[Rywalizacja skończona] Dziennik Strefowicza – Przechodzimy 28 gier w 2022 roku

Zaczęty przez Janusz, Styczeń 08, 2022, 17:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Witajcie w kolejnej już (czwartej) edycji naszej forumowej zabawy aka "odkurzamy kupkę wstydu". Tym razem celujemy w 28 gier, bo tyle lat mija w tym roku od premiery pierwszego PlayStation.

Zasady uległy nieznacznym modyfikacjom. Wersja dla leniwych:
1. Przechodzimy 28 gier, a nie 25.
2. Dodając kolejne tytuły, które przeszliśmy, wrzucamy także te poprzednie, a więc jeżeli dodajemy grę nr 5 to tworzymy taki post, w którym będą również tytuły 1-4. Chodzi o to, żeby to potem łatwo podsumować.
3. Odznaka za udział w zabawie w tej edycji przyznawana będzie za dodanie minimum 12 gier.
Cała reszta pozostaje bez zmian.

Prosimy trzymać się schematu podawania swoich wyników, tak by można to było łatwo ogarniać w zbiorczych podsumowaniach co jakiś czas:

numer porządkowy. platforma - tytuł ukończonej gry - miesiąc ukończenia (ewentualnie w nawiasie dokładna data) - (ewentualnie czas przejścia gry)
Przykład:
      1. PS1 - Metal Gear Solid - wrzesień (11.09) - 666h
      2. PS4 - Cyberpunk 2077 - grudzień (11.12) - 2137h

Zasady zabawy:

1. Główne wyzwanie polega na przejściu minimum 28 gier na dowolną platformę w tym roku. Liczymy tutaj tylko pełnoprawne tytuły, które trafiły do sklepowej sprzedaży w pudełkach, bez mniejszych tytułów np. ze składanek retro czy indyków.

2a. Poboczne wyzwanie nr 1. polega na przejściu jak największej ilości gier bez względu na platformę. Niektórzy z was traktują ten wątek jako swoisty dziennik gracza, więc tutaj nie ma żadnych limitów. Poza tymi, które są wyszczególnione w akapicie "Pytania i odpowiedzi".

2b. Poboczne wyzwanie nr 2. polega na przejściu jak największej liczby gier na PSX. W końcu to forum poświęcone szaraczkowi, nie? ;)

3. Gry, które się ukończyło należy wypisać w poście według poniższego schematu:

numer porządkowy - platforma - tytuł ukończonej gry - miesiąc ukończenia - (ewentualnie w nawiasie dokładna data) - (ewentualnie czas przejścia gry)

1. PS1 - Metal Gear Solid - wrzesień (11.09)
      2. PS4 - Cyberpunk 2077 - grudzień (11.12)

UWAGA! Dodając kolejną grę do wątku prosimy, żeby dokleić do niej tytuły, które wrzuciło się wcześniej, a więc za każdym razem dodajemy wszystkie tytuły, które ukończyliśmy + ten nowy do listy.

Dokładna data ukończenia oraz czas gry nie są wymagane.

4. W zabawie mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy Strefy w dowolnym momencie 2022 roku.

5. Zabawa trwa do 31 grudnia, do godziny 23:59. Listę swoich growych podbojów za 2022 rok można aktualizować do 5 stycznia 2023 do godziny 23:59. Wyniki zabawy zostaną ogłoszone 10 stycznia 2023 do godziny 23:59.

Nagrody

Top 3 z głównego wyzwania otrzyma trofea:

1 miejsce:
2 miejsce:
3 miejsce:

Wszyscy którzy wezmą udział w zabawie i dodadzą minimum 12 gier otrzymają okolicznościową odznakę:

Pytania i odpowiedzi:

1. Dlaczego w głównym wyzwaniu liczą się gry tylko pudełkowe?
- Przejść 30 gier, które trwają godzinę to nie sztuka ;)

2. Czy gry które zacząłem w 2021, ale skończyłem w 2022 liczą się do zabawy?
- Tak

3. Czy DLC liczą się jako oddzielne gry?
- Jeśli takowe wyszło w pudełku to tak. Przykład: GTA IV: Episodes from Liberty City.

4. Czy składanki gier liczą się do zabawy?
- Zależy o jakich składankach mowa. Jeśli mówimy o Uncharted: The Nathan Drake Collection to z spokojem można każdą grę z osobna dopisać. Gry z składanek typu 100in1 patrząc na ich czas ukończenia który jest wręcz znikomy, liczmy jako całość po przejściu wszystkich gier.

