie i przejść 37 gier w 2019 roku. Z racji tego, że było to jedynie 5 osób zrezygnowałem z kryterium losowego, a o kolejności miejsc zdecydowała liczba ukończonych gier. Zwycięzców już znacie, więc tylko przypomnę:

I miejsce – Qdi (liczba ukończonych gier 55) w nagrodę otrzymuje Strefową koszulkę, artbook z uniwersum gwiezdnych wojen ,,Star Wars Wizje" oraz zestaw Strefowych magnesów i naklejek. 

II miejsce – LittleSerpent (liczba ukończonych gier 40 + najwięcej gier na PSXa) w nagrodę otrzymuje Strefowy kubek, zeszyt z motywem PlayStation oraz zestaw Strefowych magnesów i naklejek. 

II miejsce - For the Players (liczba ukończonych gier 40) w nagrodę otrzymuje Strefowy kubek oraz zestaw Strefowych magnesów i naklejek. 

III miejsce - Pawel100686 (liczba ukończonych gier 38) w nagrodę otrzymuje zestaw 10 protektorów na gry do PSXa i nie tylko oraz zestaw Strefowych magnesów i naklejek. 

III miejsce – Rocho (liczba ukończonych gier 38) w nagrodę otrzymuje zestaw 10 protektorów na gry do PSXa i nie tylko oraz zestaw Strefowych magnesów i naklejek. 

Dziękuję również za udział w urodzinowym konkursie z komentarzami na stronie głównej Strefy. Tutaj po losowaniu główna nagroda, czyli Strefowa koszulka oraz zestaw Strefowych magnesów i naklejek trafia do użytkownika @mariusz391.

Wszystkich wyróżnionych Strefowiczów proszę o dane do wysyłki w wiadomości prywatnej lub mailowo na adres strefapsx@gmail.com

Gratuluję i do usłyszenia!

Hoipolloi

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

LittleSerpent

Ślicznie dziękuję za nagrody i wyróżnienie. Dla mnie jednak te zawody mają dodatkowy smaczek. Dzięki nim zrozumiałem, że nigdy przed Plejką 1, ani w trakcie jej oficjalnego żywota, ani potem nie pojawiła się żadna platforma, która mogłaby się z nią równać na jakiejkolwiek płaszczyźnie. Nie istnieje bardziej parwilny sprzęt do uprawiania grania o charakterze rekreacyjno -wrukwiająco -rozrywkowym.

Statsy obejrzałem z wielki zaciekawieniem, ale i smutkiem gdyż: "PS4 - 119 gier", z kolei "PS1 - 112 zjawiskowych tytułów" :(. Szkoda, że świat zmierza do przodu i powstała PS4.

Dla zainteresowanych bądź nie, krótkie dorzucę niedługo podsumowanko moje fascynującej gamingowej przygody zainspirowanej przez włodarzy STREFY PSX.

pawloosw

Nic tylko pogratulować zwycięzcą, podwijać rękawy i do grania.  ;D

For The Players

Dzięki za wyróżnienie w konkursie  :). Cieszę się bardzo ;)

Rocho

Wow cieszę się bardzo. Miła niespodzianka na początek roku ?
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Janusz

Podsyłajcie adresy na PW to popakuję wszystko i w tygodniu podeślę. :)

Pawel100686

Dzięki za wyróżnienie , teraz trzeba sobie podnieść poprzeczkę i w tym roku spróbować ograć  więcej tytułów ? .

Qdi

Cześć szaraczki! Bardzo fajnie się bawiłem przy przechodzeniu większości gier, oraz patrząc jak coraz więcej ich przechodzę. Co z drugiej strony pokazuje mi że chyba jestem uzależniony od gier :)
Dziękuję za nagrody, będę je dzierżył z godnością.
W chwili wolnego opisałem doświadczenia z grania wszystkich gier z zeszłego roku, jak chcecie poczytać to zachęcam do lektury :) Jeszcze raz bardzo dziękuję!!!

