Retronizacja 4 - 29.04-01.05.2022, Pawłowice Śląskie

Zaczęty przez Atr3ju, Kwiecień 18, 2022, 16:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Atr3ju

Jako że nasze wspaniałe grono nie umie w zloty i lanparty to może 30 kwietnia sie spotkanie zoorganizuje, zwłaszcza że Kraków to niedaleko Pawłowic. Podczepimy się pod impreze Retronizacji, byłem na pierwszej Retronizacji lata temu, teraz gdy nie ma maseczek to organizują kolejną odsłone. Może ktoś się skusi lub może nawet kilka osób ze strefy wpadnie. Co wy na to ?

Jakby co to Sajdor aka @sjdr może wami pokierować, koleś tam mieszka i zna się jak łyse konie z samym organizatorem czyli Rentonem.

sjdr

A no, jest tak jak mowi atr3ju :p

Zreszta w wolnym czasie skrobne jaki temat :)

sjdr

Elówa !

Chciałbym zaprosić was na kolejną edycje fajnej retroimpry w Pawłowicach śląskich, mowa o Retronizacji 4 :)
Tak to już czwarta edycja eleganckiej rodzinnej imprezy retro (w tej edycji dochodzi demoscena!)
Z racji płatnego wstępu spotkasz u nas tylko i wyłacznie ludzi, których kręci klimat retro konsol i komputerów :) (brak zielonek co nie wiedzą jak z czym) nie ma co martwić się o sprzęt :)

Nowością czwartej edycji niewątpliwie bedą compoty, czyli prodki demosceowe :) bedą gfx'y, mod'ki, oldskool demka , intra i dużo Wild'u ^^z

Oczywiście nie zabraknie konkursów z nagrodami czyli
- Sensible World of Soccer 2020 (nowe składy) na Amige
- Mortal Kombat II na Amige
- Endless Forms Most Beautiful na Commodore 64

Do tego dochodzi koncert znanego na imprezach retro i demoscenowych XCOPY grający chiptune'y prosto z mocno zmodowanego GameBoy classic oraz rave'owe tracki korzystając z Amigi 600 :) w sobote o 21:00 będzie wpie!@#$

Dla hardkorowców polecam spanie na party place - tak jak to się robi na imprezach retro i demoscenowych :) miejsca jest dużo ^^

Wstęp dla dorosłych 50zł, oczywiście dzieci i kobiety wstęp darmowy :)

Od siebie jako stałego bywalca tego forum ^^ Zapraszam każdego, który interesuje się tematyką retro. Jeżeli mieszkasz na sląsku to musisz tu być, jeżeli troche dalej ale dasz rade przyjechać SZACUN OGROMNY ;)
Podskocz na moje stanowisko, będe z dużym TV 40cali oraz zmodowanym Ps1 (5502 + X-Station + csyncmod + Blueretro) podłaczonym po OSSC. Będe stał cały dzień i tłumaczył każdemu z osobna dlaczego tanie upscalery typu av2hdmi niszczą nasze wspaniałe wspomnienia, a dzięki tym ciut droższym (choćby gbs) nasze wspomnienia potrafią powrócić :> ... no i do tego będzie szpil na 4 pady w CTR Nitrous Oxide mod ^^ ... + puszczał demoscene robioną pod Playstation 1 ... oraz próbował przejść wydany kilka miesięcy temu port Cave Story na ps1 (port co mnie zdziwiło jest bardzo dobrze wykonany, polecam sprawdzić każdemu - doukutsu ps1 port)

Pozdro i ZAPRASZAM !!

p.s1 tutaj małe info co jak dlaczego po co

i nasz plakacik :)

Janusz

Kurde, mam już plany na długi weekend, ale może uda się wyrwać choć na chwilę.

Janusz

O widzisz, a już wydzielałem tamten wątek. W takim razie przeniosę wszystko tutaj.

Mcin

Pomysl super, tylko data słaba. Będę miał w pamięcii któregoś roku wpadnę, na pewno :D
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.