[Regulamin konkursu] Przejdę 37 gier w 2019 roku

Zaczęty przez VectroV, Styczeń 11, 2019, 19:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

VectroV

Witajcie forumowicze!

Tak, dobrze czytacie, świętujemy 5-cio lecie naszej kochanej strony w sposób najprzyjemniejszy dla nas wszystkich czyli graniem. Konkurs polega na przejściu 37 gier w ciągu roku. Skąd taka liczba? Otóż śpieszę z wyjaśnieniem. Powstanie Strefy datuje się na 2.01.2014, a po prostych obliczeniach na piasku wychodzi nam 2+1+20+14=37. Prawda że proste? C:-)

Z wszystkich osób, które wezmą udział w konkursie i spełnią podane niżej kryteria, wylosujemy trzy osoby którym wręczymy nagrody. Forumowicz, który zdobędzie największą ilość ukończonych tytułów otrzyma nagrodę specjalną. To co? Kontrolery w dłoń?

Regulamin:

1. W wyzwaniu mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy Strefy, niemniej nagrody zostaną rozdysponowane wśród osób z minimalną liczbą postów wynoszącą 50 w momencie ogłoszenia wyników konkursu. Do wyzwania można dołączyć w przeciągu całego roku, a więc także nowi użytkownicy mogą wziąć w nim udział.

2. Zadanie konkursowe polega na przejściu 37 gier w rok. Liczba ta, może być oczywiście większa, ale nie mniejsza.

3. Informację o grach, które się ukończyło należy zamieścić  w tym wątku Należy to zrobić przynajmniej raz na miesiąc poprzez dodanie postu lub edycję tego już zamieszczonego.

4. Gry, które się ukończyło należy wypisać w poście według poniższego schematu:

tytuł ukończonej gry - platforma - czas ukończenia (jeżeli ktoś zna) data ukończenia przykładowo:

a. Driver - PSX- 8h - 01.01.2019
      b. God of War - PS4 - 16h - 07.01.2019

5. Opcjonalnie w poście można również zawrzeć swoje krótkie wrażenia odnośnie ukończonych gier. Na głębsze przemyślenia
      zapraszamy do tematu "W co aktualnie grasz?" lub założenia osobnego tematu do dyskusji na temat danej gry. *Klik*

6. Organizatorzy na bieżąco będą weryfikować umieszczane przez użytkowników tytuły gier. W wyjątkowych przypadkach mogą poprosić o weryfikację przejścia danej gry, np. poprzez wysłanie screenu z gry lub jego zapisu.

7.  Dobór gier:

Jakie gry bierzemy pod uwagę w zabawie?

a). Liczymy każdą ukończoną grę na dowolny system.

b). Ponieważ nie jest to zabawa na zasadzie "kto więcej", to każdy kto przekroczy po prostu w ciągu roku 37 tytułów w sumie, bierze udział w losowaniu nagród (3 osoby).

c). Dodatkowa nagroda specjalna trafi do osoby, która w całym roku przejdzie najwięcej gier na PSX.

8.  Konkurs trwa do 31 grudnia, do godziny 23:59. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni 10 stycznia 2020 do godziny 23:59.

9.  Jeśli się zdarzy że zawładnął wami sylwestrowy szał, szatan się wami interesuje, bądź zapomnieliście
       grając w Tomb Ridera - nie panikujcie. Liczymy gry, które zostały ukończone w określonym terminie,
       a na zaległą aktualizację macie czas do 5 stycznia 2020, do godziny 23:59. Inaczej
       przepraszamy, taki mamy klimat. Moderacja też ludzie w sylwestra jak i po ;)

10.  Administracja i moderacja może brać udział w zabawie, ale nie jest brana pod uwagę w losowaniu nagród.

Słowo na koniec - nie oszukujcie. To nie są wyścigi i chora rywalizacja polegająca na wymyślaniu gier tylko dlatego, żeby być lepszym od kogoś. Głównie chodzi o celebrowanie urodzin Strefy oraz uszczupleniu naszej kupki wstydu. Nie mieliście motywacji? Życie było ważniejsze? Nie mieliście czasu bo Netflix? To może rywalizacja was zachęci ;)

Let's get ready to rumble!
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

retron67

Y ale jakie systemy wszystkie? C:-) to podam moj master list z tych 11 dni;)

@Vec Fakt, doprecyzowałem punkt 7

Janusz

Cytat: TheUrien84 w Styczeń 11, 2019, 21:14Nie bardzo rozumiem te reguły, dlaczego od 5 generacji?