06 stycznia 2019 - Dark Souls 2 [PC] 38h – Niestety ta odsłona rewelacyjnej serii jest w mojej ocenie najgorsza i grając w nią po raz kolejny (tym razem na PC) męczyłem się niezmiernie, ale jakoś zacisnąłem poślady i przebrnąłem przez nią (do dzisiaj nie umiem znaleźć części lokacji).
17 stycznia 2019 - Harry Potter i Kamień Fizjologiczny [PS1] >6h – Za młodziaka grałem w nią na PC i była ona trochę inna, ale ten port jest mimo wszystko bardzo przyjemny. Grało się mi przyjemnie pomimo bardzo kanciastych postaci (legendarny Hagrid).
20 stycznia 2019 - Resident Evil 2 [PS1] >14h – Może to Was zadziwić, ale było to moje pierwsze przejście i jakoś nie podpasowała mi ona przez kierunek jaki obrała seria. Rozumiem zamysł, z domu przenosimy się do miasta wypełnionego zombasami, ale nie miała ona już takiego klimatu jak pierwsza część. Powoli seria zaczyna iść w stronę armii vs my.
25 stycznia 2019 - Dark Souls 1 Remastered [PS4] +/- 31h – Ta gra mi się nigdy nie znudzi. Przeszedłem ją kilkanaście razy na PS3, ale nadal jest ona bardzo grywalna i czerpię z niej mnóstwo przyjemności. Polecam serię każdemu.
27 stycznia 2019 - Dark Souls 3 [PC] 37h – Jak już zrobiłem Dark Souls 1 i 2 to wypadałoby zakończyć grę na PC. Jest to część która zamyka wątek świata Soulsów i po ograniu części pierwszej, Ta odsłona wręcz rewelacyjnie domyka wszystkie wątki i całą historię świata.

1 lutego 2019 - Black [PS2] +/- 6h – Gra którą znałem ale nigdy nie skończyłem. Ku mojemu zdziwieniu okazała się bardzo krótka, ale za to intensywna i mój nieistniejący borze, jaka ona jest piękna.
3 lutego 2019 - Colin McRae Rally 2.0 [PS1] +/- 10h – Najlepsza gra rajdowa na PS1 moim skromnym zdaniem. Posiada ona bardzo dużo urozmaiconych tras wśród których znajdziemy szybkie i ekscytujące ale również skomplikowane i bardzo wymagające trasy. Przejście tej gry po latach dało mi dużo frajdy, tyle co i lata temu.
15 lutego 2019 - Dead Space [PS3] – Jeden z tych tytułów który pokazał coś nowego w unikatowy sposób. Dzisiaj już bardzo mało takich gier, szkoda. Świat i historia wciąga, potwory przerażają i budzą wstręt, niektóre sceny są krwawe i bardzo niepokojące. Jak ktoś lubi horrory, a jeszcze nie miał okazji w tę grę zagrać to polecam.
21 lutego 2019 - No Fear Downhill Mountain Biking [PS1] 4h – Gra którą odkryłem przez przypadek. Tak mi się spodobała że zdecydowałem się ją ukończyć. Jest to gra o zjazdach rowerowych z różnych szczytów. Właśnie takich gier brakuje mi na nowych konsolach, coś nietypowego, coś mało znanego, ale za to intensywnego i wciągającego. Jak ktoś ma okazję, to polecam spróbować.
26 lutego 2019 - Dead Space 2 [PS3] <7h – Po ukończeniu części pierwszej, tak się wciągnąłem że musiałem kontynuować opowieść. Ta część ulepszyła to co było dobre w poprzedniej części, dała wszystkiego dużo, lepiej i bardziej przerażająco. Zdecydowanie polecam.

