[Rywalizacja skończona] Dziennik Strefowicza – Przechodzimy 25 gier w 2020 roku

Zaczęty przez retron67, Styczeń 13, 2020, 22:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

retron67

>> Bodzio <<

Wrzucam i tutaj zasady zabawy, żeby każdy pamiętał. :)

1. Główne wyzwanie polega na przejściu minimum 25 gier na dowolną konsolę Sony. Wszystko z okazji 25lecia marki PlayStation. Liczymy tutaj tylko pełnoprawne tytuły, które trafiły do sklepowej sprzedaży w pudełkach, bez mniejszych tytułów np. ze składanek retro czy indyków.

2. Poboczne wyzwanie nr 1 polega na przejściu jak największej liczby gier na dowolną platformę. Możecie więc również śmiało wrzucać gry ograne na innych konsolach czy komputerach, indyki czy mniejsze tytuły arcade.

3. Poboczne wyzwanie nr 2 polega na przejściu jak największej liczby gier na PSXa.

4. Informacje o grach, które się ukończyło należy zamieszczać w tym temacie (poniżej) po ukończeniu danej gry lub w poście zbiorczym raz na jakiś czas.

5. Gry, które się ukończyło należy wypisać w poście według poniższego schematu:

platforma - tytuł ukończonej gry - data ukończenia*

1. PSX - Driver - styczeń*

2. PS4 - God of War -marzec*

* opcjonalnie można podać dokładną datę ukończenia gry, czas ukończenia oraz gatunek gry.

6. W zabawie mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy Strefy w dowolnym momencie 2020 roku.

7. Zabawa trwa do 31 grudnia, do godziny 23:59. Listę swoich growych podbojów za 2020 rok można aktualizować do 5 stycznia 2021 do godziny 23:59. Statystyki zabawy zostaną ogłoszone 10 stycznia 2021 do godziny 23:59.

8. W dniu 10 stycznia zobaczymy komu udało się wykonać misję główną, kto osiągnie najlepsze wyniki w pobocznych oraz zobaczymy które platformy i gatunki cieszą się największą popularnością na naszym forum.

Let's get ready to rumble!

-----------------------------------------------------------------------

PS2-Street Fighter EX 3-Styczeń 13.01.2020  ;) W tym roku gram z wami  O0 (bo chcę tą zajebistą koszulkę!)

LittleSerpent

Cytat: TheUrien84 w Styczeń 13, 2020, 22:35
PS2-Street Fighter EX 3-Styczeń 13.01.2020  ;) W tym roku gram z wami  O0 (bo chcę tą zajebistą koszulkę!)

Przeszedłeś wszystkimi do końca?

retron67

Ta nawet Custom Practice Boyem O0 Ja przeszedłem wszystkie gry zanim wyszły... ^-^ :))

repip

No to w tym roku jakieś poboczne uda się przejść, główne zadanie poza zasięgiem ;]

1. PS2 - Alpine Racer 3 - Styczeń - ok. 4,5h - wyścigi/sporty-extreme
2. Xbox - Quantum Redshift - Styczeń - ok. 5h - wyścigi/future-racer

Hoipolloi

Na początku roku ograłem kontynuacje Mark of Kri, teraz grzebie ze Spyro, także niedługo może mi się uda ukończyć.

01. PS2 - Rise of the Kasai - 04.01.2020
02. PS1 - Spyro the Dragon - 17.01.2020
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Pawel100686

Hej. Skoro można dopisywać gry zaczęte w zeszłym roku to u mnie pierwszą będzie :
1.Forza Motorsport 2 - X Box 360 - 5.01.2020
2.Killzone - PS2 - 14.01.2020
3.KillZone 2 - PS3 -23.01.2020
4.Syphon Filter The Omega Strain
    1.02.2020

G-R-Z-E-C-H

Na dobry początek roku wrzucam 2 ukończone gry:

1. Detoit: Become Human [PS4] - 14.01.2020
2. Crisis Core: Final Fantasy VII [PSP] - 15.01.2020

pawloosw

No to na dobry początek roku ukończyłem pierwszą gierkę. Tym razem dam Wam fory.  :D

PSV - Lumines Electronic Symphony - Styczeń

Quake96

No to również zaczynam zabawę ;D

Styczeń:

1. PS2 - Tekken 5 - 04.01
2. PSX - Resident Evil 2 (Leon A)/(Claire B) - 04.01/07.01
3. PSX - Dino Crisis - 12.01
4. PSX - Tom and Jerry in House Trap - 17.01
5. PSX - Metal Gear Solid - 18.01
6. PSX - Crash Bandicoot 3 Warped - 19.01
7. PSX - Scooby Doo and the Cyber Chase - 19.01
8. PSX - Tekken 3 - 20.01
9. PSX - Disney's Donald Duck Quack Attack - 22.01
10. PSX - Disney/Pixar Monsters Inc. Scare Island - 23.01
11. PSX - Harry Potter and the Philosopher's Stone - 25.01
12. PSX - Spider-Man - 26.01
13. PSX - Spider-Man 2 Enter: Electro - 26.01
14. PSX - Ape Escape - 31.01

