PlayStation Showcase 2021

Zaczęty przez SALADYN, Wrzesień 10, 2021, 11:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

SALADYN

Ok, to był naprawdę bardzo dobry pokaz. Dostałem sporo spodziewanego contentu o którym ostatnio sporo plotkowano, jak i trochę świeżych rzeczy które bardzo mnie zainteresowały. Zróbmy sobie listę.

- Kotor Remake
Ogólnie mnie to nie jara. Ta seria kompletnie mnie ominęła a poza tym ciężko mnie nazwać fanem star wars. Słyszałem sporo, naprawdę sporo dobrego o kotorach ale gdy już próbowałem zagrać to odrzuciła mnie archaiczna mechanika prowadzenia walk. To było jednak kilka lat temu, jeśli nie dekadę, teraz mam sporo większą tolerancję na drewno w grach po po powrocie do szaraka i PS2 ale jednak miło będzie dostać pełny remake o którym mówili na pokazie, nie tylko graficzny.

- Project Eve
To był pierwszy cios w potylice na tym pokazie. Gra wyglądająca jak slasher z krwi i kości. Nie spodziewam się głębokiej fabuły i redefinicji gatunku, tylko to co tu zobaczyłem, akcja na akcji akcją podpartą. Jako fan Metal Gear Rising, Bayonetty i Vanquisha będę obserwował.

Podobnie tematyczny dodatek do Borderlands 2 był świetny, osobna gra pewnie nie wymyśli koła na nowo. Sprawdzę jak będę miał z kim i kiedy zagrać, czyli pewnie nigdy.

- Forspoken
Jeśli nie liczyć twarzy postaci to graficznie wygląda super, pokazany kawałek gameplayu też robi wrażenie. Poza tym jednak nic nie mi drgnęło.

- Rainbow Six Extraction
Kompletnie nie moje klimaty.

- Alan Wake
Tu się cieszę, od dawna chciałem w to zagrać ale nie miałem zamiaru z tego powodu kupować xboxa i raczej planowałem ograć to przy okazji. Idealna okazja właśnie się nadarzyła.

- gtav

Witaj w klubie GTAV

- Ghostwire
To się zapowiada mega ciekawie. Naruto symulator z duchami z japońskiego folkloru, mało w tym horroru ale dla mnie to akurat plus.

- Guardians of the Galaxy
Po ostatnich Avengersach ludzie będą w tym wypadku bardzo ostrożni i gra pewnie szybko trafi na przeceny i wyprzedaże. Jeśli będzie solidny singleplayer to nie omieszkam sprawdzić w wolnej chwili, czyli pewnie nigdy.

- Bloodhunt
Niby wampiry z poprawnym klimatem ale jednak nie gram w żadne multi a gdybym grał to raczej w coś popularniejszego.

- Deathloop
Z tą grą mam spory problem. Niby wszystko wygląda super, są pomysły, ciekawy design i mam miłe wspomnienia z Dishonored ale jednak jakoś mnie nie ciągnie.

- Kid Amnesia
Nie wiem co to, trailer nic nie pokazał a tytuł sugeruje coś co raczej nie jest grą.

- Tchia
Urocze, ale sprawia to wrażenie czegoś kierowanego do dzieci które będą chciały przeskoczyć na coś bardziej zaawansowanego niż z psi patrol i gry lego.

- Uncharted 4 i Lost Legacy
Dziedzictwa jeszcze nie ograłem, będzie dobra okazja zakładając że nie każą mi znowu za to zapłacić.

- Wolverine
To było dobre ale za grą przemawia tylko renoma studia i ich ostatnie dokonania. Studzę zapał do czasu gdy będzie więcej szczegółów.

- GT7
Ostatnie GT w które grałem to była dwójka. Od tamtego czasu z grami wyścigowymi mi nie po drodze, co najwyżej jakiegoś need for speeda szarpnę.

- Spider-Man 2
Pewniak na day one. Ciekawe czy będzie coop czy może raczej każdym pajączkiem zagramy w osobnych scenariuszach/misjach albo będziemy się swobodnie przełączać.

- God of War
Pewniak day one i preorder kolekcjonerki. Pewnie też kupie dla tej gry PS5 o ile się da, brak daty premiery sugeruje że mam jeszcze sporo czasu.

alf

Z gier które wymieniłeś, Alan Wake dla mnie najlepszą niespodzianką. To będzie multiplatform ? Ujawnili datę premiery, czy na razie to tylko zapowiedź ?