2 marca 2019 - F.E.A.R. [PS3] – Jakoś tak naszło mnie na granie w horrory, to jak odświeżyłem sobie Dead Space-a to przyszła pora na FEAR-a. Problem z tą grą na PS3 miałem taki że jej oprawa graficzna, sterowanie i klatkarz na PS3 jest BARDZO ubogi do wersji którą znałem, czyli na PC. Mimo wszystko uważam tę grę za świetny przykład jak można połączyć strzelankę i horror.
9 marca 2019 - Need for Speed: Road Challenge [PS1] ~12h – Najlepsza odsłona Need for Speeda na PS1 (lub części przed Undergroundem). Ta odsłona dała wszystko co dla mnie jest wyznaczniekiem dopracowanej gry wyścigowej: kupno i sprzedaż aut, tuning, garaż na więcej aut, pieniądze, zniszczenia oraz koszty naprawy. Gra jest intensywna, wymagająca z każdym kolejnym wyścigiem i w bardzo ładnej oprawie graficznej.
16 marca 2019 - Demon's Souls [PS3] 14h – Tak, znowu Soulsy. Ja jestem od nich chyba bardzo uzależniony. Jak nie odpalę Soulsów po kilku miesiącach, czuję że świat nie ma sensu, że czegoś brakuje w mojej nieistniejącej duszy. Od demonów się wszystko zaczęło, więc chciałem na chwilę wrócić do prehistorii i zmierzyć się ponownie z Demonami.
21 marca 2019 - BloodBorne [PS4] ~22h – Tak jak kilka pozycji powyżej, są to znów kolejne SoulsBorny. BloodBorne to gra która pokazała jak można przedstawić świat niehermetyczny, brudny, skażony, obrzydliwy, opętany przez monstra, Starszych Bogów, cienie oraz wszelkiego rodzaju dziwactwa. Klimat gry przewyższa każde inne znane mi światy z gier.
24 marca 2019 - Driv3r [PS2] ~7h – Część które nigdy wcześniej nie przeszedłem. W trakcie grania w nią, wiedziałem dlaczego. Sterowanie w niej jest bardzo... specyficzne. Gra jest mocno średnia i szczerze powiem, nie polecam, no chyba że naprawdę nie macie co robić, albo przegraliście zakład z kimś kto was nie lubi.
27 marca 2019 - Dino Crisis 2 [PS1] ~5,5h (Ranga B) – Jak bardzo mi się podobał klimat Dino Crisis 1, tak po uruchomieniu tej odsłony zawiodłem się jednocześnie zakochując się w niej. Dino Crisis 2 to miała być chyba konkurencja dla Residenta 2, który też opierał się (tak wiem, przesadzam) na strzelaniu i przetrwaniu wśród hordy wrogów. Wyjątkiem tutaj jest fakt że twórcy nie kryją się z tym faktem i mechanika punktowa bardzo przypadła mi do gustu i uważam tę odsłonę za tak dobrą jak pierwsza odsłona (tylko że inna gatunkowo).

1 kwietnia 2019 - God of War: Chains of Olympus [PSP] <4h – Granie na konsolce przenośnej dało mi dużo frajdy w pociągach oraz tramwajach. Odsłona tego Goda, jest ciekawa, ale nie tak jak druga część na tę konsolkę. Dla fanów Kratosa, jest ona dostępna również na PS3 więc pewnie graliście i macie swoje zdanie.
10 kwietnia 2019 - Crash Bandicoot [PS1] ~2h – Crash jest tak samo przyjemną serią u mnie jak SoulsBorny, Tomb Raidery i jeszcze kilka serii, do których często wracam i zawsze czerpię z nich ogromną satysfakcję. Crasha zna się już na pamięć i większość plansz przechodzi się bez śmierci. Sam byłem w szoku jak napisy końcowe pojawiły się po około 2h grania. Gra jest już trochę archaiczna w swoim sterowaniu w porównaniu do późniejszych odsłon, ale nadal potrafi bawić.
23 kwietnia 2019 - Medal of Honor: Frontline [PS2] ~6h – Po ograniu Medala pierwszego i Undergrounda na PS1, przyszła kolej na pierwszą odsłonę na PS2. Szczerze Wam powiem mało o niej już pamiętam, jakoś nie wybiła się niczym szczególnym. Wydaje mi się że była ona takim przeniesieniem pomysłów z PS1 na nową konsolę.

