Seria ISS / Pro Evolution Soccer

Janusz · 1346

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Kwietnia 04, 2024, 18:55:31
Udało się wyrwać wreszcie PESa 6 w normalnej cenie. Najlepsza piłka i do tego w polskiej wersji językowej.
Muszę odpalić przez weekend i sprawdzić czy w ogóle działa.

Ogólnie mam jak najgorsze zdanie o grach na PS2 jakie kupuje zwykle na OLX.
Nie pamiętam by w przypadku PSX płyty były w tak złym stanie, o czym często w opisach nie ma wzmianki, nie pamiętam, żeby było tylu kombinatorów, którzy próbują wstawiać takie zdjęcia by kupujący nie mógł zobaczyć, że gry są z innej dystrybucji czy że nie mają instrukcji. Wiele gier po przyjściu to się zastanawiam czy w ogóle odpalą, a w opisie, ogólnikowo, że stan dobry.

Aż się zacząłem zastanawiać, czy aby PS2 z tym systemem z klapką, gdzie trzeba trafić było płytą, to nie powód że te płyty są tak porysowane, ale z drugiej strony przecież slimki tego nie mają, więc sam już nie wiem.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2024, 17:55:51 wysłana przez Janusz »

Offline Rocho

Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2024, 23:18:18
PES 6 jezu ile to się przegrało na studiach u kumpla to głowa mała.

Co do zakupów z OLX/vinted to jeśli nie jest to kosmiczna okazja która ktoś może szybko podkupić to zawsze pytań o zdjęcie spodu płyty. I jakoś jak komuś się chce zrobić to zdjęcie to i gra przychodzi taka jak w opisie. Jeśli komuś się nie chce robić to olewam temat.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline alf

• Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2024, 08:38:04
Nie wiedziałem że ten PES6 tak się ceni. Nie wiedziałem też że istnieje po polsku.

Fanom PESa z czasów PS2 polecam jego japoński odpowiednik - Winning Evelen 11.

W epoce ps2 miałem tą wersję:

To była najlepsza gra piłkarska w jaką grałem.

Z tych nowożytnych grałem w PES 2012 i też był super, polecam!

PES 2008 i PES 2009 miały moim zdaniem spadek formy. Grałem w wersje na ps2 i nie podobały mi się. Dało się grać bo jednak przy piwku z kumplem pykaliśmy, ale wydawało mi się że nie są aż tak dynamiczne.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2024, 18:00:46
Winning Eleven miałem którąś część na PSX i mi się mega podobała, była lepsza niż europejski odpowiednik.

PES 6 się ceni, ale tylko w polskim wydaniu, chyba było tego mało i to sztucznie podbija cenę teraz.

Komentarz kiepski, ale ponoć to było bardzo nieprofesjonalnie ogarnięte i Mateusz Borek gdzieś psioczył na to jak to wyglądało i że drugi raz by się na to nie zgodził. Sprzedaż też musiała nie być zadowalająca, skoro potem z polskiego komentarza chyba zrezygnowano już do końca?

Ja grywałem w PES do części piątek, o szóstkę zahaczałem, tyle że w wersji na PC. Pamiętam jak się cieszyłem, gdy PES wychodziło na komputery, była to jedyna gra z czasów PSX, może poza Tekkenem, której na PC mi brakowało.

Odpaliłem ten mój egzemplarz i na szczęście działa. Udało się nie przegrać pierwszego meczu, więc nie jest źle. Graficznie jakoś lepiej to zapamiętałem, ale na PC musiało to lepiej wyglądać. Cała reszta, to stary, dobry PES.

Offline mariusz391

Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 05, 2024, 19:02:05
przedaż też musiała nie być zadowalająca, skoro potem z polskiego komentarza chyba zrezygnowano już do końca?
Nie tylko z komentarza, ale nawet głupich napisów już im się nie chciało robić. A szkoda bo PES 2008 to była pierwsza część na nowym silniku i wyglądała i działała niesamowicie na Xboxie 360/PC

Ja grywałem w PES do części piątek, o szóstkę zahaczałem, tyle że w wersji na PC. Pamiętam jak się cieszyłem, gdy PES wychodziło na komputery, była to jedyna gra z czasów PSX, może poza Tekkenem, której na PC mi brakowało.
No u mnie ta seria jakoś tak pod górkę miała. Co prawda jedną z trzech pierwszych gier jakie kupiłem u ,,pana pirata'' było ISS Pro Evolution 2 ale wtedy KOMPLETNIE mi się ta gra nie podobała, i dużo więcej grałem w Fifę 99. Dopiero jak podrosłem i ,,dojrzałem'' do tej gry stała się dla mnie jedną z najlepszych piłek nożnych w historii. Potem PS2 nie miałem więc ta seria mnie omijała i wróciłem na dwa lata do właśnie wspomnianego wcześniej PESa 2008/2009
Rewelacyjna grafika, świetny gameplay ale jednak straszliwie miałki tryb kariery na tle Fify z podobnych lat. Potem już przestałem w gry sportowe grać, poza wyścigami samochodowymi i jakoś kompletnie mnie nie kusi by tych nowszych części PESa sprawdzać, co najwyżej kusi mnie żeby sobie kupić właśnie oryginał ISS Pro Evolution 2, ale ceny skutecznie odrzucają

Offline Kirby

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 5
  • Odznaczenia Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum.
Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2024, 19:17:29
ISS Pro Evolution 2 to podobno najładniejsza piłka nożna dostępna na pierwsze PlayStation.
Przynajmniej tak uważa jeden z moich znajomych.

Osobiście grałem wyłącznie w część z numerem 08. Było to dawno bo jak się pewnie domyślacie w 2008 roku. Grę miło wspominam.

Mimo wszystko bardziej odpowiadała mi Fifa 2002, w którą sporo grałem na PSX. Odnoszę wrażenie, że starsze odsłony serii były prostsze. Żeby cieszyć się grą nie trzeba było godzinami uczyć się prowadzenia piłki. Bez żadnego przygotowania można było tworzyć dobre akcje.

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 05, 2024, 19:35:14
Grałem tylko w demko, chyba właśnie ISS 2 albo 3. pamiętam, że w porównaniu do Fify trudniej było wyczuć siłę strzału, przez co jako dzieciak wolałem tę prostszą grę.

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 05, 2024, 20:50:25
ISS Pro Evolution 2 to podobno najładniejsza piłka nożna dostępna na pierwsze PlayStation.
Przynajmniej tak uważa jeden z moich znajomych.

To jedna z tych gier, które na przestrzeni lat niewiele się zmieniały i nawet nie pamiętam, czy w nowszych odsłonach PES i PES 2 graficznie coś zmieniono. Z miłą chęcią przeczytałbym taki konkretny przegląd serii z wypisanymi od punktów najważniejszymi usprawnieniami. Ja też najwięcej czasu spędził z ISS Pro Evolution Soccer 2 i z tego co pamiętam, to o ile graficznie się zmieniło niewiele lub nic w odniesieniu do jedynki to poprawiono samo zachowanie piłkarzy, grając z komputerem było trudniej, wszystko było bardziej realistyczne, w sensie zagrania. Potem w PES i PES 2 tylko dochodziła nowa otoczka i drobne zmiany, w którejś chyba już w PES, zlikwidowano klepę z automatycznym wybiegnięciem, którą kosiłem kumpli.

SMF spam blocked by CleanTalk