[GŁOSOWANIE] Rozstrzygnięcie konkursu - Strefowy Skryba 2024

Zaczęty przez Janusz, Listopad 03, 2024, 19:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Pora rozstrzygnąć konkurs "Strefowy Skryba 2024", który ogłosiłem tutaj: https://strefapsx.pl/forum/konkursy/konkurs-z-nagrodami-strefowy-skryba-2024/

Przy tej okazji przepraszam autorów, że wrzucanie materiałów na główną i rozstrzygnięcie się tak przeciągnęło.

Co do konkursu to liczyłem na większy odzew, ale jak to mówią lepszy rydz niż nic. To co zostało nadesłane prezentuje naprawdę wysoki poziom i mimo różnej tematyki postanowiłem wszystko umieścić na stronie głównej.

W sumie nadesłano 4 prace konkursowe. Wszystkie przebrnęły etap korekty i weryfikacji. Prace nadesłali następujący użytkownicy: @ExGamer @mariusz391 @Mcin oraz @Stall.

Zgodnie z ustaleniami 1 miejsce postanowiłem nagrodzić osobiście i choć nie było to łatwe to swój głos i nagrodę główną postanowiłem oddać na pracę @Mcin w której analitycznie zrecenzował kontroler KinG Cross Twin Stick PSX Arcade https://strefapsx.pl/king-cross-twin-stick-psx-arcade/

Uzasadnienie?

Czysto subiektywne, mam słabość do sprzętu, akcesoriów, itp. co widać po Strefie, a praca @Mcin wstrzeliła się najbliżej temu do czego przez lata przyzwyczaiłem czytelników na stronie głównej.

Wiem jak trudno jest czasami zrecenzować i opisać jakieś akcesorium, szczególnie nie mając na jego temat zbyt wielu źródeł, a tutaj w tekście znalazłem w zasadzie wszystko, od szczegółowych informacji, poprzez szczegółowe zdjęcia, a także odniesienia do naszego, jak i zachodniego rynku. Widać napracowanie i research, to tak w skrócie.

Zatem @Mcin gratuluję i mam nadzieję już poza konkursem coś podobnego Twojego autorstwa będę mógł przeczytać i wrzucić na główną :)

Pozostałe trzy teksty możecie ocenić już sami. Znajdziecie je tutaj:

1. Recenzja Chili Con Carnage na PSP by ExGamer
https://strefapsx.pl/recenzja-chili-con-carnage-na-psp/

2. Przegląd ostatnich gier na licencji Disney'a na pierwsze PlayStation by mariusz391
https://strefapsx.pl/przeglad-ostatnich-gier-na-licencji-disneya-na-pierwsze-playstation/

3. PC do gier w 2024 roku – alternatywa dla konsol? by Stall
https://strefapsx.pl/pc-do-gier-na-2024-rok-alternatywa-dla-konsol/

Każdy użytkownik forum ma do oddania jeden głos.

Wystarczy napisać w odpowiedzi na ten wątek, który tekst z tych trzech Wam najbardziej przypadł do gustu.

Dwa pierwsze otrzymają nagrody przewidziane w konkursie.

W przypadku remisu sam będę musiał podjąć decyzję. Głosowanie trwa do najbliższej soboty 9.11.

alf

@Mcin wspaniały tekst, zasłużył sobie na 1sze miejsce. Recenzja bardzo unikalnego akcesorium. Techniczne podejście do tematu. Gratuluje chłopie, jesteś the best!

W kwestii drugiego miejsca - oddaje głos na mojego przyjaciela @mariusz391

ExGamer

Hej, nie wiem czy jako interesant mam prawo głosu, a jeśli tak to głosuje na pozycję 2 @mariusz391  I to nie dlatego, że uważam mój tekst za słabszy, ale recenzja jest dużo łatwiejsza do napisania niż przegląd. Ten wymaga jednak większej ilości czasu spędzonego nad grami jak i obszerniejszych notatek. ;)

@Mcin brawo i też bym przynal pierwsze miejsce ;)

Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka

Manifesto

Jako, że preferuję czytanie recenzji ponad inne teksty growe, głosuję na tekst @ExGamer. Nawet nie wiedziałem o istnieniu takiej gry, a czytało mi się bardzo dobrze. Ale gratuluję wszystkim, bo każdy tekst trzyma wysoki poziom. A @Mcin rozwalił system swoim testem.

