[Regulamin i zasady] Dziennik Strefowicza – Przechodzimy 25 gier w 2020 roku

Zaczęty przez Janusz, Styczeń 13, 2020, 20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Zasady zabawy:

1. Główne wyzwanie polega na przejściu minimum 25 gier na dowolną konsolę Sony. Wszystko z okazji 25lecia marki PlayStation. Liczymy tutaj tylko pełnoprawne tytuły, które trafiły do sklepowej sprzedaży w pudełkach, bez mniejszych tytułów np. ze składanek retro czy indyków.

2. Poboczne wyzwanie nr 1 polega na przejściu jak największej liczby gier na dowolną platformę. Możecie więc również śmiało wrzucać gry ograne na innych konsolach czy komputerach, indyki czy mniejsze tytuły arcade.

3. Poboczne wyzwanie nr 2 polega na przejściu jak największej liczby gier na PSXa.

4. Informacje o grach, które się ukończyło należy zamieszczać w tym temacie (poniżej) po ukończeniu danej gry lub w poście zbiorczym raz na jakiś czas.

5. Gry, które się ukończyło należy wypisać w poście według poniższego schematu:

platforma - tytuł ukończonej gry - data ukończenia*

1. PSX - Driver - styczeń*

2. PS4 - God of War -marzec*

* opcjonalnie można podać dokładną datę ukończenia gry, czas ukończenia oraz gatunek gry.

6. W zabawie mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy Strefy w dowolnym momencie 2020 roku.

7. Zabawa trwa do 31 grudnia, do godziny 23:59. Listę swoich growych podbojów za 2020 rok można aktualizować do 5 stycznia 2021 do godziny 23:59. Statystyki zabawy zostaną ogłoszone 10 stycznia 2021 do godziny 23:59.

8. W dniu 10 stycznia zobaczymy komu udało się wykonać misję główną, kto osiągnie najlepsze wyniki w pobocznych oraz zobaczymy które platformy i gatunki cieszą się największą popularnością na naszym forum.

Let's get ready to rumble!

For The Players

O super, kolejne wyzwanie. Oczywiście wezmę w nim udział ;)

Cytat: Bodzio w Styczeń 13, 2020, 20:20Liczymy tutaj tylko pełnoprawne tytuły, które trafiły do sklepowej sprzedaży w pudełkach, bez mniejszych tytułów np. ze np. składanek retro czy indyków.

Chciałbym tylko wiedzieć czy dodatki DLC liczą się jako oddzielne gry, czy raczej nie.

LittleSerpent

Cytat: Bodzio w Styczeń 13, 2020, 20:20Liczymy tutaj tylko pełnoprawne tytuły, które trafiły do sklepowej sprzedaży w pudełkach, bez mniejszych tytułów np. ze składanek retro czy indyków.

Czyli mam rozumieć, że np 1942 ze składanki retro Capcom Generations 1 na wydanej na PSX nie będzie brany pod uwagę?

Janusz

Cytat: For The Players w Styczeń 13, 2020, 20:26
Chciałbym tylko wiedzieć czy dodatki DLC liczą się jako oddzielne gry, czy raczej nie.

Te konkretne możemy uznać, myślę każdy ma wyczucie o jakie tytuły chodzi, raczej nie na godzinkę tylko faktycznie, żeby to było wyzwanie.

Cytat: LittleSerpent w Styczeń 13, 2020, 20:41Czyli mam rozumieć, że np 1942 ze składanki retro Capcom Generations 1 na wydanej na PSX nie będzie brany pod uwagę?

W wyzwaniu głównym nie, w pobocznym jak najbardziej. W głównym chodzi o tytuły wydane z myślą o konkretnej generacji.

