Wiedźmin 4

Zaczęty przez Janusz, Marzec 21, 2022, 18:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

No to mamy wreszcie oficjalkę, informującą że rozpoczęto prace nad nowym Wiedźminem. Po wtopie z Cyberpunk ciekawe czy uda im się odzyskać zaufanie graczy. Oby tak, choć łatwo nie będzie.

Stall

Ciekawe jak to fabularnie zostanie rozwiązane. Powrót to klimatu, które studio ewidentnie czuje najbardziej. Oby tym razem bez wydawania gry w fazie beta.

Mr.Q

Coś czuję że to znowu będzie gra na koniec generacji i kolejny tytuł przerzucany na następne konsole w lepszej jakości. Bardzo się cieszę że do tego wracają ale zanim to ujrzy światło dzienne...

SALADYN

No właśnie, data premiery ? Mają użyć Unreal Engine 5, niby to dobrze bo to ponoć bardzo ułatwiające i przyspieszające prace narzędzie ale z drugiej strony latami kodowali na autorskim silniku, przeskok na nowy może być trudny. Wydaje mi się że nie ma co liczyć na premierę wcześniej niż za 5 lat.

Rocho

Dla mnie to taki news by poprawić sytuację na giełdzie. Tańsze to niż załatanie CP77 i wydanie konkretnego DLC do tej gry a zysk gwarantowany.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

SALADYN

Cytat: Rocho w Marzec 22, 2022, 12:14Dla mnie to taki news by poprawić sytuację na giełdzie.
Który swoją drogą może się odbić cedepom czkawką, cyberpunka też zapowiedzieli bardzo wcześnie i też w podobny sposób, "zaczynają prace, będzie kiedy będzie" a potem lata produkcji dały efekt który znamy.

Mitsu

Szczerze to nie chce mi się hypowac, chociaż chciałbym bardzo żeby nowy wiedźmin był jeszcze lepszy i jeszcze piękniejszy niż 3. Żeby znowu był wyznacznikiem dobrego rpg ze wspaniałym klimatem. Podobno maja jakieś przygotowane scenariusze z Ciri albo zupełnie inna historie w świecie wiedźmina. No ale nie zamierzam śledzić tego tematu po doświadczeniach z w3 i cp2077. Usłyszałem kiedyś na podcascie Rock i Borys, kiedy robili takie małe podsumowanie cdpr, że w zasadzie każda ich gra począwszy od wiedźmina 1 miała przekładana premierę parokrotnie, miała cięcia mechanik i gameplayu itd. Sam pamietam jak gameplay wiedźmina 3 odbiegał od trailera na E3. Poza tym po cp2077 jestem mega sceptyczny. Jak wyjdzie pierwszy gameplay to się zainteresuję, ale to może za 3 lata xD.

mariusz391

Pewnie każdy już widział, ale i tak wrzucić można. Jak myślicie, dowiozą to na PS5 i Xboxa Series czy znowu będzie powtórka z Cyberbuga i poprawna wersja to będzie tylko PC/konsole kolejnej generacji?

Stall

Na PC zawsze to będzie ta jedyna poprawna.  O0
Mam nadzieję, że oleją aktualną generację i wyjedzie prawidłowo tylko na next gen. Nie tak jak to odjaniepawlili z Cyberpunkiem, niepotrzebny downgrade oprawy.