2 maja 2019 - Diablo [PS1] ~9h – Strach się przyznać, ale pierwszy raz przeszedłem Diablo w swoim życiu. Muszę przyznać że pomimo archaizmom i dzisiaj trochę niezrozumiałych mechanik, grało się przyjemnie i po zabiciu Diablo, dowiedziałem się że bohaterowie w tej odsłonie to bossowie w Diablo 2 (mhm, nie wiedziałem tego).
11 maja 2019 - Quake 1 [PC] 4h 59m (normal) – Kolejna klasyczna gra którą za dzieciaka przeszedłem chyba na kodach i na skipowaniu plansz jak gdzieś utknąłem. Jakim ja byłem głupim dzieckiem. Grając w pierwszego Quake-a bawiłem się rewelacyjnie i gra wcale się nie postarzała aż tak bardzo. Dzisiaj steruje się bardzo przyjemnie i jak ktoś jeszcze jej nie przeszedł, to polecam.
17 maja 2019 - Resident Evil 3: Nemesis [PS1] 7h 05m – Tak jak myślałem i wspominałem wcześniej, seria poszła już w rozwałkę i nawalankę. Również było to moje pierwsze przejście gry i w ogóle nie czułem tego zachwytu jak moi znajomi opowiadali o tej części (o poprzedniej również). Dla mnie gra nie ma już klimatu i przechodząc ją, jakoś nie byłem zadowolony z przygody.
18 maja 2019 - Spyro: Year of the Dragon [PS1] ~15h (117%) – Lubię Spyro, ale po ograniu remasterów, zauważyłem czego tej serii brakuje. Chodzi mi o różnorodność. W Crashach poza ciekawymi poziomami (Hog, Ball, Rzeczka, samolot, motocyk) mieliśmy nawet różne kamery które urozmaicały rozgrywkę, niestety Spyro z uwagi na zawieszoną kamerą za smoczkiem oraz poza latającymi poziomami i później misjach dla znajomych, ma za mało urozmaiceń i się nudzi dość szybko.
20 maja 2019 - Need for Speed: Most Wanted [GBA] 4-5h? (szczerze nie wiem) – Pierwsza gra ever którą przeszedłem na konsoli od Nintendo. Grałem zazwyczaj w wolnej chwili, lub gdzieś w podróży. Jeżeli chodzi o port tej gry to ta jest bardziej grywalna od portu na PSP.

9 czerwca 2019 - Demolition Racer [PS1] >4h – Bardzo ciekawa wizja i alternatywa dla Destruction Derby. Grę przeszedłem za jednym posiedzeniem i bawiłem się naprawdę dobrze. Polecam ją dla ludzi którzy lubią robić borutę na trasie i efektywnie eliminować przeciwników.
15 czerwca 2019 - Apocalypse [PS1] >3h – Kolejna gra którą pamiętałem jak przez mgłę, bo skończyłem ją gdy byłem gówniakiem. Bardzo fajna strzelanka i ciekawe plansze. Dla spróbowania polecam jeżeli ktoś jeszcze nie miał przyjemności.
23 czerwca 2019 - God of War: Ghost of Sparta [PSP] ~12h – Kolejny Kratos, do tego ten lepszy. Bardzo ciekawa historia została tutaj przedstawiona i muszę powiedzieć że jej wykonanie również jest na bardzo wysokim poziomie. Polecam ją jak i inne odsłony serii.
30 czerwca 2019 - Need for Speed: Payback [PS4] 18h 43s – Gdyby nie niska cena w sklepie to pewnie przeszedłbym obok niej. Seria Need for Speed nie wiem już czym chce być. Ta odsłona próbowała naśladować Forze Horizon i wyszło jej to średnio. Gra się nawet przyjemnie, a żeby tak mocno nie bolało to warto zapomnieć że jest to gra serii Need for Speed.

29 września 2019 - Psychic Detective [PS1] 3h – Po przerwie letniej, wróciłem do grania i zacząłem to taką... dziwną grą. Recenzowałem ją więc zdanie o niej możecie znaleźć u mnie na kanale.
30 września 2019 - Star Wars: The Force Unleashed [PS3] >8h – Jedna z lepszych gier w świecie Gwiezdnych Wojen w jakie grałem. Ta w porównaniu do części następnej jest rozwinięta bardziej pod kątem postaci i historii Starkillera (fajne nawiązanie do historii tworzenia uniwersum, gdzie Luke miał posiadać takie nazwisko). Gra jest intensywna, momentami wymagająca i bardzo wciągająca.

