Cyberpunk 2077 zapowiedziane

Zaczęty przez SALADYN, Sierpień 28, 2018, 10:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

SALADYN

W końcu pokazali demo z ostatniego E3.

Oczekiwania miałem wysokie a i tak redzi jakoś je przeskoczyli.

Stall

Podobno numer w tytule to przewidywany rok premiery. :G

makumator

Ja nadal mam mieszane uczucia, pewnie poczekam na goty, jak zrobiłem z Wieśkiem, którego potem odsprzedałem po 20h  grania.

pawloosw

Panowie, jak wrażenia po dzisiejszym pokazie "gameplayu" a właściwie nazwałbym to zlepkiem skryptów...  :(
Naprawdę się nakręciłem ostatnio na tą grę, ale to co dzisiaj zobaczyłem, delikatnie mówiąc mocno mnie rozczarowało, i chyba nie tylko mnie patrząc po komentarzach pod dzisiejszym zwiastunem.
Downgrade graficzny to na pierwszy rzut oka się mocno da zauważyć. Najbardziej to chyba widać po postaci keano...
W ogóle gra jakaś mocno przekolorowana mi się wydaje na tym filmie. A sam trailer? Bez polotu, nudny wręcz bym powiedział.
Żałuję że nie sprzedałem dziś akcji CDP, bo miałem już złe przeczucie co do tego szumnie zapowiadanego filmu. Już widzę giełdę w poniedziałek z rana...  ???

Stall

Downgrade graficzny jest, bo zapewne wcześniejsze gameplaye były robione tylko pod PC. Z Wiesławem było tak samo, a nie mieli dodatkowego budżetu by zrobić "osobną" wersję na PC (tak się wypowiadali). Jak wyjdzie to się zobaczy.

Rocho

Jest klimat, jestem wyjątkowo dobrej myśli.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

pawloosw

Mi właśnie w tym trailerze ten klimat z poprzednich gdzieś wyparował. Gdyby nie widok z fpp powiedziałbym ze to jakiś watchdogs od ubisoftu.  ???

Rocho

Mi chodzi o to, że jest cyberpunkowy klimat nowocześnie a jednocześnie retro.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Don

Cytat: pawloosw w Sierpień 30, 2019, 21:20
Naprawdę się nakręciłem ostatnio na tą grę, ale to co dzisiaj zobaczyłem, delikatnie mówiąc mocno mnie rozczarowało, i chyba nie tylko mnie patrząc po komentarzach pod dzisiejszym zwiastunem.

A to ciekawe bo ja pod globalnym kontem na YouTube widzę tylko zbiorową masturbację kciuki w górę (w tej chwili 40k) vs kciuki w dół (800 sztuk) też się zgadzają.

Podoba mi się koncepcja materiałów wideo w stylu deep dive (gdzie lektor ładnie tłumaczy świat i zależności nim rządzące). Zapoczątkował to Rockstar w zeszłym roku przy okazji RDR2, a teraz widzę, że CDPR podchwycił temat.

retron67

Mocno mi się z Deux Ex kojarzy. Dużo hudów ,kolorowo. Będzie to męka 300stu godzinna, Wiesław mnie męczył, nie chciało mi się w to grać, bo gameplayowo nudny, za to skończyłem aby poznać historie. Z tego powodu nie ukończyłem RDR2 jeszcze ,choć mam go od samego początku. Wiem nie jestem trendy. Wole gry max na 20h, wzorem Obcy Izolacja.

