Konkurs - Forumowy społecznik 2017

Zaczęty przez Janusz, Listopad 08, 2017, 18:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Konkurs polega na podaniu w wiadomości poniżej osób z forum, które pomogły Wam w jakiś szczególny sposób lub dalej pomagają. Nie chodzi mi tu o zwykłe odpowiedzi na forum, ale o realną pomoc, wymagającą jednak czegoś więcej. Z tego co wiem, nie brakuje u nas sytuacji, gdy ktoś komuś pomaga w wysyłce, zakupach, ratuje z częściami gdy ich brakuje, czy wręcz pomaga w złożeniu czegoś. Wszystko to wymaga czasu i co by nie mówić poświęcenia, o które nie łatwo w takich internetowych społecznościach. W tym wątku można podziękować takim osobom, a przy okazji nominować ich do zdobycia nagrody niespodzianki, dla najbardziej pomocnego forumowicza. Będzie to skromny upominek ode mnie i specjalna ranga na forum. Ważne, żeby to nie były podziękowania na zasadzie komentarza, za sprzedaż czegoś lub zniżki przy zakupie, ale właśnie podziękowania za realną pomoc. Taką aktywność trzeba promować i do niej zachęcać, a przy okazji wyróżniać osoby, którym się chce czasem coś dać innym, tylko coś niematerialnego, a w tym przypadku nie ma chyba nic cenniejszego niż poświęcenie komuś swojego czasu. Stąd też pomysł na konkurs.

Oto w skrócie zasady:

1. Każdy może podać maksymalnie 3 osoby z forum.

2. Należy podać nick i krótko opisać sytuację, w której wybrana osoba nam pomogła.

3. Nominacje trwają do końca listopada.

4. Wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej nominacji, choć myślę wszyscy zyskają w oczach forumowiczów uznanie za swoją pomoc.

5. Jeżeli głosy rozłożą się równo to zdecyduje losowanie.

6. Mnie proszę nie nominować. ;)

Moje głosy trafiają do:

fixxxer1 - za pomoc przy zakupie kabla do grabbera, jak nie miałem karty kredytowej i pomoc w zakupie Duala z ciucholandu ;) Mam wrażenie, że coś tam jeszcze było, ale pamięć nie ta;

VectroV - tak na świeżo, za pomoc z zakupem Zeldy na WiiU, chyba kawałek po nią miałeś ;)

Quake96 - dzięki za nagranie FMCB;

Oczywiście mógłbym tak wymieniać długo za te ponad 3 lata, więc moje głosy stanowią też wzór o co mi chodzi w tym całym konkursie ;)

Quake96

Ode mnie szczególne wyróżnienie dla:

xzer0 - Za oferowaną pomoc w zakresie elektroniki, wyjaśnienie kilku pojęć i tym podobne :)

Trzyzet - Za szczególną pomoc przy mojej "frytkownicy" (PS3).

Alf - Za to samo co powyżej :) Cierpliwie znosił moją głupotę i tłumaczył co i jak zrobić. Ostatecznie pomógł też w odkryciu przyczyny nie działania potencjometru w konsoli.

Wiem, że może wszystkie trzy propozycje w zasadzie do siebie podobne pod względem pomocy, ale cóż poradzić, że z elektroniki taki tępak jestem :D

Namingway

Ode mnie podziękowania dla:

Fixxxer1 - za wykonanie kilku nietypowych kabli i przejściówek do monitorów PVM/BVM i urządzeń Extron

- za sprezentowanie mi zasilacza do BVM 14G5E

- za pomoc w zakupie monitora JVC DT-V1710CG (testowanie, pakowanie, wysyłka)

I za kilka innych drobiazgów i ogólny support :) Wielkie dzięki Fixxxer! :)

bms

Fixxxer1 - bezinteresownie wykonał dla mnie kable do PVM. Dzięki :)

xzer0

gumislav - podesłał mi 2 lasery
Bodzio - również podesłał laser (zauważyłem że nie można)
CyborgDE - za cenne rady, wskazówki
Quake96 - za cenne wskazówki.

gumislav

Basteq: złoty człowiek! Dał mi za darmo (i opłacił wysyłkę) okładkę tylną i manual do Quake II na PSX
VectroV: pożyczył kable do kompa, wyciągnął mi je dosłownie z pod ziemi, niemal od razu po zapytaniu na shoutcie
Fixxxer: przesłał mi za free grę na PS2 w super stanie, z którą miałem bardzo miłe wspomnienia z czasów giercowania na PC

