[Rywalizacja skończona] Dziennik Strefowicza – Przechodzimy 25 gier w 2021 roku

Zaczęty przez VectroV, Styczeń 18, 2021, 15:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

VectroV

Witajcie w trzeciej już edycji naszej forumowej zabawy aka "odkurzamy kupkę wstydu". Tym razem nie gramy z konkretnej okazji, lecz dla samych siebie. Nauczeni poprzednimi edycjami postanowiliśmy uprościć formułę i zasady maksymalnie jak się da, aby każdy miał szansę na trofea. Poniżej zasady:

Zasady zabawy:

1. Główne wyzwanie polega na przejściu minimum 25 gier na dowolną platformę. Liczymy tutaj tylko pełnoprawne tytuły, które trafiły do sklepowej sprzedaży w pudełkach, bez mniejszych tytułów np. ze składanek retro czy indyków.

2a. Poboczne wyzwanie nr 1. polega na przejściu jak największej ilości gier bez względu na platformę. Niektórzy z was traktują ten wątek jako swoisty dziennik gracza, więc tutaj nie ma żadnych limitów. Poza tymi, które są wyszczególnione w akapicie "Pytania i odpowiedzi".

2b. Poboczne wyzwanie nr 2. polega na przejściu jak największej liczby gier na PS1. W końcu to forum poświęcone szaraczkowi, nie? ;)

3. Gry, które się ukończyło należy wypisać w poście według poniższego schematu:

platforma - tytuł ukończonej gry - miesiąc ukończenia (ewentualnie w nawiasie pełna data)

1. PS1 - Metal Gear Solid - wrzesień

2. PS4 - Cyberpunk 2077 - grudzień

Nie jest wymagana data ukończenia, ani czas gry. W tym celu polecam odwiedzić wątek W co aktualnie grasz? aby podzielić się wrażeniami z gry.

4. W zabawie mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy Strefy w dowolnym momencie 2021 roku.

5. Zabawa trwa do 31 grudnia, do godziny 23:59. Listę swoich growych podbojów za 2021 rok można aktualizować do 5 stycznia 2022 do godziny 23:59. Wyniki zabawy zostaną ogłoszone 10 stycznia 2022 do godziny 23:59.

Nagrody

Top 3 z głównego wyzwania otrzyma trofea:

1 miejsce:
2 miejsce:
3 miejsce:

Każdy kto wieźmie udział i przejdzie minimum 5 gier otrzyma okolicznościową odznakę:

Pytania i odpowiedzi:

1. Dlaczego w głównym wyzwaniu liczą się gry tylko pudełkowe?

-Przejść 30 gier, które trwają godzinę to nie sztuka ;)

2. Czy gry które zacząłem w 2020, ale skończyłem w 2021 liczą się do zabawy?

-Tak

3. Czy DLC liczą się jako oddzielne gry?

-Jeśli takowe wyszło w pudełku to tak. Przykład: GTA IV: Episodes from Liberty City.

4. Czy składanki gier liczą się do zabawy?

-Zależy o jakich składankach mowa. Jeśli mówimy o Uncharted: The Nathan Drake Collection to z spokojem można każdą grę z osobna dopisać. Gry z składanek typu 100in1 patrząc na ich czas ukończenia który jest wręcz znikomy, liczmy jako całość po przejściu wszystkich gier.

5. Czy jeśli przeszedłem grę w zeszłym roku i zrobiłem to ponownie w tym, to tytuł ten liczy się do wyzwania?

-Tak

6. Czy jak przejdzie się tą samą grę np. na PS4 i PS3, to liczy się jako jedna czy dwie?

-Jako dwie

7. Czy jeśli gram na emulatorze to mogę zabrać udział w zabawie?

-Tak

8. Czy gry ukończone w coopie jak A Way Out lub Diablo się liczą?

-Tak

---

Kontrolery w dłoń! :D
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

alf

Cytat: VectroV w Styczeń 18, 2021, 15:46
5. ... Listę swoich growych podbojów za 2021 rok można aktualizować do 5 stycznia 2021 do godziny 23:59.