Megadeth

Mój głos leci na @mariusz391 - dobry zestaw Disneyowski.

Gdybym mógł jeszcze to kolejny, by był dla stalla za dobry PCMR, no, ale niestety głos może być tylko jeden.

bms

Można wybrać tylko jednego, więc ja głosuję na @Stall . Z PC mi nie po drodze, ale najbardziej przekonuje mnie techniczny styl opisu zagadnienia.

Janusz, 4 teksty na główną, to prawdziwy sukces.

JBSuper

Ode mnie głos na @mariusz391. Ładnie i szczegółowo opisana każda gra z zestawu. Najprzyjemniej czytało mi się właśnie ten artykuł.

Rocho

Przemyślałem sprawę i jednak @Stall dobry poradnikowy tekst. Wyłuszczający w łatwy sposób co, po co i za ile.

Choć serce mówiło mi że @mariusz391 bo jego przegląd Disneyowskich gier jest świetny i zachęcił mnie do sprawdzenia kilku tytułów to jednak gdzieś ten ukryty w głębi duszy PCMR zdecydował.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

zenq

Janusz, trzeba bylo ankiete zrobic, nie widac kto na razie wygrywa :p
kurde, ja musze przeczytac jeszcze raz, aby sie zdecydowac, ale niezwykle sie ciesze, ze 4 arty na glownej wlecialy, jest co czytac :)

Quake96

Cytat: Rocho w Listopad 04, 2024, 12:09
Przemyślałem sprawę i jednak @Stall dobry poradnikowy tekst. Wyłuszczający w łatwy sposób co, po co i za ile.

Ty lepiej powiedz ile Ci zapłacił C:-)

Ode mnie głos dla ExGamer, bo PSP to świetna i zapomniana konsola, więc każdy materiał który choć trochę ją odkurzy jest na wagę złota :)

Janusz

Cytat: zenq w Listopad 04, 2024, 12:36
Janusz, trzeba bylo ankiete zrobic, nie widac kto na razie wygrywa :p
kurde, ja musze przeczytac jeszcze raz, aby sie zdecydowac, ale niezwykle sie ciesze, ze 4 arty na glownej wlecialy, jest co czytac :)

I temu jej nie dałem, żeby się zbytnio nie sugerować. Plus można by dopuścić się jakiś kombinacji, że ktoś nabija głosy z różnych kont, a tak jest może nietajnie, ale czytelnie.

Mcin

Tekst mariusza fajny, ale ja oddaje swój głos na ExGamera, za dobrą swadę pisarską. Chociaż przyczepić się muszę wysyłania przeciwników do Valhalli - powinno być wysyłania do Muerte :> Tekst Stalla, mówiąc szczerze, nie do końca mi pasuje do charakterystyki strefy.

Dzięki za dobre słowa, jak ktoś liczy na więcej to powiem od razu, że tekst miał być o czym innym, ale nie znalazłem info plus grat leży w stanie niemal naprawionym (jak wiele innych rzeczy, kiedyś się zajmę :D).
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Janusz

Quake96

Cytat: Janusz w Listopad 06, 2024, 15:011. ExGamer 2 głosy (Manifesto, Quake96)

A kolega @Mcin ?

Cytat: Mcin w Listopad 05, 2024, 20:38Tekst mariusza fajny, ale ja oddaje swój głos na ExGamera, za dobrą swadę pisarską.

mariusz391

Cytat: Quake96 w Listopad 06, 2024, 17:22A kolega @Mcin ?
Jak widać głosy @Mcin i @ExGamer nie zostały zaliczone, czyli pewnie osoby ubiegające się o głosy same głosować nie mogą