Małe podsumowanie miesiąca dostępne tutaj: https://strefapsx.pl/forum/nasza-tworczosc/klejkowy-grajdolek-o-wszystkim-i-o-niczym-zarazem/15/ #Odpowiedź 26

adikropkaer

Pierwsza gierka w 2020 roku:
1. PC - Baldurs Gate EE - Styczeń - 14 h

SALADYN

W tym roku postaram się nie odpuścić zabawy w połowie przez zapominalstwo co, jak i kiedy udało się skończyć.

01. PS4 - SUPERHOT VR - 01.01. 2020 ~4h

pawloosw

No i dzisiaj padł uncharted 1 zremasterowany na ps4. Gdyby nie te stworki na koniec lepiej bym wspominal ta czesc.  :P

Uncharted 1 remaster - PS4 - Styczeń

bms

Ja też dołączam. Ogólnie postanowiłem, że ten rok będzie rokiem wyrównania rachunków. Chcę ukończyć wszystkie rozgrzebane gry i nadrobić zaległości. Dodatkowo mam kaprys dorzucenia mojej oceny gry ;p

01. PS4 - Star Wars Jedi: Fallen Order - styczeń - 7/10 - 20h - Gra raczej dla fanów SW. Dużo niedociągnięć. Gra się tak jakby oglądało raczej film z serii.
02. PS4 - Tekken 7 - styczeń - 7/10 - platyna - 12h - To już nie ten Tekken co kiedyś, ale daje radę.
03. 3DS - SteamWorld Heist  - styczeń - 9/10 - 100% - 17h - Rewelacja. Ocena mogłaby być wyższa gdyby twórcy jeszcze troszkę rozwinęli rozgrywkę.
04. PS3 - Gran Turismo 6 - styczeń - 8,5/10 - platyna - 5 lat i 10 miesięcy xD - Pierwszy strup na ten rok. Jeśli daty nie kłamią, to tyle właśnie zajęło mi zrobienie platyny. Teraz przerzuciłem się w pełni na GT Sport.
05. 3DS - Shantae and the Pirate's Curse - styczeń - 8/10 - 100% - 9h - Grę można było jeszcze dopieścić i ocena byłaby wyższa, ale pewnie wydawca poganiał...

LittleSerpent

Panowie, jest o co walczyć. Dzisiaj nawiedziły mnie gadżety od Bodzia. Wszystko elegancko spakowane - jakość wysyłki? Klękajcie narody. Do tego wjechała legendarna gierka na Pierwszą Plejkę czyli Shoot jako bonusik - piękna sprawa. Hmm dopiero podczas rozpakunku pojąłem jak prężnym i profesjonalnie prowadzonym przedsiębiorstwem jest Strefa PSX. Jakość gadżetów jest naprawdę pierwsza klasa. Jeszcze raz wielki dzięki dla Maestre Bodzionego za uhonorowanie moich zeszłorocznych starań. W tym roku na razie klops, ale niestety mam na głowie kilka stricte życiowych spraw i jak to ogarnę to pogram więcej w jakieś gierki. Widzę z kolei, że Quake trzyma wartę i jedzie z Plejką na ostro - tak mu dopomóż Ken.

bms

Na styczeń to chyba koniec. Kolejny strupek wpadł. Następny up za miesiąc.

Cel główny:
Styczeń
01. PS4 - Star Wars Jedi: Fallen Order - 7/10 - 20h - Gra raczej dla fanów SW. Dużo niedociągnięć. Gra się tak jakby oglądało raczej film z serii.
02. PS4 - Tekken 7 - 7/10 - platyna - 12h - To już nie ten Tekken co kiedyś, ale daje radę.
03. PS3 - Gran Turismo 6 - 8,5/10 - platyna - 5 lat i 10 miesięcy xD - Pierwszy strup na ten rok. Jeśli daty nie kłamią, to tyle właśnie zajęło mi zrobienie platyny. Teraz przerzuciłem się w pełni na GT Sport.
04. PS4 - Shovel Knight - 9,5/10 - platyna - 4 lata - Genialna gra "retro". Tym razem udało mi się zaliczyć speed run, chociaż palec od tego ucierpiał...

Reszta gier:
Styczeń
01. 3DS - SteamWorld Heist - 9/10 - 100% - 17h - Rewelacja. Ocena mogłaby być wyższa gdyby twórcy jeszcze troszkę rozwinęli rozgrywkę.
02. 3DS - Shantae and the Pirate's Curse - 8/10 - 100% - 9h - Grę można było jeszcze dopieścić i ocena byłaby wyższa, ale pewnie wydawca poganiał...

Quake na pewno zwolni jak zrobi się ciepło ;)