5. Czy jeśli przeszedłem grę w zeszłym roku i zrobiłem to ponownie w tym, to tytuł ten liczy się do wyzwania?
- Tak

6. Czy jak przejdzie się tą samą grę np. na PS4 i PS3, to liczy się jako jedna czy dwie?
- Jako dwie

7. Czy jeśli gram na emulatorze to mogę zabrać udział w zabawie?
- Tak

8. Czy gry ukończone w coopie jak A Way Out lub Diablo się liczą?
- Tak

---

Kontrolery w dłoń! :D

Wawrzino

Poziom trudności wzrósł :P

Zaczynam moją listę:
1. PS4 - Spider-man: Miles Morales - styczeń

Quake96

No to zaczynamy zabawę 8)

Dla porządku pozwolę sobie zachować dotychczasowy schemat zapisywania miesięcznego. Każdy tytuł danego miesiąca będę dopisywał do postu na dany miesiąc. Ułatwi to porządkowanie i mnie i wam, taką mam nadzieję :)

Styczeń

1. XBOX - Half-Life 2  - 02.01
2. XBOX - RalliSport Challenge 2  - 02.01
3. GB - Dr.Mario - 03.01
4. XBOX - Need For Speed Hot Pursuit 2 - 08.01
5. XBOX - Max Payne - 08.01
6. XBOX - Ford Racing 2 - 10.01
7. XBOX - Grand Theft Auto Vice City - 23.01
8. XBOX - Neighbours From Hell - 27.01
9. XBOX - Grand Theft Auto III - 29.01
10. XBOX - Need For Speed Underground - 31.01

Janusz

Jak się bawić to się bawić, może w tym roku dłużej wytrwam i nie zapomnę o dodawaniu ;)

1. PS4 - Crash Bandicoot 4: Najwyższy Czas - styczeń (4.01)

Mcin

Nie prościej będzie, jak każdy założy jeden post i będzie edytował aż do końca roku?

U mnie no to tak:

1. NES - Abbaye des Morts  - Styczeń 2022 (Homebrew) PS udzikowałem w nowy rok
2. Windows PC - Battle Realms - Styczeń 2022 (obie ścieżki, Żmija i Smok)
3. NES - Contra - Revenge of the Red Falcon - Styczeń 2022 (Contra Hack)
4. NES - Spartan X 2
5. NES - Spartan X
6. NES - Ninja Gaiden III - The Ancient Ship of Doom - Styczeń 2022
7. NES - The Untouchables - Styczeń 2022
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

repip

Kiedy wyniki poprzedniej edycji? Liczę na jakieś statystyki ;)

Nowe rozdanie:

1. PSP - GripShift - Styczeń - ok. 4h - cartracer/arcade/dziwactwo
2. PS4 - Horizon Chase Turbo  - Styczeń - ok. 8h - arcade racer
3. Xbox - RalliSport Challange- Styczeń - ok. 6h - rajdówka
4. N64 - Wave Race 64- Styczeń - ok. 3h - wyścig

Janusz

Cytat: Mcin w Styczeń 08, 2022, 20:47Nie prościej będzie, jak każdy założy jeden post i będzie edytował aż do końca roku?

Może i prościej, ale wtedy wątek będzie martwy bo niestety edycja nie daje znać, że coś było aktualizowane, więc zostawmy jak jest. Przy okazji jak możesz to ogarnij zapis gry tak jak we wzorze :) Najpierw platforma.

Cytat: repip w Styczeń 08, 2022, 23:14Kiedy wyniki poprzedniej edycji? Liczę na jakieś statystyki

Zgodnie z regulaminem za moment ;)

"Wyniki zabawy zostaną ogłoszone 10 stycznia 2022 do godziny 23:59."

Trzyzet

W tym roku wezmę udział, w poprzednim przeszedłem z 15 gier ale nie było kiedy tego zapisywać.

Może warto zrobić jakiś google spreadsheet i zapisywać swoje wyniki w osobnym tabie?

Janusz

Obecna formuła się sprawdziła, nikt nie narzekał, więc zostawmy jak jest. Te posty potem wydzielę, żeby bałaganu nie robić ;)

LittleSerpent

1. PS4 - Steep - 01.01 - 84H
2. Arcade - Street Fighter Alpha: Warriors Dreams - 12.01 - 7H

Janusz

1. PS4 - Crash Bandicoot 4: Najwyższy Czas - styczeń (4.01)
2. PS2 - Psychonauts - styczeń (15.01) - 15h

Mr.Q

Kubaaaa

28 gier , może się udać  ;D

Poza konkursem  ;)
Styczeń 2022:
1. Sagebrush
2. Sigi - A Fart for Melusina

Konkursowo:
TBC...

SALADYN

Do czterech razy sztuka.