Konkurs - Forumowy społecznik 2021

Zaczęty przez Janusz, Lipiec 20, 2021, 14:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Dawno nie wybieraliśmy "Forumowego społecznika", więc pora to zmienić :)

Przypomnę tylko, że chodzi o wybór forumowicza, który na tle pozostałych, wyróżnia się Waszym zdaniem, chęcią niesienia pomocy innym w najróżniejszych tematach - porady na forum, pomocy w zakupach, pomocy sprzętowej itp.

W tym wątku można podziękować takim osobom, a przy okazji nominować je do zdobycia specjalnej rangi na forum "Forumowego społęcznika".

Ważne, żeby to były nominacje osób, które faktycznie bezinteresownie pomagają, więc nie uwzględniamy tutaj użytkowników którym chcielibyśmy podziękować za udaną transakcję kupna/sprzedaży czy np. obniżkę ceny.

Oto w skrócie zasady:

1. Każdy może podać maksymalnie trzech użytkowników z forum.

2. Należy podać nick i krótko napisać dlaczego akurat ten użytkownik został nominowany.

3. Nominacje trwają do 11 sierpnia.

4. Wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej nominacji, choć myślę wszyscy zyskają w oczach forumowiczów dodatkowe uznanie za swoją pomoc.

5. Nie można nominować mnie ;/ oraz zwycięzców poprzednich dwóch edycji, a są to - Anflajer, Atr3ju, bms, Don, fixxxer1, loompy100.

alf

1. hankie
Conajmniej 2 razy pomógł mi w zakupach fantów które były w jego okolicy a nie było możliwości wysyłki. Zrobił to zupełnie bezinteresownie z uśmiechem na twarzy.

2. Manifesto
Pomógł mi zakupić limitowaną grę The House in Fatamorgana zupełnie bezinteresownie.
Ja nie mogłem osobiście dokonać zamówienia, bo tego dnia kiedy mozna było zakupić grę akurat byłem w pracy. Gra wyprzedała się w kilka minut a Maniemu udało się ją dla mnie kupić.

3. TheUrien84
Razem z makumatorem wspiera mnie w wątku o siłowni / sporcie / zdrowym żywieniu. Mimo, że mam troche śmieszkowe podejście do tematu, nie zbywa mnie lecz stara się dopomóc, doradzić, otworzyć mój umysł na nowe możliwości lub rzeczy o których nie miałem pojęcia. Wiele z tego nie rozumiem, wyłapuje i ogarniam tylko niektóre najciekawsze dla mnie rady i staram się je wykorzystywać.

mariusz391

Ja na razie nominuję dwie osoby, nad trzecią się ewentualnie dłużej zastanowię

Po pierwsze nominuję użytkownika JabuPL
Dzięki niemu i jego patcherowi moja PS2 SCPH90004 nabrała drugiego życia, ze względu na genialny wynalazek jakim jest FreeDVDBoot. Pomógł mi z ogranięciem jak to działa, co działa a co nie, do tego pamiętam że z przerobieniem PS3 także korzystałem z jego porad

A drugą osobą będzie psmaniac
Tym razem za pomoc z pierwszym Xboxem który nie chciał mi przesyłać gier przez FTP. Powiedział mi dokładnie jakie ustawienia w karcie sieciowej mam wpisać, by wszystko działało, dzięki czemu zaoszczędziłem kupę czasu którą bym zmarnował na przeczesywanie internetu

Mr.Q

Nie bywam tutaj tak regularnie jak inni i jakbym sam sobie tego życzył ale zdecydowanie hankie. Od dnia rejestracji wyczułem że to równy gość.

retron67

To ja oddam na

Japonca. Gdyż ma głowę na karku, jego wpisy są top tier, najbliżej mi do niego w kwestii poglądów. Otwarty na bliskie mi tematy. Stworzył trend "Tanio już było" którym żyje obecnie cała growa Polska.

A teraz moje dzieciaczki  ;)

Makumator ,ma pozytywny wpływ na rozwój tego miejsca. Za wnikliwe analizy i słupki rtęci.

I mój ukochany dzieciak Alf.
Za to ,że ma dobre serduszko, resorakowi był gotów podać chusteczkę. Finalnie to dzięki jego apelowi min. Pan Admin, stworzył ukrycie, czyli miał bezpośredni wpływ na rozwój Strefy.

Aha... I ja wiecznie żył nie będę... ;)

Janusz

Pamiętacie, że to nie ranking popularności, kto kogo lubi itp., ale zabawa polegająca na tym, żeby wyróżnić te osoby, które pomagają nie tylko nam, ale i innym.

Ode mnie trzy nominacje.

@SALADYN za jego bogatą wiedzę z wielu dziedzin, czy to w temacie konsol, kolekcjonowania czy zakupów i przede wszystkim za niezatrzymywanie jej dla siebie, ale dzielenie się nią w wielu wątkach na forum :)

@Damian za dzielenie się z nami wiedzą w temacie przeróbek/homebrew itp. Bez niego o wielu rzeczach nie miałbym pojęcia i fajnie, że kogoś takiego mamy na forum.