2 października 2019 - Porsche Challenge [PS1] >2h – Pierwsza gra oryginalna na PS1 którą posiadałem gdy byłem mały. Pamiętałem ją okazało się bardzo dobrze, ale nie pamiętam że była ona taka łatwa do przejścia. Widać, człowiek z wiekiem nabiera już doświadczenia i lepiej sobie radzi ze sterowaniem. Bardzo fajna arkadówka w Porszakach.
6 października 2019 - Battlefield: Bad Company [PS3] 8h – Jeden z lepszych Battlefieldów w jakie grałem. Historia rewelacyjna, postacie świetne i akcja która uzależnia. Nie jest ona męcząca jak niektóre późniejsze gry strzelankowe bo misje się zmieniają i możemy obejść akcję. Taki pół otwarty świat cenię.
7 października 2019 - Diablo III [PS3] 10h – Jak wspomniałem, seria Diablo to ta do której często wracam. Tak też było z tą odsłoną jak i poprzednią. Grałem w wersję podstawową, dlatego że chcę w niej wbić platynę i muszę pozbierać złota, a sejw miałem przemieniony na dodatek i musiałem postać od nowa stworzyć.
8 października 2019 - Dead Nation Apocalipse Edition [PS4] 6h – Gra odkryta przez przypadek. Otrzymałem ją kiedyś w Plusie ale jakoś w tamtym czasie nie chciało mi się jej nawet uruchamiać. Oł maj gad, dlaczego ja jej wtedy nie uruchomiłem. Bardzo fajny szuterek z widokiem z góry. Dużo intensywnej akcji i ogrom możliwości do eliminowania PRAWDZIWEJ HORDY ZOMBIE.
21 października 2019 - Lollipop Chainsaw [PS3] ~5h – Kiedyś próbowałem ją przejść, ale chyba coś innego mi wpadło w oko i porzuciłem tę grę. Szkoda, bo bawiłem się przednio i naprawdę takie chore i popieprzone gry uwielbiam. Trochę brakowało mi w tej grze kombosów jak w Godzie lub Darksajdersach, ale można zagrać i się pośmiać.
23 października 2019 - Croc: Legend of the Gobbos [PS1] ~14h – Pierwsze przejście i muszę powiedzieć że gra potrafiła zdenerwować. Sterowania potrafi momentami wnerwić, wrogowie odradzający się w niespodziewanym momencie, do tego jeszcze karanie gracza za otrzymanie obrażeń (tracisz wszystkie kryształy [np. 60] a wypada tylko 10 i znikają tak szybko że zbierzesz ze 4). Gra pomimo swoich wad daje frajde, jest w większości prosta, a bossowie to żart.
26 października 2019 - WRC 6 [PS4] – Jest to druga część WRC którą ukończyłem w swoim życiu, wcześniejsza to WRC 5. Fajna, przyjemna gierka. Pewnie będę ogrywać wkrótce siódmą odsłonę. Jak ktoś lubi rajdówki to szczerze mogę zaproponować te części.
26 października 2019 - Revolution X [PS1] >2h – Celowniczek na PS1, którego ograłem do celów recenzji, którą macie na kanale.
27 października 2019 - Children of Morta [PS4] 20h – Świetna gra, która wciągnęła mnie jak bagna Artaxa. Pixel art połączony z rewelacyjną historią, fabułą i rodziną do tego posypany sporymi elementami rpg oraz okraszone Diablowym rodzajem rozgrywki spowodował że jest to gra która w tym roku ze wszystkich ma pierwsze miejsce.
28 października 2019 - NBA In the Zone [PS1] ~4,5h – Chyba najprzyjemniejsza w graniu koszykówka na PS1 w jakie grałem od premiery (recenzuję gry od pierwszej i teraz trafiłem na tę). Trochę mało w niej urozmaiceń, ale mimo wszystko nie kuleje jak wcześniejsze gry tego gatunku.

3 listopada 2019 - Bugs Bunny: Lost in Time [PS1] ~10h – Gra która mnie trochę zmęczyła. Dziwnie przemyśleli twórcy wybieranie poziomów. Pod koniec błądzisz i gubisz się żeby znaleźć kolejną planszę. Same sterowanie nie jest uciążliwe, ale jakoś tak nie czułem tej chemii w trakcie grania. Gra spoko.
16 listopada 2019 - Star Wars: The Force Unleashed [PSP] – Myślałem że będzie to to samo co na PS3, bynajmniej! Okazało się że plansze są inne, nowe oraz pozmieniane od wersji na większej siostrze. Grało się przyjemnie i mogę polecić jak czerpaliście przyjemność z Godów na PSP.
18 listopada 2019 - Diablo III Reaper of Souls [PC] 18h – Wraz ze znajomym zaczęliśmy grać w Diablo 3 na PC, gramy do dzisiaj. Co ciekawe się znowu wciągnąłem i na nowym sezonie wzbiłem już 600 paragonów, co jest w mojej ocenie dokonaniem. Fajnie się marnuje przy niej czas.
24 listopada 2019 - Kane and Lynch: Dead men [PS3] <5h – Ciekawa historia, wartka akcja i bohaterowie bardzo charakterystyczni. Pierwszą część polecam, bo naprawdę idzie się bawić przednio. Rozumiem teraz zachwyt tą grą w tamtych latach... Czego nie mogę powiedzieć o drugiej odsłonie... ale to później.
29 listopada 2019 - Diablo 2: Lord of Destruction [PC] 26,5h – Był Diablo 1 i 3, więc grzechem byłoby nie ogranie najlepszej części serii. Diablo 2 to kwintesencja klimatu jaki uwielbiam w grach. Demony, krew i takie tam. Gra nie sterylnością jest wręcz przesiąknięta co również mocno doceniam w kreacjach gier.
30 listopada 2019 - Star Wars: Episode I Racer [PC] 3,75h – Zagrywałem się za młodego bardzo długo w tę grę. Wcale się ona nie zestarzała, mogę powiedzieć jedynie że zrobiła się nadwyraz prosta. Pewnie wina doświadczenia o którym pozwoliłem sobie wspomnieć przy jakiejś wcześniejszej grze. Grę uważam że bardzo dobrą i szkoda że na konsolach wypuścili coś ledwo przypominające ten port.