Mr.Q

Jestem maruda i pisałem to już na SB ale nie podoba mi się to, że God of War zdaje się nie zaliczyć żadnego progresu graficznego i wygląda 1:1 jak poprzednia część. Tak, jestem maruda ale nie podoba mi się to że Horizon i God of War zmierzają też na PS4. Ta konsola dostała masę świetnych gier i można ją ze spokojnym sumieniem odciąć, bo od 2013 roku dostawała naprawdę wspaniałe tytuły i nikt nie powinien mieć za złe Sony że rok po premierze PS5 przestaje wypuszczać wersje na PS4. Ragnarok wygląda dosłownie tak samo jak część pierwsza i to jest dla mnie niemiłe zaskoczenie ponieważ chciałbym zobaczyć graficzne wodotryski których póki co - brak.

Z pokazu jestem jednak zadowolony, nie oglądam uniwersum Marvela więc nie skaczę z radości na widok produkcji z tego uniwersum ale cieszę się że jego fani dostali tyle gier jednocześnie. Osobiście pokładam nadzieje w Forspoken - wygląda ciekawie i może wyjść z tego miłe zaskoczenie a przed konferencją oczekiwałem właśnie nowych IP. Ciekawi mnie co robi Sony Bend oraz Naughy Dog. Chętnie zagrałbym w Days Gone 2 a wciąż jest na to nadzieja.

aha - zabrakło mi oficjalnego stanowiska Sony w sprawie nowej wersji konsoli. Na YT zrobiła się niezła drama o zmniejszone chłodzenie i chciałbym usłyszeć oficjalnie że nie ma się o co martwić. Temat podniosły nawet poboczne kanały techniczne a póki co, dokładniejszych pomiarów i testów brak.

Damian

Trudno zaliczyć progres na jutubie z jego kompresją

Alan jest spoko, ma fajny klimacik amerykańskiego zadupia w którym dzieją się rzeczy które dziać się nie powinny. Wiecie, Twin Peaks i King. Trochę upierdliwa była walka, szczególnie uniki. Fajnie będzie jak to poprawią.

Zastanawiający jest brak Nathan Drake's Collection na blachę. W sumie posiadacze PS5 są w fajnej sytuacji bo będą mogli se zagrać we wszystkie Anczartedy w 60 fps.

KoTOR. Walka w oryginale mi się nie podobała. Ciekawe czy tutaj będzie coś w stylu Final Fantasy 7 rimejk czy to samo co kiedyś. A no i KoTOR był pierwszym zaskoczeniem. Drugim był Łolwerin. Pajonk 2, Gołstłajer no i GT7. Może być.

Stall

Czyli jedyne exy to God of War, Uncharted, Wolverine, Spoderman, i GT7?
GoW i Uncharted ma sie na piecu pojawic niebawem, wiec tylko w sumie w GT7 bym z tego rostera PS5 pogral.

SALADYN

Cytat: Mr.Q w Wrzesień 10, 2021, 11:48nie podoba mi się to że Horizon i God of War zmierzają też na PS4. Ta konsola dostała masę świetnych gier i można ją ze spokojnym sumieniem odciąć, bo od 2013 roku dostawała naprawdę wspaniałe tytuły i nikt nie powinien mieć za złe Sony że rok po premierze PS5 przestaje wypuszczać wersje na PS4.
Nie można odciąć PS4 od nowych gier bo dostępność PS5 nadal kuleje i według szacunków ma jeszcze sporo czasu kuleć, mówi się że nawet do 2023 roku. Gry z takim budżetem muszą się sprzedać w momencie premiery w jak największym nakładzie i gdyby to były exy na PS5 to raczej nie przebiłyby pułapu swoich pierwowzorów a może nawet by się do nich nie zbliżyły.

Alf, Alan Wake pewnie dostanie też remaster na innych platformach ale przecież nie zapowiedzą tego na pokazie sony.

O God of War na PC nie było słowa. Ta gra raczej jeszcze długo pozostanie exem, kto wie czy nie na zawsze.

Stall

Cytat: SALADYN w Wrzesień 10, 2021, 12:01
O God of War na PC nie było słowa. Ta gra raczej jeszcze długo pozostanie exem, kto wie czy nie na zawsze.
Jeszcze troche na pewno, ale pewnie sie w pojawi
https://www.purepc.pl/god-of-war-ghost-of-tsushima-uncharted-4-i-bloodborne-maja-byc-kolejnymi-tytulami-z-playstation-4-ktore-trafia-wkrotce-na-pc

Jeden z niewielu exow past gen ktory mnie osobiscie zainteresowal

TheUrien84

No i Tsushima zrobi robote. Z przyjemnoscia zagram, na moim ukochanym XBOX kontroler w duchy ;)
TheUrien84
Retrogaming History Channel
https://www.youtube.com/c/ByUrien84
Instagram
https://www.instagram.com/theurien84_collector/
Twitter
https://twitter.com/the_urien84
Hardware:SEGA Master Board Blast City,Obsidian 2 Gravity,Otto,Madcatz TE 1&2 and + ,Taito Premium VLX,Qanba Dragon,Obsidian,Hori Fighting Edge 1&2,Etokii Omni ,Razer Atrox 1&2 and +50 stick more...

Damian

Cytat: Stall w Wrzesień 10, 2021, 12:01
GoW i Uncharted ma sie na piecu pojawic niebawem, wiec tylko w sumie w GT7 bym z tego rostera PS5 pogral.

Nie, nie jedyne. Tylko to co zostało zapowiedziane i MNIE z grubsza interesuje. Bo Persony 6 nie pokazali więc do listy nie trafi. Inna sprawa, że U4 zacząłem na PS4 więc ta kolekcja mnie średnio interesuje w tej chwili. Może kiedyś dadzą za darmo jak Kolekcję Drejka to se wezmę.

SALADYN

Nie wierzę w żadne plotki i przecieki z twittera tylko dlatego że ktoś wcześniej przewidział podobną sytuacje która ma 50% szans na spełnienie. Na razie na PC trafiały tylko gry których sprzedaż nie była jakaś super wybitna (Days Gone, Death Stranding) albo są już naprawdę bardzo wiekowe jak na konsolowe standardy (Uncharted 4, Horizon).
Jeśli God of War rzeczywiście ma trafić na PC to zrobi to przy okazji premiery nowej części żeby zachęcić co niektórych do zakupu playstation.

Stall

Jak wyjdzie to spoko, warto bedzie pyknac w superior wersje. Jesli nie, to tez tragedii nie bedzie. W koncu to tylko kilka dobrych gier. Ale wiele wskazuje, ze w koncu sobie pojawia.

Cytat: Damian w Wrzesień 10, 2021, 12:13
Cytat: Stall w Wrzesień 10, 2021, 12:01

Nie, nie jedyne. Tylko to co zostało zapowiedziane i MNIE z grubsza interesuje

Ja sie odnioslem do listy z pierwszego postu - tylko te wymienione przeze mnie to exy

Damian

Sory, napisałeś pod moim - wyszedłem z założenia że do mnie.  :-[

Post numer tysionc.

Trzyzet

Cytat: Damian w Wrzesień 10, 2021, 11:52KoTOR. Walka w oryginale mi się nie podobała.
no KOTOR był eRPeGiem na silniku i zasadach Neverwinter Nights i oczekuję tego samego od remake'u. Bez systemu D20 KOTOR dla mnie nie istnieje.

Janusz

Ja się trochę zawiodłem pokazem. Niby nie liczyłem na nic w temacie hardware, ale przy tak ważnej dacie po cichu marzyło mi się coś extra, spoza świata samych gier. Otwarcie mocne bo KOTOR o którym słyszałem wiele, choć nie mam sentymentu do tego tytułu. Tyle, że w sumie nic nie pokazano, więc ciężko to nawet uwzględniać :) Marvel to nie mój klimat, a Uncharted już ograłem. Większość gier ma niestety dość odległe premiery, cały czas nie czuć zupełnie, że blisko roku mamy nową generację. W sumie jedynie na GoW czekam, ale w sumie dużego progresu względem wersji z PS4 nie zauważyłem na tych nagraniach.

pawloosw

Mnie ten showcase zawiodl w 2 kwestiach. Pierwsza, ze 90% to action slashery, czyli gry ktore totalnie mnie nie bawia. Druga, ze gry majace miec swoja premiere na ps5 wygladaja jak gry na ps4, co zreszta nie dziwi bo beda wydane i tu i tu. I tym oto sposobem mam kolejne gran turismo sport, albo inaczej update kolejny z nowymi trasami, tlami do cykania fotek i 3d mapke woowwww..  Za chusteczke na trailerach nie widac nextgenowej grafiki, tylko stare dobre ps4, nawet patrzac na dzisiejsze porwnanie cycu gts vs gt7 to oswietlenie w kabinie wydaje sie byc gorsze w gt7 anizeli w sporcie. Remaster uncharted 4/ legacy? Serio sony?  ::) Ja rozumiem ze developing gier jest coraz dluzszy, i drozszy zarazem ale serio w tej generacji jestesmy skazani na jakies innowacyjne gierki pokroju indykow + AAA kotlety? Bo poki co tak to wszystko wyglada. Gram teraz w tsushime DC na ps5 i nie dostrzegam jakies roznicy wzgledem tego co mialem na ps4pro, jesli to samo ma byc z szumnie zapowiadanym gt7 to bedzie smiech na sali.