Konkurs - Forumowy społecznik 2019

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 09, 2019, 10:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Zachęcam do oddawania głosów w drugiej edycji plebiscytu na użytkownika forum, którego chcielibyście obdarzyć rangą "Forumowego społecznika", a więc osoby, która na tle pozostałych wyróżnia się w Waszej ocenie bezinteresowną pomocą w najróżniejszej formie, na forum i poza nim.

Z tego co wiem, nie brakuje u nas sytuacji, gdy ktoś komuś pomaga w wysyłce, zakupach, ratuje z częściami gdy ich brakuje, czy wręcz pomaga w złożeniu czegoś. Wszystko to wymaga czasu i co by nie mówić poświęcenia, o które nie łatwo w takich internetowych społecznościach.

W tym wątku można podziękować takim osobom, a przy okazji nominować je do zdobycia nagrody oraz specjalnej rangi na forum.

Ważne, żeby to były nominacje osób, które faktycznie bezinteresownie pomagają, więc nie uwzględniamy tutaj użytkowników którym chcielibyśmy podziękować za udaną transakcję kupna/sprzedaży czy np. obniżkę ceny.

Oto w skrócie zasady:

1. Każdy może podać maksymalnie trzech użytkowników z forum.

2. Należy podać nick i krótko napisać dlaczego akurat ten użytkownik został nominowany.

3. Nominacje trwają do końca czerwca.

4. Wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej nominacji, choć myślę wszyscy zyskają w oczach forumowiczów dodatkowe uznanie za swoją pomoc.

5. Jeżeli głosy rozłożą się równo to zdecyduje losowanie.

6. Nie można nominować mnie, z wiadomych względów oraz zwycięzcę pierwszej edycji, a więc fixxxer1.

Namingway

Skoro Fixxxer'a nominować nie można, więc nominuje:

@BMS

Za pomoc w zdiagnozowaniu i ustawieniu monitora plazmowego Pioneer PDP v402 co łatwym zadaniem nie było :)

Janusz

Moi i drodzy coś słabo w tej edycji. Odświeżam jakby komuś wątek umknął. ;)

Namingway

animare

Hej.

O to moje nominacje:

Namingway - za wiedzę na temat sprzętu do wyświetlania obrazu, przede wszystkim cenne uwagi i informacje dotyczące profesjonalnych monitorów do grania w retro sprzęcie.

Atr3ju - za cierpliwość i wielką pomoc w zrobieniu pierwszego kabla Scart RGB, każdy na jego miejscu wymiękł by w ilości pytań które zadałem i nerwów które straciłem :-).

Stall - za nieopisaną ilość informacji, cierpliwość i wiedzę na temat PC i obecnych rynkowych cenach poszczególnych części. Dzięki niemu zaoszczędziłem masę czasu w poszukiwaniach i informacjach dotyczących składania PC oraz sporo pieniędzy podczas szukania części. W prawdzie jestem z zawodu informatykiem ale moja wiedza na ten temat była mocno ograniczona i przestarzała. Udało się złożyć komputer na którym także prócz konsol mogę pograć w różne nawet wymagające tytuły.

bms

Dobrze, że się coś ruszyło, bo już myślałem, że niezręcznie wygram z jednym głosem ;)

Ja nominuję Namingway'a za podarowanie trudno dostępnego zasilacza do monitora BVM.

Honorowo leci dla Fixxxera i Bodzia ;)

fixxxer1

Również nominuję Namingwaya za pomoc przy sprzęcie PVM/BVM. Ma chłop łeb i wiedzę :)

pawloosw

Ja bym ze swojej strony polecił Japońca. Nie tak dawno udostępnił za free kody na darmowa wysyłkę paczkomatami i to nie w swoim temacie sprzedażowym z czego skorzystało kilka osób, w tym ja. Bodziowi tez się należ za cały ten wkład w forum i niemała wiedzę jaka się bezinteresownie dzieli ilekroć czas mu na to pozwala. Hoipolloli za porady jakich mi udzielił nim rozpocząłem przygodę zakupowa na ebay.

Hoipolloi

Dokładnie @pawloosw, zdecydowanie JAPONIEC ma mój głos w tym plebiscycie.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

adikropkaer

Ode mnie głos dla Hankiego, za pomoc wielu osobom w różnych problemach - udzielanie porad, wskazówek nie tylko technicznych i okołogrowych, ale także za ogarnianie forum.

pawloosw

Tak, Hankiemu też by się należało, ale już wykorzystałem swoje 3 głosy więc zagryzam język i wycofuję się z podtulonym ogonem.  :D

Lothar

Mój głos idzie na Alfa, nie jeden raz wypowiadał się na forum w różnych sprawach, udzielając porad dotyczących gier czy sprzętu. Następne głosy idą na Hankie i Bodzio

Janusz

Panowie jutro kończymy głosowanie. :) Ja mam tutaj tak wiele osób, którym mógłbym podziękować, że by mi miejsca brakło. regulaminowo ograniczę się do trzech:

@bms za jego wiedzę dotyczącą jakości obrazu i "uzbrojenie" Strefy w tematy i poradniki temu poświęcone, dzięki temu mamy czym się pochwalić

@Atr3ju za świetny poradnik odnośnie kabla RGB, jego zrobienie dla mnie, ciekawą i pomocną twórczość na kanale YT, jak i wiedzę w temacie obrazu

@Saladyn za pomoc na forum w wielu wątkach, szczególnie tych poświęconych nowszym konsolom Sony i kolekcjonerską wiedzę

SALADYN

Hankie, za to że go pełno na forum. Nawet będąc modem mógłby sobie spokojnie odpuścić połowę swojej aktywności którą nas obdziela ale on pisze, pisze i pisze.

Atr3ju, za upór w prowadzeniu kanału i że nie poszedł z nim siną w dal w jakieś rakowisko tylko konsekwentnie realizuje swoje pomysły.

bms za game room który stworzył a który prawie idealnie pokrywa się z moim wymarzonym przybytkiem.

hankie

@bms
@Atr3ju
Głosy dla naszych techników, którzy nie tylko wpadają pochwalić się co jakiś czas swoimi konstrukcjami, tylko na bieżąco dzielą się swoją wiedzą oraz radami praktycznymi.
@Saladyn
niejedną wątpliwość z tematów, które niby mi znajome - rozwiał. I przy tym jest spoko, podpowiada wszystkim i nie  mądrzy się ;) LOL