Cyberpunk 2077 zapowiedziane

Zaczęty przez SALADYN, Sierpień 28, 2018, 10:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

pawloosw

Ten dziadziunio z drugiego trailera to nie przypadkiem Hopkins?  :o

VectroV

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

SALADYN

Nie mam gifa który by zobrazował to co teraz czuję.

Widać status gold nic już nie znaczy.

VectroV

Cytat: SALADYN w Październik 27, 2020, 17:52Nie mam gifa który by zobrazował to co teraz czuję.

?

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Aż strach pomyśleć jak wygląda ta "złota wersja" co poleciała do tłoczni. Ja preordera co prawda nie mam, ale coraz przychylniej patrzałem w jego kierunku. Teraz to turlam się z śmiechu i to konkretnie. Na pewno do śmiechu nie jest tym, którzy zaklepali sobie specjalnie urlopy.

mariusz391

Ta, pewnie Day One Patch większy niż cała gra na płycie będzie :D

pawloosw

Oc.....jeli do reszty.  :-\
Obsuwa po ogloszeniu statusu gold to juz cios ponizej pasa dla graczy. Widac teraz w jak glebokiej musza byc z optymalizacja gry, skoro w oswiadczeniu zapowiedzieli ze zalezy im na dopracowaniu gry na konsole starej generacji. Na dodatek gameplaye pokazywane tylko z mocarnych pc lub nextgenow nie napawaja zbytnio optymizmem.

alf

Co to jest "status gold" w przypadku tej gry ? Chodzi o jakąś dopracowaną wersję na premierę ?
Może przesunięcie premiery jest tylko i wyłącznie spowodowane problemami logistycznymi czy opóźnieniem w tłoczniach a nie ma związku z samym buildem gry.

SALADYN

Status gold oznacza ze gra jest gotowa i nadaje się już do tłoczenia płyt i sprzedaży. Oczywiście w dzisiejszych czasach, kiedy gry potrafią być łatane bez końca, nie ma to nic wspólnego z gotowym tytułem ale jak dotąd "ozłocenie" gry dawało pewność co do daty premiery.

alf

Mozliwe, ze panika jest zbedna i bedzie dobrze. Najwyzej wypuszcza day one patcha i po problemie, a za 2 lata kupicie sobie GOTY edition ze wszystkimi latkami, aktualizacjami i dodatkami. Pamietajcie, ze mamy epidemie - sektory takie jak produkcja i logistyka zaliczaja opoznienia wynikajace np. Z personelu bedacego na kwarantannie. To moglo wplynac na decyzje Redow, bo np. Okazalo sie ze tlocznia nie dostarczy wszystkich zamowionych egzemplarzy pre-order.

pawloosw

Po co doszukiwać się problemów z logistyka jak oficjalnie w oswidczeniu przyznali sie, ze narobili baboli w grze ze nie moga tego ogarnac i stad obsuwa? Wygodniej by im bylo zgonic na niewidzialnego wirusa i nikt by pretensji nie mial jak teraz.  ;)

alf

Cytat: pawloosw w Październik 28, 2020, 07:40
Po co doszukiwać się problemów z logistyka jak oficjalnie w oswidczeniu przyznali sie, ze narobili baboli w grze ze nie moga tego ogarnac i stad obsuwa?

Napisali, że potrzebują więcej czasu by przygotować grę na wszystkie możliwe platformy, tak aby dostarczyć produkt najwyższej jakości. Nie wiem, czy czytałeś jakoś pół roku temu artykuł w PSX Extreme na temat tego jaki to jest generalnie problem przygotować build gry pod każdą z platform a następnie każdy taki build przetestować. Samo wykręcenie buildu to może być nawet kilka-kilkanaście godzin.

To, że ta gra otrzymała status gold to nie znaczy że jest wolna od wad. To tylko oznacza, że ma całą zawartość premierową i jest stabilna. Jak napisali w oświadczeniu, aktualnie pracują nad poprawkami które ukażą się w Day 0 Patchu. Więc tak czy siak dostaniecie patcha i musicie się z tym pogodzić. Myślę, że mimo wszystko gra będzie dobra. Osobiście wolałbym dostać pewną grę później niż śmiecia teraz.

Cytat: pawloosw w Październik 28, 2020, 07:40
Wygodniej by im bylo zgonic na niewidzialnego wirusa i nikt by pretensji nie mial jak teraz.  ;)

Przecież napisali w oświadczeniu, że ich praca jest utrudniona ponieważ pracują z domu.

SALADYN

Niby racja ale nadal boli, tym mocniej że ogłaszając status gold mówili wprost "żadnych więcej obsuw". Mam nadzieję że w przyszłości nie będą obiecywali coś czego nie dadzą rady spełnić.

VectroV

Cytat: alf w Październik 28, 2020, 08:44Przecież napisali w oświadczeniu, że ich praca jest utrudniona ponieważ pracują z domu.

Niepotrzebnie się zarzekali że na 100% zdążą. To nie Bethesda, gdzie ludzie nie spodziewają się technicznie perfekcyjnej gry. W tym przypadku ten manewr ich kosztował sporo w oczach graczy. Nie zliczę ile postów widziałem wczoraj osób którzy anulowali preorder. Oczywiście nie mam nic przeciwko przesunięciu premiery, żeby ta była dopracowana. Boję się tylko że bańka hajpu pęknie gdy gra okaże się niewypałem. No i też tłumaczenie że pracują nad Day One patchem. To ile on będzie ważył w takim razie, skoro gra poleciała do tłoczni? 30gb?

Swoją drogą widzieliście niusy że ludzie grożą CDPR śmiercią za przesunięcie premiery? Robi się taka sama komedia jak w przypadku aktorki, która grała Abby w TLoU2. Takich to od razu do izolatki. Dramat...

SALADYN

Cytat: VectroV w Październik 28, 2020, 13:31Swoją drogą widzieliście niusy że ludzie grożą CDPR śmiercią za przesunięcie premiery? Robi się taka sama komedia jak w przypadku aktorki, która grała Abby w TLoU2. Takich to od razu do izolatki. Dramat...
Widziałem ale trzeba pamiętać że grozili też developerom hello games za przesunięcie No Man Sky a potem grozili im śmiercią za to że gra nie jest tym czym pokazywali na trailerach, że nie wspomnę o groźbach które pojawiły się po tym co spotkało niektórych bohaterów Gry o Tron. Ogólnie jak robisz coś w internecie i masz dużą widownie to zaraz pojawia się ktoś kto ci grozi śmiercią albo zacznie uprzykrzać życie tylko dlatego że nie podoba mu się to co robisz. Zgłosić takiego piwniczaka i carry on.

alf

Cytat: VectroV w Październik 28, 2020, 13:31
Swoją drogą widzieliście niusy że ludzie grożą CDPR śmiercią za przesunięcie premiery?

Dla niektórych ta gra to mesjasz.