... jeśli o kimś zapomniałem to nie wahajcie się pisać, chętnie dodam, po prostu po tych dwóch latach na forum ciężko sobie od razu wszystko przypomnieć  :)
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

gumislav

Cytat: gumislav w Listopad 10, 2017, 22:59
Basteq: złoty człowiek! Dał mi za darmo (i opłacił wysyłkę) okładkę tylną i manual do Quake II na PSX
VectroV: pożyczył kable do kompa, wyciągnął mi je dosłownie z pod ziemi, niemal od razu po zapytaniu na shoutcie
Fixxxer: przesłał mi za free grę na PS2 w super stanie, z którą miałem bardzo miłe wspomnienia z czasów giercowania na PC

... jeśli o kimś zapomniałem to nie wahajcie się pisać, chętnie dodam, po prostu po tych dwóch latach na forum ciężko sobie od razu wszystko przypomnieć  :)

Grzecznościowo (choć prosił by tego nie robić) wymienię poza konkursem Bodzia, który kupił mi i wysłał karta na N64  (ogrywałem srogo te Pilotwingsy!)
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

CyborgDE

Można pomyśleć, że moja nominacja jest efektem jakiegoś wspólnego kółka adoracji, ale cóż poradzić. Ja i Xzer to śmiem powiedzieć dwaj naczelni szpachlarze-akrobaci tego forum i już tak bywa, że artysta z artystą wymienia się poglądami i pomysłami i pomaga sobie wzajemnie przy projektach. Dlatego mój pierwszy głos wędruje właśnie do niego.

xzer0-za wskazówki i porady przy moich projektach zarówno w wątkach jak i na Shoutboxie.

Druga wędruje do VectroVa. Mimo tego, że znamy się prywatnie wiele lat, to jemu się należy i nie ma to z tym nic wspólnego. Za to, że ogarnia dla mnie  zakupy z Polski, dzielnie zajmuje sie księgowością i logistyką. Robi przelewy, odbiera paczki i trzyma je u siebie w pokoju przez pół roku albo i więcej, aby je mi kiedyś wysłać.

VectroV-za sprowadzenie na forum, przez co poznałem wielu świetnych ludzi jak i znalazłem starych kompanów z dziś już praktycznie martwego forum światpsx.pl. Za dzielne znoszenie moich zakupowych ekscesów i wykonywanie za mnie "brudnej" roboty.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

fixxxer1

Gumislav - pomógł mi w zakupie białej PS3 u siebie w mieście. Pojechał obejrzał, przetestował, później kupił i wysłał. Spoko gość, konkretny i rzeczowy, uczynny.

Namingway - sprezentował mi mega rzadką rzecz - Control Panel do monitora BVM. Bez niego monitor jest tylko wielkim przyciskiem do papieru;) Poza tym odpowiada na każdego maila, a męczę go nimi dosyć często ;)

Bodzio - założył to forum i skupił wokół niego fajnych ludzi, którzy są chętni do pomocy zupełnie bezinteresownie.

kris82l

MITSU-Naprawił mi oryginalny kabel RGB z Japonii, mało tego polutował kabelki że kabelek działał w PAL-u, transakcja miała być wiązana jednak zrobił to całkiem bezinteresownie, to dobry człowiek i doświadczony majsterkowicz. 

Bodzio- wiem że nie można Cię nominować, ale oczywiście nie da się tego zrobić, jesteś praktycznie w każdej dyskusji, podziwiam za podzielność uwagi i za to że żaden temat nie został bez odpowiedzi, często gdyby nie Ty nikt by nie odpowiedział nawet na mój post, interesuje Cię każda ciekawostka, jesteś na odpowiednim miejscu.

Janusz

Listopad minął, a więc czas ogłosić wyniki. Miło mi zakomunikować, że pierwszą edycję konkursu wygrał fixxxer1, który otrzymał najwięcej głosów. Niemniej brawa należą się dla wszystkich, którym chce się pomagać innym i poświęcać swój czas. W tym tygodniu do zwycięzcy wysyłam drobny upominek za zajęcie I miejsca.

Namingway

fixxxer1

Panowie, dziękuję za uznanie ;)
Mam nadzieję, że wiecie o tym, że nie pomagam dla chwały, tylko bezinteresownie.
Jesteśmy rozsiani po całej Polsce a nawet i Europie, więc czasem trudno byłoby pewne sprawy ogarnąć osobiście. Dlatego też wzajemna pomoc w zakupie, sprawdzeniu sprzętu jest tak ważna.
Wiele osób mi też tu pomogło i nadal pomaga, więc czuję się zaszczycony że zdobyłem najwięcej głosów ;)

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Janusz

Upominek wysłany, a za rok może powtórzymy akcję, więc warto się starać pomagać innym ;)

fixxxer1

Właśnie wróciłem z pracy i czekała na mnie niespodzianka od Bodzia ;)
Jeszcze raz serdecznie dziękuję!

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka