GTA Trilogy Remastered

Janusz · 8332

Offline mariusz391

Odpowiedź #105 dnia: Listopada 27, 2021, 18:20:02
Akurat tutaj to mnie niesamowicie dziwi że ludzie to tak ochoczo preorderowali. W przypadku Cyberbuga jeszcze mogłem zrozumieć ten hajp po trailerach, zapowiedziach itd. i niewielu się spodziewało że jedyną wersją która chociaż w jakimś stopniu spełni to co pokazano będzie ta PC-towa
Ale tutaj? Przecież to od początku smierdziało na kilometr że Rockstar praktycznie do samej premiery nie pokazał NIC, jakieś logo, i inne duperele i dopiero na sam koniec parę obrazków. Więc doskonale wiedzieli że wydają kupsztala, ale jak to u wielu teraz producentów liczyli że ,,jakoś to będzie'' a hajs za te ,,remake;i'' i tak pewnie się zwrócił pierwszego dnia.
Activision się jakoś nauczyło po premierze Tony Hawk HD i przy ,,prawdziwym'' remake'u zatrudnili już profesjonalistów z Vicarius Vision, może po tym hejcie co się wylało i w głowkach Rockstara przejdzie podobna myśl by zakopać tą ,,definitywną'' edycję pod dywan i zatrudnić kogoś takiego jak właśnie Vicarius Vision, Bluepoint czy Toys For Bob

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 24
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #106 dnia: Listopada 27, 2021, 20:47:22
sam kupiłem Cyberpunka w premierę, który bardzo mi się podobał i gdyby nie brak dopracowania to dałbym dychę
O to to. Na PC nie był bardziej zbugowany na premierę, niż np Wiesiek 3 (na konsolach to jednak inna historia, i OPR się należał). Totalnie grywalny po pierwszych kilku łatkach.
A R* tym remasterem imo nafajdał na fanów serii.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2021, 20:50:11 wysłana przez Stall »

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 04, 2021, 18:47:30
Oj oj, Rockstar chyba nie lubi konsolowców :D

https://twitter.com/RockstarGames/status/1466911156828872707

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Offline SALADYN

Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 04, 2021, 19:00:08
W swoim własnym sklepiku mogą sobie robić co chcą. W przypadku konsol pewnie muszą to uzgodnić z docelowym właścicielem platformy.

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 78
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 27, 2021, 16:28:33
No to tydzień po zakupie pudełkowej edycji mogę wreszcie z czystym sumieniem wyrazić swoją kompletnie subiektywną opinię, gdyż jestem na świeżo po ukończeniu wszystkich trzech odsłon.

Zacząłem oczywiście od ukochanego Vice City, gdyż to jego najbardziej nie mogłem się doczekać. Wiadomo jak to jest. Człowiek najpierw naoglądał i naczytał się jakie to te gry nie są złe, że tyle rzeczy zostało niedopracowanych i w ogóle, a jak przyszło mi zagrać osobiście to z miejsca się zakochałem. Owszem, mimowolnie dostrzegłem nieco "bugów" czy "dziwności" o których tak głośno było w internecie, ale szczerze powiedziawszy chyba nic nie rzuciło mi się w oczy/uszy tak bardzo abym mógł na to faktycznie narzekać. Jedyne czego mi brakowało to "Billie Jean" w radiu, ale brak tego jednego zapamiętanego przeze mnie kawałka jakoś mogłem znieść, wszak nadal w radiu została większość mojego ulubionego soundtracku.
To co wywarło na mnie pozytywne wrażenie to fakt, że trzon tej jak i pozostałych odsłon został praktycznie nienaruszony. Nikt nie kombinował tutaj z udziwnianiem fizyki, mechaniki gry i tym podobnych. Odpalając "definitywną" wersję od razu poczułem się zupełnie jakbym grał w oryginalne VC na PS2 lub Xboxie. No, może jedynie pojazdy stały się nieco bardziej podatne na wywrotki, ale to także minimalnie i w zasadzie nie wiem czy to może tylko moje wrażenie, bo chwilę nie grałem w oryginalne odsłony. Niemniej, do tego można się przyzwyczaić i zwyczajnie "wczuć" w sterowanie, co i tak jest potrzebne, bo jak pisałem zachowano tutaj mechaniki oryginału, wobec czego pojazdy sterują się zupełnie inaczej niż w nieco współcześniejszych odsłonach tej serii.
Był też taki jeden malutki element - czas do wybuchu płonącego pojazdu. To akurat tutaj stało się losowe i kilka razy zdarzyło mi się z tego powodu zginąć, ale wybaczam to tej grze, zwłaszcza, że podobno naprawiono to w którymś z późniejszych patchy.
Podsumowując, taki powrót do Vice City bardzo mi się spodobał. Odświeżona grafika nie robiła co prawda wrażenia "super wow" jak w jakichś wielkobudżetowych grach AAA, ale była dokładnie taka jakiej można się spodziewać po odświeżeniu 20 letnich gier. Jest wysoka rozdzielczość, są ładniejsze tekstury i modele, do tego naprawdę przyzwoite i robiące robotę oświetlenie oraz cieniowanie. Dla mnie naprawdę jest bomba! No i mimo że niektóre postacie wyglądają wręcz karykaturalnie (zezowaty Diaz zniszczył mój mózg), to całość trzyma w miarę równy poziom i w całokształcie jest jak najbardziej grywalna i przyjemna w odbiorze.

Po VC zabrałem się za krótszą z pozostałych dwóch gier czyli GTA III. Tutaj również bez większych zaskoczeń, grało mi się przyjemnie. Jedyne na co trochę czasem psioczyłem to słaba widoczność w ciemniejszych miejscach, co może dałoby się skorygować ustawieniami jasności i kontrastu, jakby te chociaż faktycznie działały. No, ale to i tak dla mnie tylko detal, do tego pewnie poprawiony gdzieś później i gdybym pobrał patcha jak każdy "normalny" gracz, to nawet bym o tym tu nie wspominał, bo podobnie mam z GTA IV i tam po prostu podkręcam ustawienia i zapominam że coś było nie tak.
Poza tym - Czysta, niczym nie zepsuta rozgrywka. Gra się w to jak dawniej, tyle że nieco "świeżej" to wygląda. Naprawdę nie mam tu za dużo do powiedzenia.

No i na sam koniec został największy kawałek tego tortu w postaci San Andreas. Za tę odsłonę zabrałem się na końcu, bo wiedziałem że zajmie mi ona najwięcej czasu. Z San Andreas zresztą wiąże się chyba najwięcej "hejtu" w kontekście tej trylogii, więc tutaj mogłem mieć największe obawy, choć oczywiście po dwóch skończonych odsłonach takowych raczej nie miałem.
Tak, jest tu masa niedociągnięć o których wiedziałem jeszcze przed zakupem. Jest gargantuiczny dystans rysowania i słynny widok na Górę Chilliad z Grove Street, jest kolejna porcja lepiej czy gorzej wyglądających postaci, ale nadal całokształt zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Skoro dotrwałem do końca tej całkiem długiej fabularnie odsłony, to znaczy tylko, że jest ona jak najbardziej grywalna i oczywiście jak dla mnie, całkiem niezła.
Ponownie nie wiem co tu więcej napisać, po prostu mi się podobało mimo wszystko. Nie szukałem na siłę jakichś bugów czy niedociągnięć i dzięki temu bawiłem się przednio!

Tak dla całokształtu - Trylogia nie wypada wcale tak tragicznie jak ją malują. Wylała się na to fala negatywnych opinii, poniekąd słusznych, ale tak naprawdę w wielu przypadkach doszukiwano się już problemu w nawet najmniejszych elementach jak na przykład niekręcący się burger nad Burger Shotem. Wielu wystarczyć będzie też fakt, że wiele takich niedociągnięć poprawiono w późniejszym czasie. Generalnie od Rockstar mogliśmy a nawet powinniśmy oczekiwać więcej, zwłaszcza za tak wysoką cenę (250zł za pudełko), ale z drugiej strony jak już cena tego zestawu spadnie, to myślę że dla wielu graczy będzie to całkiem ciekawa alternatywa dla pogrania w klasyczne odsłony :)

Także ja po przejsciu całej trylogii mogę śmiało powiedzieć, że mi się podobała 8) Nie jest idealna, ale jak najbardziej "lekkostrawna". W sam raz pod te minione już święta :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2021, 16:31:01 wysłana przez Quake96 »

Offline alf

• Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 27, 2021, 18:46:20
No to tydzień po zakupie pudełkowej edycji mogę wreszcie z czystym sumieniem wyrazić swoją kompletnie subiektywną opinię, gdyż jestem na świeżo po ukończeniu wszystkich trzech odsłon.

W tydzień przeszedłeś wszystkie trzy ?! Zakładam, że nie spałeś, nie myłeś się i nie wychodziłeś z domu. Ile schudłeś (lub przytyłeś) ?

Przeszedłes bez jakiegokolwiek patcha ?
Jak wyglada kwestia ruchu drogowego na ulicach oraz ilosci pieszych na chodnikach - jest ich więcej względem oryginału, czy podobnie ?

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 78
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 27, 2021, 19:22:45
W tydzień przeszedłeś wszystkie trzy ?!

I tak długo mi to zajęło, bo Vice City zacząłem w poniedziałek wieczorem i tak do czwartku włącznie grywałem tylko wieczorami po kilka godzin, bo jeszcze w pracy byłem do późna. Od piątku ruszyłem z kopyta, dokończyłem jeszcze VC, potem III pękła dzień później i San Andreas po 2 dniach.

Oczywiście nie przechodziłem tych gier "jak najszybciej". W VC wchłonąłem jak gąbka i porobiłem wszystkie "assety" zanim skończyłem grę, w "trójce" pobawiłem się trochę misjami z budek telefonicznych (oprócz Shoreside Vale), a w SA to w sumie grałem jak zwykle. Nie leciałem "speedem", ale też nie zagłębiałem się we wszystkie misje poboczne i tak dalej. Ot standardowe przejście tej gry z odrobiną eksploracji i dodatkowych zadań.

Teraz praktycznie do 10 stycznia mam dużo wolnego czasu, więc mogę siedzieć i grać 8) Harówka już na ten rok była, teraz zasłużone wolne i konsole :D

Przeszedłes bez jakiegokolwiek patcha ?
Jak wyglada kwestia ruchu drogowego na ulicach oraz ilosci pieszych na chodnikach - jest ich więcej względem oryginału, czy podobnie ?

Bez jakiegokolwiek patcha oczywiście :) Czysta wersja, prosto z płytki.

Ruch na ulicach i piesi są wyraźnie gęstsi. Co ciekawe w takim Vice City dość często można było spotkać "szalonych" kierowców, którzy gnali na złamanie karku i łamali przepisy, co w oryginale zdarzało się raczej z rzadka. W GTA III z kolei bez problemu można było spotkać lodziarkę "Mr. Whopee" na ulicach, gdzie w pierwowzorze spotkać ten pojazd w ruchu ulicznym to było prawie jak wygrać w Lotto. W San Andreas chyba nic nadzwyczajnego nie spotkałem, choć tu co ciekawe nie zdarzył mi się ani jeden słynny "spadający samolot" :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2021, 19:28:13 wysłana przez Quake96 »

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 68
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #112 dnia: Listopada 15, 2024, 14:45:58
O! Będę musiał pobrać, chociaż rażących błędów po aktualizacjach nie uświadczyłem :P

https://www.ppe.pl/news/356925/trylogia-gta-z-ogromna-aktualizacja-rockstar-wprowadza-wyczekiwane-zmiany-w-grafice.html

Teraz Trylogia będzie brylant.

PS To w zasadzie patch z mobilek, który też w streamingowych platformach dodali. Zniknęło też logo Groove Street Games.
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2024, 15:00:25 wysłana przez hankie »

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #113 dnia: Listopada 15, 2024, 17:10:08
chociaż rażących błędów po aktualizacjach nie uświadczyłem

Pomijając oczywiście fakt że ten remaster jest jednym wielkim rażącym błędem ;)

Zniknęło też logo Groove Street Games.

https://www.ppe.pl/news/357215/tworca-trylogii-gta-ostro-krytykuje-rockstar-to-swinstwo-gracze-bezlitosnie-odpowiadaja.html

zwłaszcza jeśli aktualizacja zawiera setki poprawek wprowadzonych przez tych samych twórców, na które gracze czekali przez lata.

Chłop ma naprawdę tupet żeby się upominać jeszcze o cokolwiek. "Lata" oczekiwania na naprawę tego co nie było zepsute w oryginałach. Co prawda w oryginalną trylogię też nie da się grać bez modów ale to kwestia zmian sprzętowych i kompatybilności, a nie wrzucenie wszystkiego do unreala i wciśnięciu przycisku RENDERUJ :))

Ja swojej kopii do dzisiaj nie mam (co na mnie jest dziwne jak wiadomo). Co chwile promki na steam z 269zł na 130zł też nie zachęcają. Może za sześć dyszek...

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 24
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #114 dnia: Listopada 15, 2024, 18:22:35
Oryginalna trylogia ma skopane celowanie z mychy. Bez sensfixa nawet do tego nie podchodź. I jeszcze modzik na free kamerę podczas jazdy. Ale z tym to już superior experience.

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #115 dnia: Listopada 15, 2024, 19:20:02
Super, gra za 230 zł działa ponad rok po premierze prawie jak powinna od początku XD

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
Odpowiedź #116 dnia: Listopada 15, 2024, 21:03:53
Ja tam swoją kupiłem za 6 czy 7 dych w promce, więc cena była dobra. A patch ma classic mode, więc może taki komiksowy nie będzie. Well, pewnie za miesiąc go odpalę.

Offline Megadeth

Odpowiedź #117 dnia: Listopada 15, 2024, 21:23:27
Też mam trylogię kupioną na PS4 za grosze i sobie chwalę. Bardzo dobrze mi się przechodziło GTA3.
Musze zabrać się za kolejne części. Jest motywacja.

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #118 dnia: Listopada 15, 2024, 21:26:41
Też mam trylogię kupioną na PS4 za grosze i sobie chwalę. Bardzo dobrze mi się przechodziło GTA3.
Musze zabrać się za kolejne części. Jest motywacja.
Mega, mam też tak samo. Z gliczy to tylko kilka razy wtopiłem się w murek, no i wiadomo czasem śmieszne mordy ludzików. A gra mimo cienkie optymalizacji i tak choć lepiej niż na pececie na którym grałem. Więc za tamtą cenę przelicznik cena/jakość wychodzi spoko. I także muszę dokończyć trójkę.

SMF spam blocked by CleanTalk