Czyli czas już minął, podawaj wyniki konkursu za rok 2021  :))  C:-)

@Vec: Fix'd

For The Players

No i gitara, bo już mam kilka gier przejściętych.  :)) C:-) Czyli cyfrowe dodatki DLC trzeba wpisywać do wyzwania pobocznego?

VectroV

Cytat: VectroV w Styczeń 18, 2021, 15:462a. Poboczne wyzwanie nr 1. polega na przejściu jak największej ilości gier bez względu na platformę. Niektórzy z was traktują ten wątek jako swoisty dziennik gracza, więc tutaj nie ma żadnych limitów. Poza tymi, które są wyszczególnione w akapicie "Pytania i odpowiedzi".
Cytat: VectroV w Styczeń 18, 2021, 15:463. Czy DLC liczą się jako oddzielne gry?

-Jeśli takowe wyszło w pudełku to tak. Przykład: GTA IV: Episodes from Liberty City.

Cytat: For The Players w Styczeń 18, 2021, 16:42Czyli cyfrowe dodatki DLC trzeba wpisywać do wyzwania pobocznego?

Nie :P

For The Players

No ale stoi jak drut: "Jeśli takowe wyszło w pudełku" , to ja już sam nie wiem ::)

VectroV

No właśnie stoi jak drut bo mowa o takich które wyszły w pudełku, a Ty się pytasz o cyfrowe. To ja czegoś nie rozumiem czy Ty? :))

For The Players

VectroV

Cytat: For The Players w Styczeń 18, 2021, 16:55Czyli cyfrowe wcale się nie liczą

Dokładnie. Skupmy się na samych grach niż dodatkach. Po ostatnich dwóch edycjach stwierdziłem że szkoda zachodu na to, bo w zeszłym roku takich przypadków na całą listę było 3 (słownie: trzy). Więcej szkody przy podsumowaniu niż pożytku.

Janusz

No to zaczynam. :)

Nintendo Switch - Mario Odyssey - styczeń (11.01.2021)

verteks

1. Family Computer - Bomberman 2 - styczeń (6.01) - 90 minut - opis
2. Super Famicom - Super Bomberman 3 - styczeń (11.01) - 90 minut - opis
3. PlayStation 1 - MediEvil 2 - styczeń (21.01)  - około 9h - opis
4. Super Nintendo - Super Probotector: Alien Rebels - styczeń (23.01) - 45 minut -  opis

5. Super Nintendo - Street Fighter Alpha 2 - luty (4.02) - 30 minut - opis
6. PlayStation 1 - Spyro 2: Gateway to Glimmer - luty (10.02) - około 15 godzin - opis
7. PC - Medieval: Total War - luty (13.02) - około 20 godzin (kampania Wikingów) - opis
8. Nintendo Entertainment System - Beer Slinger - luty (18.02) - 40 minut - opis
9. Nintendo Entertainment System - Blow'em Out - luty (18.02) - 30 minut - opis
10. PlayStation 1 - Spyro Year of The Dragon - luty (26.02) - około 15 godzin - opis

11. PC - Tank-o-box - marzec (03.03) - 80 minut - opis
12. PlayStation 1 - Gran Turismo - marzec (10.03) - około 40 godzin - opis

Pawel100686

Hej u mnie właśnie wpadł pierwszy tytuł.
XBox 360 - Call of Duty Black Ops
Mało czasu na granie :
PC - Battlefield 1
PC - Battlefield 5
XBO - Call of Duty BO Cold War

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

Quake96

No to czas start! 8)

Styczeń

1. PS4 - Marvel's Spider-Man - 01.01
2. PSX - Colin McRae Rally 2.0 - 12.01
3. XBOX - Grand Theft Auto III - 22.01
4. XBOX - Grand Theft Auto Vice City - 24.01
5. PS4 - Horizon Zero Dawn - 30.01

alf

Dołączam!

1. PS4 - Little Hope - 15.01
2. PS4 - Heavy Rain - 18.01

psmaniac

1. XBOX ONE - Cyberpunk 2077 - styczeń
2. PS4 - Resident Evil Revelations - styczeń
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

adikropkaer