PlayStation Showcase 2023

Zaczęty przez Janusz, Maj 25, 2023, 11:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Jak tam wrażenia po wczorajszym pokazie Sony? Coś sprawiło, że serducho u Was mocniej zabiło?

Trochę tych tytułów zaprezentowano:

0:45  Fairgame$
3:33  Helldivers II
5:50  Immortals of Aveum
8:06  Ghost Runner II
9:11  Phantom Blade 0
12:50  Sword of the Sea
14:21  The Talos Principle II
15:44  Neva
17:47  Cat Quest: Pirates of the Purribean
18:32  Foamstars
20:44  The Plucky Squire
21:59  Teardown
23:46  Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
26:06  Towers of Aghasba
27:37  Final Fantasy XVI
30:54  Alan Wake II
32:43  Assassin's Creed Mirage
34:40  Revenant Hill
35:49  Granblue Fantasy Relink
37:13  Street Fighter 6
39:03  Ultros
40:39  Tower of Fantasy
42:17  Dragon's Dogma II
43:51  Five Nights at Freddy's Help Wanted 2
44:54  Resident Evil 4 VR Mode
46:36  Arizona Sunshine II
48:08  Crossfire Sierra Squad
49:13  Synapse
50:56  Beat saber: Queen Music Pack
51:54  Marathon
53:28  Destiny 2: The Final Shape
54:36  Concord
55:42  Gran Turismo (movie)
56:54  PS5 Hardware Accessories
58:09  Spider-Man 2
1:10:36  Outro Recap

W sumie w temacie gier, jakoś te tytuły mi niewiele mówią, w sensie brakuje jakiejś mocnej, sentymentalnej pozycji dla marki PlayStation. MGS może trochę wywoływać takie uczucia, ale w sumie niewiele pokazali, a sama gra to nie mój klimat.

Sprzętowo ciekawe, że pokazali to przenośne PlayStation do streamowania. Project Q wygląda w sumie tak jak można to sobie było wyobrazić. Nie poświęcono temu tyle czasu i uwagi by sądzić, że Sony zrobi z tego coś więcej niż dodatek do konsoli. Ciekawe na ile to wycenią, pewnie coś w okolicach 1/2 ceny PS5?

Cholernie liczyłem na jakąś kontynuację Astro Bota, ale się przeliczyłem.

Z ważniejszych newsów to 17 października zadebiutuje Alan Wake 2 i gra nie otrzyma fizycznego wydania ;/ No chyba, że jakiś zewnętrzny wydawca po czasie coś takiego zrobi z wiadomym przebiciem cenowym.

12step

ore ore szabadabada amore

Trzyzet

Najbardziej podjarałem się Talosem 2, jedynka przebijała Portala o głowę jeżeli chodzi o grę logiczną, ciekawe jak bardzo pokręcony będzie następny Talos.

SALADYN

Nie jedna osoba która mnie zna powiedziałaby że MGS3 ale moja miłość do tej serii umarła krótko po niej samej. Nie powiem że nie zagram bo pewnie zagram ale poczekam na konkrety a zwłaszcza gameplay.

Manifesto

Granblue Fantasy: Relink to dla mnie nr 1 pokazu. Gra action-RPG, która tworzona była w wielkich bólach, a w końcu nabrała kształtu, który pozwala sądzić, że będzie to hicior. Z innych gier z pokazu zainteresowały mnie Towers of Aghasba oraz Phantom Blade Zero.

MGS 3 remake? Jedynkę uwielbiałem, dwójkę mniej, trójkę ukończyłem tylko raz i najmniej przypadła mi do gustu z trzech wymienionych. Może i zagram, jednak po stokroć wolałbym remake części pierwszej.

mentor93

The Talos Principle 2 - tego się nie spodziewałem. Zagram na bank.

Poza tym, Alan Wake 2, bo jestem fanem "jedynki", chociaż trochę jestem zawiedziony, że nie będzie wersji pudełkowej. Argumenty Remedy za tym, żeby wydać tylko wersję cyfrową są dla mnie po prostu głupie i tak duża gra mogłaby spokojnie mieć wersję w pudełku. AC Mirage z wyglądu przypomina pierwszego Asasyna, więc wywołał u mnie paru-sekundowy sentyment, ale to tyle x)

Fajnie, że powstaje Dragon's Dogma 2! Mam szczerą nadzieję, że wyjdzie z tego porządny tytuł. Będzie okazja, żeby przypomnieć sobie i dokończyć pierwszą część.

Prócz wyżej wymienionych jest kilka tytułów, które mam na oku (np. Street Fighter 6), ale ogółem też czuję, że zabrakło zapowiedzi jakiegoś mocnego nowego exa. Niemniej, dla mnie zawsze dużym plusem jest to, że prezentacja skupiła się na grach, i to przecież dosyć porządnych tytułach. Sęk jedynie w tym, że PS5 w tym roku będzie obchodzić 3 urodziny i mam wrażenie, że nadal ta konsola rozwija się bardzo powoli. Sony mówiło, że przejście na nową generację ma się odbyć "smooth" ("płynnie"), ale jest chyba za bardzo "smooth". Faktycznie przydałoby się parę nowych ex-ów.
PSX | PS2 | PS3 | PS4 | PS5 | Switch | Gamecube | Pegasus | Xbox

renifer Lopez

Cytat: mentor93 w Maj 26, 2023, 22:06Poza tym, Alan Wake 2, bo jestem fanem "jedynki", chociaż trochę jestem zawiedziony, że nie będzie wersji pudełkowej. Argumenty Remedy za tym, żeby wydać tylko wersję cyfrową są dla mnie po prostu głupie i tak duża gra mogłaby spokojnie mieć wersję w pudełku.

Z tym Alan Wake 2 to twórcy sobie jaja robią, już nawet nie samym faktem braku wersji pudełkowej ile absurdalnymi tłumaczeniami, że oni by chętnie to wydali, tylko jakaś jedna osoba jest przeciwko. Przynajmniej zachowali by się honorowo i bajek graczom nie wciskali, bo każdy rozsądny gracz może wywnioskować prawdziwy powód takiego stanu rzeczy. Ciekawe, czy zmienią zdanie bo zrobił się niezły szum wokół tej sprawy. Oby, bo pudło to jednak pudło, a nie kupowanie licencji na grę, która w wersji cyfrowej nie zastąpi nośnika fizycznego.

Talos Principle 2 - super sprawa, jedynka była dla mnie jednym z największych, pozytywnych growych zaskoczeń ostatnich kilku lat.

Granblue Fantasy Relink - niech to w końcu wyjdzie, bo ileż można czekać? :)