16 grudnia 2019 - Darksiders [PS3] ~16h – Przeszedłem ją parę lat temu, postanowiłem ją sobie odświeżyć i tutaj również świat wykreowany jest rewelacyjny, design postaci, wrogów jest kozacki jak Bohun. Gdy grałem pierwszy raz miałem duży problem z przystosowaniem się do sterowania, ale teraz przyszło mi to z łatwością i muszę przyznać, bawiłem się świetnie.
17 grudnia 2019 - Jedi Knight II: Jedi Outcast [PC] 14h – W tę grę również kiedyś grałem, ale zupełnie nie pamiętam niektórych plansz i że była ona taka trudna. Tutaj zdarzy się nam zginąć z niewiadomych powodów lub jakichś zagubionych ładunków wybuchowych. Ciekawa gra, ale lubię bardziej część kolejną.
18 grudnia 2019 - Contrast [PS4] ~4h – Gra która przeleżała u mnie na koncie wiele lat. Odkryłem ją przeglądając gry z PLUSa i muszę powiedzieć że historia w tej grze jest wciągająca, a mechaniki poruszania się jako cień są wdrożone bardzo oryginalnie. Gra z uwagi że jest to indyczek ma swoje błędy i czasami zablokujemy się tu, tam czy gdzieś indziej.
19 grudnia 2019 - Kane and Lynch 2: Dog Days [PS3] ~3h – Jak wspomniałem, ta część jest stworzona chyba tylko dlatego żeby wydoić graczy. Jest ona nudna, krótka i posiada najgorszą kamerę z jaką miałem do czynienia w moim wieloletnim growym doświadczeniu. Nie polecam.
19 grudnia 2019 - Tigger's Honey Hunt [PS1] ~2h – Gra bardzo krótka, prosta i tyle. Gra dla dzieci, typowych.
27 grudnia 2019 - Rally Championship [PS2] ~12h – Również przypadkowo uruchomiłem grę. Byłem przekonany że będzie to lepszy port Rally Championship z PS1 (tak może jak na PC), ale nie. Jest to oddzielny tytuł i o dziwo bardzo fajny arkadowy rajdzik. Zbieramy pieniądze, kupujemy auta i ścigamy się w mistrzostwach lub na lokalnych trasach. Polecam.
28 grudnia 2019 - Max Payne [PC] 6,5h – Klasyk. Nie zestarzał się wcale. Tak samo trudny i wymagający jak z przed laty.
28 grudnia 2019 - Star Wars: The Force Unleashed 2 [PS3] 5h – Nie jest ta część tak fajna na poprzednia, ale to co w tej grze wyprawiamy powoduje że czujemy jak Jedi może być potężny. Fajna kontynuacja historii, wielka szkoda że nie ma trzeciej części.
29 grudnia 2019 - Crash Bandicoot: Warped [PS3] 4,5h – Rok zakończyłem kończąc z przytupem. Pograłem sobie w Crasza trójaczka. Lata doświadczenia z tą odsłoną pozwoliły mi bardzo szybko skończyć tę grę. Jedyne czego nie zrobiłem to w ostatnim świecie przeraszowałem plansze zbierając tylko fiolet, a tak w poprzednich wsio zrobione.

ndl

Pięknie, że było grane u tak wielu osób w 2019, gratulacje dla każdego!

Janusz

Moi Drodzy ogarnąłem pudła i inne bajery na wysyłkę, więc zajmę się tym w tym tygodniu. Mam sajgon w pracy, ale postaram się z tym uporać jak najszybciej.