Cyberpunk 2077 zapowiedziane

Zaczęty przez SALADYN, Sierpień 28, 2018, 10:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mcin

+ To co pan powyżej. Przesunięcie premiery mnie nie rusza i biznesowo jest racjonalne. Podpinanie się pod konkretne ruchy polityczne dla doraźnej korzyści też jest pewnie biznesowo racjonale, ale, na moje, delikatnie nieetyczne.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

SALADYN

pawloosw

Ehhh, mnie to troche juz drażni. Pewnie przez to ze mam ich akcje wykupione. Juz widze co sie bedzie dzialo na gieldzie od rana jutro (o przesunieciu premiery dali tweata na pare minut przed zamknieciem gieldy wiec jeszcze nikt z inwestorow nie zdazyl zareagowac).  :-X

SALADYN

Regularność oraz ilość obsuw i cyrków wokół Cyberpunka pozwala zbić majątek na akcjach CDP. Obsuwa -> kupujesz, trailer -> sprzedajesz, tęcza w profilowym -> kupujesz, pokazują Keanu -> sprzedajesz.

pawloosw

Cytat: SALADYN w Czerwiec 18, 2020, 19:55
Regularność oraz ilość obsuw i cyrków wokół Cyberpunka pozwala zbić majątek na akcjach CDP. Obsuwa -> kupujesz, trailer -> sprzedajesz, tęcza w profilowym -> kupujesz, pokazują Keanu -> sprzedajesz.
Haha, jak ktos lubi na krotkoterminowych sie bawic, nie moje hobby niestety. No nic, zobaczymy co jutro dzien przyniesie (raczej na pewno nic dobrego).

For The Players

A co jutro ma być? Bo ja nie siedzę akurat w temacie Cyberpunka  ::)

Don

Otworzy się giełda. Więc kolejną informację o przełożeniu premiery zweryfikuje rynek.

pawloosw

Cytat: Don w Czerwiec 18, 2020, 21:38
Otworzy się giełda. Więc kolejną informację o przełożeniu premiery zweryfikuje rynek.

Otóż to...

mariusz391

Cytat: pawloosw w Czerwiec 18, 2020, 19:31Pewnie przez to ze mam ich akcje wykupione.
Powiem ci że mega odważny jesteś. Co by nie mówić o CDP, ale  to jednak nie jest takie EA czy Ubisoft że coś nie pyknie, to zrobimy co innego. Tutaj Cyberpunk to jest być albo nie być. Albo będzie mega hitem i zarobisz kokosy, albo będzie mega wtopą i stracisz prawie wszystko. Raczej tutaj nic pośredniego być nie może, albo hit albo klapa. A kolejne obsuwy z jednej strony dają do zrozumienia że nie chcą wydać zabugowanego bubla, jak właśnie potrafi zrobić EA czy Ubi, ale też że jednak robota nad tym tytułem nie idzie tak jak powinna. Ciekawe jak to się skończy...

Don

Na razie giełda trzyma ciśnienie - spadek o 1.5% to przy takim newsie żaden spadek.

Mcin

Cytat: mariusz391 w Czerwiec 19, 2020, 10:06Raczej tutaj nic pośredniego być nie może, albo hit albo klapa.
A pamiętasz Diablo III? Po darzonych kultem poprzednikach fani gatunku otrzymali grę rozbudowaną, ale zdaniem większości absolutnie nie wybitną... I jakoś nie zaszkodziło to Blizzardowi.  Sprzedało się. Siła Marki, siła marketingu.
Nawet jak Cyberpunk nie będzie Hitem na miarę Wiesia, to nie będzie też klapą na miarę Daikatany. Wystarczy, że gra będzie co najmniej dobra, a sprzeda się siłą samego hype'u.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

mariusz391

Cytat: Mcin w Czerwiec 19, 2020, 19:07to nie będzie też klapą na miarę Daikatany
W sumie Daikaszana to świetny przykład. Tam też marketing rozdmuchany do niebotycznych wartości, hype olbrzymi bo przecież John Romero, a wtedy jeszcze internetów prawie nie było. I gdy wyszła klapa ani z nazwiska, ani z firmy nie było co zbierać. Tutaj też mamy bańkę rozdmuchaną do niewyobrażalnych rozmiarów, i Redzi nie mają wyjścia, choćby nie wiem co to muszą zrobić tytuł maksymalnie dopracowany, bo nie inaczej nie będzie z nich co zbierać

SALADYN

Nowy trailer.

No i dziennikarze mieli pokazy hands on, będzie sporo gameplayów już niedługo.

Don

W relacji gry-online.pl przebija się mocna fabuła, klimat i pokpiony model strzelania i prowadzenia samochodów.

https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=14004

SALADYN

Widziałem ten materiał ale szczerze to nigdy nie spodziewałem się żeby C2077 miał dobrze zrealizowane strzelanie czy fizykę pojazdów. Redzi nie mają kompletnie doświadczenia w tych mechanikach, trochę to jednak dziwne że nie przewidzieli takiej sytuacji i przy rozrastaniu się firmy nie podwędzili jakiś speców z innych firm.