Już wyjaśniam. :) Skupiamy się na grach wydanych od premiery PSXa, gdyż to wpisuje się najlepiej w tematykę Strefy, sens jej powstania i profil graczy zebranych tutaj na forum. Wychodzimy poza ramy PSX, żeby dać szansę większej liczbie osób z forum do wzięcia udziału w tej zabawie. Doprecyzowałem ten punkt jeszcze bardziej, zarówno w kwestii konsol, jak i gier komputerowych, ustalając jednak jakąś umowną datę graniczną.

Ogólnie chodzi też o to, żeby to były jednak tytuły wymagające dłuższego posiedzenia niż jedno popołudnie, tak by w duchu rywalizacji zachęcić jak najwięcej osób do przechodzenia być może większej liczby gier niż zwykle i likwidowania swojej "kupki wstydu".

Tak więc musisz trochę skrócić swoją listę, choć i tak imponuje. Dla ogólnego podsumowania wszystkich gier jakie się przeszło w tym roku można stworzyć osobny wątek na forum.

Zostawiamy sobie też furtkę na ewentualne doprecyzowanie zasad do niedzieli w razie jeszcze jakiś wątpliwości, ale myślę idea jest zrozumiała.

retron67

Na spokojnie Bodzio ;) Moim zdaniem każdy kto ukończy daną grę powinien umieścić screen ze statsami i podpisem ksywy z forum. W każdej grze mamy możliwość stworzenia profilu gracza, albo podpis na końcu hi-score. Unikniemy w ten sposób blamażu i 3ba będzie się postarać  ;).

Janusz

Cytat: TheUrien84 w Styczeń 12, 2019, 08:14Na spokojnie Bodzio ;) Moim zdaniem każdy kto ukończy daną grę powinien umieścić screen ze statsami i podpisem ksywy z forum. W każdej grze mamy możliwość stworzenia profilu gracza, albo podpis na końcu hi-score. Unikniemy w ten sposób blamażu i 3ba będzie się postarać  ;).

Chodzi żeby to było maksymalnie uproszczone więc darowaliśmy sobie wszelkie dodatkowe wytyczne, tak by jak najwięcej osób się przyłączyło. Ewentualnie można dodać punkt że dopiero zwycięzcy będą musieli podesłać screeny z ostatnim save czy coś na dowód, ale nie wiem czy to konieczne to tylko zabawa.

Cytat: Quake96 w Styczeń 12, 2019, 01:07PS: Liczą się tylko gry rozpoczęte i ukończone od początku 2019, czy mogą być też gry, które zaczęliśmy w poprzednich latach, a dokończyliśmy w tym roku?

Skupmy się na grach z tego roku, ewentualnie z przełomu roku grudzień-styczeń, żeby zachęcić do ogrywania nowych gier.

alf

Urien jak w 11 dni przeszedles 33 gry, to do konca roku w tym tempie przejdziesz ich ponad 1000. Nikt tu nie ma z Tobą szans  C:-)

retron67

@ Alf jak na PPE założyłem blog  "Przejdę całe Plejstejszon" i w którymś z odcinków powiedziałem ,że przeszedłem ponad 10.000 gier w swoim życiu, zostałem wyśmiany przez co niektórych :D Każdy ogólnie tłumaczy się brakiem czasu, itp itd, ja od wielu lat gram po 5 godzin dziennie. Mając do pracy na 6 rano, potrafiłem wstać o 3 w nocy, żeby nagrać longplay na YT, to ,że nie wrzucam już tyle filmów, nie oznacza ,że nie gram ;) Tu w tym spisie juz nie chcialem się pastwic grami z Arcade ;) Większość pozycji to gry 5-7 godzinne.