pawloosw

Jako że wiedźmin 3 to dla mnie chyba najlepsza gra ever, a na pewno gra generacji bardzo duże nadzieje pokładałem w cyberpunku choć na wstępie widok fpp mnie mocno rozczarował. Później były kolejne trailery i hype na ta grę urósł niemal do poziomu gdy wyczekiwałem premiery wiedźmina 3. Po wczorajszym filmie, oczy przecierałem ze zdumienia. Pomijając duży downgrade graficzny względem poprzednich trailerów całość oglądało mi się jakbym oglądał kolejnego bezpłciowego tasiemca od ubisoftu.
Szumnie zapowiadana customizacja bohatera a na filmie co? Kilka suwakow do wyboru (z pamieci podaje moge sie mylic co do ilości) 5 nosów, 5 podbródków, 5 rodzai oczu, kolor oczu... to ten rewolucyjny edytor? Rozwoj postaci z całym drzewkiem rozwojowym spokojnie zmieścił się na jednym ekranie, miałem nadzieję że zrobią z tego prawdziwego rpga a nie fpsa z elementami rpg...
może zbyt surowo podchodze do oceny tego rzekomego gameplayu, ale po tym marketingowym pieprzeniu jestem delikatnie mówiąc wku...y na cdp za te puste słowa. Powinni bardziej skupic sie na robocie a mniej na gadaniu...
Łapki w górę na yt to żaden wyznacznik w czasach kiedy można na allegro je sobie wykupić. Giełda w poniedziałek zweryfikuje jakie sa opinie ludzi co do tej gry.

retron67

Takim mindfuck był Fable na X Kloca. Gra na pewno będzie grą roku. Nowe IP, mega grafa, sukces Wiesława i fame CDPR zrobią swoje, jedyny na tą chwilę produkt mogący pocisnac tą grą jeśli chodzi o hype to GTA6. O giełdę był bym spokojny.

Megadeth

łapki w górę na YT może sobie kupić jakiś bieda yutuber, a nie cederedzi. Przy takiej popularności tytułu i wydawcy lawina łapek sama się nakręca.

SALADYN

Troszkę pawloosw niepotrzebnie panikujesz. To że ci się ta prezentacja nie podoba to kwestia gustu, mnie w sumie też się nie podoba. Pourywane fragmenty gameplayu przeplatane scenkami i grzebaniem w menu sprawia wrażenie że ten filmik miał na celu tylko podkręcenie nieco hype'u, premiera przecież dopiero w kwietniu a zainteresowanie trzeba utrzymać. Nie zrezygnuje jednak z preorderu kolekcjonerki tylko przez jedną taką sobie prezentacje, downgrade też mnie rybka bo to było pewne że optymalizacja pod współczesne platformy sprawi że cedepy będą musieli stonować grafikę.

Don

Cytat: pawloosw w Sierpień 31, 2019, 11:27
Łapki w górę na yt to żaden wyznacznik w czasach kiedy można na allegro je sobie wykupić. Giełda w poniedziałek zweryfikuje jakie sa opinie ludzi co do tej gry.

O ile dobrze pamiętam to CDPR na targi i pokazy przygotowuje zawsze demo (czyli ograniczoną część gry) - nikt tam nie będzie setki niepotrzebnych assetów (pod postacią perków czy nosów do wyboru) wrzucać bo to czasochłonne.

Oczywiście możemy sobie zadać pytanie w jakim stanie gra jest przed kwietniową premierą? I tu dochodzę do następującej myśli...

Uważam, że w najbliższych miesiącach to giełda in minus może zareagować tylko w jednym wypadku - opóźnienia premiery. Inne rzeczy (jak właśnie liczba skinów do wyboru) nie ma teraz znaczenia. Bo to detale dostrzegalne dla największych fanów. Zgadzają się lajki i wyświetlenia, zgadza się medialny szum (piszą o Cyberpunk 2077 wszyscy) więc i kurs akcji może iść tylko w górę IMHO.

Moim zdaniem (i nikt nie musi się ze mną zgadzać) jedyne potencjalne niebezpieczeństwo jest takie, że tak rozbudzone oczekiwania mogą sprawić, że jakikolwiek dobry lub bardzo dobry wynik sprzedaży w pierwszym tygodniu od premiery gry może zostać uznany na giełdzie za niewystarczający. I wtedy kurs może polecieć w dół zdecydowanie. No ale nie jestem akcjonariuszem CDPR więc problem ,,kiedy pozbyć się akcji?" mnie nie dotyczy.