Quake96

Ja ponownie jak rok temu - Dokończone gry z przełomu 19/20 też się liczą? W zasadzie mam tylko jedną taką grę i to w sumie tylko jeden z dwóch ukończonych scenariuszy (RE2), więc na upartego ten drugi już wystarczy do zaliczenia gry, ale pytam bardziej dla formalności teraz :D

alf

Moze koszulka z logo strefy bedzie dla kazdego kto ukonczy wyzwanie ? Mozemy sie zrzucic na ten cel. Wyzwanie powinno nagradzac zwyciezcow w jakis sposob.

Hoipolloi

Co do koszulek to jeżeli kiedyś będzie Bodzio ogarniał większą ilość dla strefowiczów to ja z chęcią zakupię. Czarna koszulka z logiem strefy na przodzie i nickname na tyle jak znalazł.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

G-R-Z-E-C-H

Co jeżeli przechodzimy 1 grę kilkukrotnie? Często inaczej się nie da jak się wbija platynkę.

VectroV

Cytat: Quake96 w Styczeń 13, 2020, 21:34
Ja ponownie jak rok temu - Dokończone gry z przełomu 19/20 też się liczą?

Liczy się data ukończenia :)

Cytat: Quake96 w Styczeń 13, 2020, 21:34
W zasadzie mam tylko jedną taką grę i to w sumie tylko jeden z dwóch ukończonych scenariuszy (RE2), więc na upartego ten drugi już wystarczy do zaliczenia gry, ale pytam bardziej dla formalności teraz :D

Skoro potrzeba dwóch scenariuszy do poznania głównej fabuły to myślę że nie ma problemu z dodaniem na listę po ukończeniu.

Cytat: G-R-Z-E-C-H w Styczeń 14, 2020, 11:42
Co jeżeli przechodzimy 1 grę kilkukrotnie? Często inaczej się nie da jak się wbija platynkę.

Mówisz o grach jak Heavy Rain? Liczymy tylko pierwsze przejście do zobaczenia napisów końcowych.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

G-R-Z-E-C-H

Mówię o grach które trzeba przejść na najwyższym poziomie trudności, który jest odblokowywany dopiero po pierwszym ukończeniu gry.
Ale ok, otrzymałem już odpowiedź na swoje pytanie.

For The Players

Może zróbcie ten wątek jako regulamin, bo jest sporo pytań, a w innym będziemy wpisywać ukończone gry.

VectroV

Cytat: For The Players w Styczeń 14, 2020, 12:44
Może zróbcie ten wątek jako regulamin, bo jest sporo pytań, a w innym będziemy wpisywać ukończone gry.

Idąc tropem poprzedniego wątku to tylko pierwszy miesiąc taki będzie, a pytania będą zawsze :)

Interesują was nadal comiesięczne podsumowania? Jeśli tak to nawet z dyskusją myślę że nie będzie problemu i się nic nie zgubi.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

For The Players

Cytat: VectroV w Styczeń 14, 2020, 13:08Interesują was nadal comiesięczne podsumowania?

Comiesięczne podsumowania jak dla mnie ok.

For The Players

Widzę, że jednak rozdzieliliście wątek. Mam jeszcze pytanie: czy jak przejdzie się tą samą grę np. na PS4 i PS3, to liczy się jako jedna czy dwie?

pawloosw

Wczoraj zaliczyłem drugą część uncharted i rozpocząłem trójkę na ps4 (remaster) , a dzisiaj ją ukończyłem.
Jednak inaczej wspominałem tą część gdy grałem na premierę ps3. Teraz gdy za jednym podejściem ukończyłem wszystkie 3 części zremasterowane moim faworytem pozostaje 2ka a nie 3ka jak wcześniej pisalem. Na ostatnim miejscu jedynka. Choc tutaj naleza sie duze brawa dla ekipy odpowiedzialnej za te remastery - gry prezentuja sie swietnie nawet po tylu latach.
Ale ok, dosc offtopa

Uncharted 2 - PS4 - Styczeń - główny wątek, Easy, bez szukania znajdziek.
Uncharted 3 - PS4 - Styczeń - j.w.