For The Players

Myślę że również dołączę, ale będę listę gier dodawał pod koniec każdego miesiąca, żeby nie robić zbytniego bałaganu w postach. Rozumiem że platyna nie jest wymagana, a przejście samej kampanii fabularnej wystarczy? Co do oszustwa, u mnie nie ma mowy ponieważ można sprawdzić klikając w link poniżej do psn profiles, bo skupię się na PS3/4 ale i na szaraku powinienem w coś też pograć. Mam nadzieję że taki dodatek jak Klątwa faraonów w AC Origins się liczy, ale to już zostawię ocenie jury i po prostu będę wypisywał gry, które w danym miesiącu ukończyłem ;)

VectroV

Cytat: For The Players w Styczeń 12, 2019, 14:02Rozumiem że platyna nie jest wymagana, a przejście samej kampanii fabularnej wystarczy?

Tak jak jest napisane, liczy się ukończenie. Platyna czy 100% osiągnięć to tylko bonus dla siebie samego, bądź forma pochwalenia się ;)

Megadeth

Cytat: TheUrien84 w Styczeń 12, 2019, 10:36
@ Alf jak na PPE założyłem blog  "Przejdę całe Plejstejszon" i w którymś z odcinków powiedziałem ,że przeszedłem ponad 10.000 gier w swoim życiu, zostałem wyśmiany przez co niektórych :D Każdy ogólnie tłumaczy się brakiem czasu, itp itd, ja od wielu lat gram po 5 godzin dziennie. Mając do pracy na 6 rano, potrafiłem wstać o 3 w nocy, żeby nagrać longplay na YT, to ,że nie wrzucam już tyle filmów, nie oznacza ,że nie gram ;) Tu w tym spisie juz nie chcialem się pastwic grami z Arcade ;) Większość pozycji to gry 5-7 godzinne.

Jestem w szoku.
Nawet zazdroszczę.
Jednak w większości przypadków nierealne.

retron67

Kwestia podejścia i dyspozycji czasem. Gram przeważnie na 2razy rano i wieczorem od 22 tak do 1 w nocy. Mi się dobrze funkcjonuje w nocy jestem typem nocnego Marka. Nie ogladam za to w ogole tv, bo odmuzdza ,i to od wielu lat. Sam moderuje co ogladam i kiedy na długo przed era Netflix. Mam rodzine i prace. Nie jestem no lifem. 3ba żyć bo zycie ucieka przez palce.

Megadeth

Cytat: TheUrien84 w Styczeń 12, 2019, 18:12
Kwestia podejścia i dyspozycji czasem. Gram przeważnie na 2razy rano i wieczorem od 22 tak do 1 w nocy. Mi się dobrze funkcjonuje w nocy jestem typem nocnego Marka. Nie ogladam za to w ogole tv, bo odmuzdza ,i to od wielu lat. Sam moderuje co ogladam i kiedy na długo przed era Netflix. Mam rodzine i prace. Nie jestem no lifem. 3ba żyć bo zycie ucieka przez palce.

Zgadzam się. Ja też tv nie oglądam w ogóle, jednak działalność gospodarcza, żona, dziecko w drodze, jakiś sport, wszystko zabiera czas. Choć te 2h na dzien grania jest realne. Więcej już raczej ciężko bym to widział. No i też nie zawsze codziennie...

A jeszcze co do konkursu to też wątpię, że się uda, ale zabawa fajna :)

Edit,

W regulaminie jest pewna nieścisłości, niby od piątej generacji konsol, ale gry tylko od 2000 roku. Trochę to bez sensu. Przecież piata generacja to PSX.

Dopisałem do mojej listy na styczeń MGS 'a bo skończyłem go dzisiaj drugi raz na Classicu

VectroV

Cytat: Megadeth w Styczeń 12, 2019, 21:06W regulaminie jest pewna nieścisłości, niby od piątej generacji konsol, ale gry tylko od 2000 roku. Trochę to bez sensu. Przecież piata generacja to PSX.

Cytat: VectroV w Styczeń 11, 2019, 19:46oraz gry komputerowe stworzone po 2000 roku.

Rocho

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Atr3ju

Niestety nie wezme udziału bo zazwyczaj jak zaczynam nowy tytuł to pogram do 4 godzin, następnego dnia 3 godziny i nastepnego dnia 2 godziny, później zmieniam tytuł i tak zazwyczaj się kończy moja chęć przejścia gry. Lubie zmieniać gry co 2 - 3 dni. Ostatnio ukończyłem Devil May Cry 1 które przerwałem 2 lata temu, został stan gry i po tych 2 latach ukończyłem gre  8)