@Greg_k za informowanie o fajnych promkach na forum i nie tylko, z których kilka razy udało mi się skorzystać.

Atr3ju

Urien za obszerną wiedze na temat tych wszystkich setów gier od A do Z

psmaniac za obszerną wiedze na temat klocka pierwszego i pokazywania modów

xzer0  za obszerną wiedze o PS2 której nie posiada nikt inny na forum

Namingway

Hah! Dobrze, że doczytałem, bo osoby które chciałbym nominować są już na "czarnej" liście

Wysłane z mojego H3113 przy użyciu Tapatalka

Manifesto

Animare - pomógł mi w kilku sprawach, (np. przeróbki 3DS), doradził, w tej chwili kupujemy nawet gry na spółkę (aby wyszło taniej). Mam również wrażenie, że pomaga także innym osobom.

Alf - Czasem doradzi coś w sprawie dostepności gier czy sprzętu(pamiętam Game Over Kraków i YS VIII :) ), próbuje pomagać ludziom, jeśli ma daną wiedzę w jakimś temacie, raczej nie odmówiłby pomocy nikomu.

SALADYN, tutaj podam przykład tematu o wersjach językowych gier w pudełkach. Często coś doradza i wnosi w to forum sporo pożytecznych wypowiedzi i spostrzeżeń.

Dopisałbym jeszcze Dajza, lecz niestety można tylko trzech.

animare

Nie wiem kto tak na prawdę udziela się bardziej i od kogo czerpię najwięcej pozytywnych informacji a więc:

@Alf, zawsze ale to zawsze zadaje dużo pytań, jest niczym moja córka która chłodnie wiedzę i cały czas szuka nowych informacji, dopytuje, wyciska z ludzi coś więcej niż tylko kilka słów. Ma wiele spostrzeżeń, uwag i wnosi na forum sporo różnych zagadnień, pytań i uwag.

@psmaniac, za ogromną wiedzę z zakresu elektroniki, dzięki niemu złożyłem GBS'a, zawsze pomaga i udziela rad, za równo z zakresu elektroniki jak i życiowych  :).

@Manifesto, nie tylko dla tego że darzę go zaufaniem, ale czuję od niego pełen profesjonalizm w dziedzinie jrpg i visual novel, posty i zdobycze czyta się z przyjemnością, nie odmawia pomocy w żadnej dziedzinie i służy pomocą, jeśli tylko umie to pomaga, nigdy nie sięgnę poziomu jego kolekcji dla tego jest dobrym autorytetem i motywatorem :-).

Jest oczywiście więcej osób które nie odmówią pomocy innym i udzielą swojej wiedzy w każdym temacie, oczywiście prócz osób które już zostały forumowymi społecznikami można oczywiście wyróżnić również Saladyna, xzer0, Uriena i innych ludzi którzy mają dużo do powiedzenia w swoim zakresie. Urien po mimo że mieszka ponoć blisko mnie, dalej pozostaje czlowiekiem zagadką, ma tak szeroką wiedzę zwłaszcza z zakresu retro że czasem ciężko to zrozumieć :-). Saladyn ma wiele uwag i spostrzeżeń które zawsze wnoszą coś do tematu. Xzer0 posiada wiedzę na temat PS2 na takim poziomie że był to jeden z aspektów które skłoniły mnie do rejestracji na forum  ;)

bms

@ hankie - jest wszędzie i pomaga.
@ psmaniac - ciekawe tematy w obszarze elektroniki, które edukują.
@ Namingway - chętnie dzieli się fachową wiedzą.

renifer Lopez

@Manifesto - sprowadził mi niedawno kilka gier ze swoich źródeł, nie mając w tym interesu żadnego, nawet zapłacił ze swojej kasy jak chwilowo nie miałem funduszy (później oczywiście zwróciłem mu wszystko)

@Dajz - informuje o różnych promocjach na gry i dostępności, jest z nami od niedawna a już polubiłem człeka :)

@Greg_k - również daje znać o tym co można taniej zakupić, fajny gość.

Janusz

Głosowanie zostało zamknięte. Wszystkim biorącym udział dziękuję za podzielenie się swoimi opiniami :)

Oto wyniki głosowania:

Nazwa użytkownika - liczba oddanych głosów

psmaniac - 4
hankie - 3
Greg_k  - 2
alf - 2
Manifesto - 3
SALADYN - 2
TheUrien84 - 2

--------------

Animare
Dajz
Damian
JabuPL
JAPONIEC
makumator
Namingway
xzer0

Odznakę Forumowego społecznika postanowiłem przyznać wszystkim tym osobom, które uzyskały przynajmniej 2 głosy.

Od teraz odznakę możecie zobaczyć w swoim profilu i na forum:

Wybranym gratuluję i do usłyszenia w kolejnej edycji, zapewne za rok. ;)