E3 2021

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 11, 2021, 18:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Przed nami nowa edycja E3. Macie jakieś oczekiwania związane z tym wydarzeniem? Mam nadzieję doczekamy się jakiś fajnych niespodziankach, bo póki co i nowa generacja jakaś miałka i cała branża jakoś się wybudzić z tego covidowego letargu nie może chyba. Fajnie jakby w temacie hardware coś ktoś przygotował.

Gdzieś mi mignęła już 2 razy grafika Neo Geo 3, ale nie mam pojęcia co to może być.

Wrzucam plan konferencji i zobaczymy co czas przyniesie.

Harmonogram E3 2021 – daty i godziny pokazów

Czy jesteście już gotowi na największe targi gier wideo na świecie? E3 2021 tuż za rogiem, zapoznajcie się zatem z aktualnym kalendarzem z datami i godzinami pokazów, i świętujcie razem z nami.

Środa, 9 czerwca

Ujawnienie nowej gry Battlefield – godz. 16.00

Czwartek, 10 czerwca

Rozpoczęcie Summer Game Fest – godz. 20.00

Piątek, 11 czerwca

Netflix Geeked Week – godz. 18.00
Koch Primetime – godz. 21.00

Sobota, 12 czerwca
Dzień drugi Guerilla Collective – godz. 17.00
Pre-show E3 2021 – godz. 19.00
Wholesome Direct – godz. 19.00
Ubisoft Forward – godz. 20.00
Devolver Direct – godz. 22.30
Gearbox Interactive – godz. 23.00

Niedziela, 13 czerwca

Upload VR Showcase – godz. 00.00
Pre-show E3 2021 – godz. 17.45
Microsoft Xbox & Bethesda – godz. 19.00
Square Enix Presents – godz. 21.15
Warner Bros. Games z grą Back 4 Blood – godz. 23.00
PC Gaming Show – godz. 23.30

Poniedziałek, 14 czerwca

Future Games Show – godz. 01.00
Pre-show E3 2021 – godz. 17.00
Take-Two Interactive – godz. 19.15
Mythical Games – godz. 20.10
Freedom Games – godz. 21.30
Limited Run Games – godz. 22.00
Capcom – godz. 23.30

Wtorek, 15 czerwca

Razer Keynote – godz. 00.00
Pre-show E3 2021 – godz. 17.00
Nintendo Direct – godz. 18.00
Nintendo Treehouse – godz. 18.45
Bandai Namco – godz. 23.25

Środa, 16 czerwca

Steam Next Fest – godz. 19.00

Źródło: https://geex.x-kom.pl/wiadomosci/e3-2021-kiedy-odbeda-sie-targi-jakich-gier-sie-spodziewac/

SALADYN

Ja już miałem swój chwilowy zawał spowodowany mieszanymi uczuciami gdy Kojima pokazał to.

Niby tylko teaser upgrade'u na nową generację ale bez znajomości tytułu wszystko wskazywało na to że Hideo robi nowego MGS'a.

Nowe zapowiedzi mnie interesują, fajnie by było poznać datę premiery God of War Ragnarok ale wszystko wskazuje że ta gra to jeszcze odległa przyszłość.

animare

Aktualnie najbardziej ciekawą zapowiedzią był Elden Ring, w wysokiej rozdzielczości trailer robi wrażenie. Jednakże czuć to co zawsze czyli stary, znany klimat Soulsów. Spodziewałem się też zapowiedzi sequela a Plague Tale ale nie wiem czy coś z tego będzie, na razie zapowiedziana została odświeżona wersja na nową generację. Imo bardzo dobra, niedoceniana przez wielu perełka.

Z całego E3 liczę przede wszystkim na wtorkowy Nintendo Direct. Czym też zaskoczy nas teraz N? Podobno ma być nacisk na gry na wyłączność więc obstawiam jakiś kolejny mini teaser nowej Zeldy. Może jakieś nowe wieści na temat Bayonetty? Chętnie widział bym trylogię na jednym kartridżu. Dodatkowo o czym spekuluje się od dawna - Switch Pro, absolutnie jest mi to mega obojętne, tak samo jak było gdy kupiłem PS4 FAT. Znając posunięcia Nintendo i ich poprzednich konsol i tak były by to kosmetyczne zmiany i kilka tytułów AAA odświeżonych lub wydanych na wyłączność dla nowego sprzętu. Analogicznie było z 3DS'em i New 3DS'em. Osobiście jestem bardziej przekonany co do tego lub po prostu bardziej widzi mi się odświeżenie wersji Lite, jakieś ludzkie podłączenie pod TV czy porządniejszy ekran. Chociaż wiadomo że jakakolwiek zmiana sprzętowa musi wiązać się ze zmianą procesora na bardziej energooszczędny.

SALADYN

O właśnie, Nintendo Direct lepiej niech się nie kończy bez pokazania czegokolwiek z serii Metroid. Prime 4, trylogia Prime z gamecube'a albo remake starszej odsłony w stylu Samus Returns, jedno z trzech albo strzelam focha.

Janusz

Liczyłem na zapowiedź nowego Raymana, a tu dalej cisza w temacie ;/

JT

Ja czekam na Nintendo, mam nadzieję że w końcu pokażą nowego Switcha, mi wystarczy żeby odblokowali zegary Tegry, stabilne FPS to podstawa.
PS2MR

animare

No i doczekaliśmy się, m.in. zapowiedzi Stalkera 2, Battlefielda, Diablo 2 z datą premiery, A Plague Tale 2 czy kilku innych ciekawostek i gier. Dodatkowo Limited Run Games również miało swoją prezentację, m.in. zapowiedzieli wydania 30 gier na nośnikach fizycznych, listę zamieszczam w linku.

https://limitedrungames.com/blogs/news/limited-run-games-reveals-30-games-during-lrg3-2021

Manifesto

LimitedRunGames - dla mnie średnio. Axiom Verge 2 - super (choć mam nadzieję, że dostanie tańszą, fizyczną wersję europejską), podobnie Castlevania i Bloodborne. Może jeszcze One Step from Eden. Reszta jakoś mnie nie grzeje. Brak World End Economica i Night in the Woods to dla mnie zawód, bo liczyłem na te 2 tytuły. Choć może nie pokazali wszystkiego. Po cichu liczyłem na fizyczne Visage... :(

mattek

Rocksmith+ zapowiada się super! Bardzo cieszę się, że Ubisoft nie porzuciło tej serii. Decyzja o rezygnacji z zakupu pojedynczych DLC na rzecz abonamentu dającego natychmiastowy dostęp do całej biblioteki tytułów, jest moim zdaniem bardzo na plus. Poza tym, z tego co widziałem na trailerze, inne aspekty gry również zostaną ulepszone bądź przebudowane względem wersji 2014 - chociażby możliwość wykorzystania telefonu jako mikrofonu czy położenie większego nacisku na funkcje społecznościowe. Ja już zapisałem się na betatesty :D

For The Players

Plague Tale Requiem dla mnie jak na razie pierwszy argument przemawiający za zakupem konsoli zielonych.  C:-)

alf

Widze LRG odkopuje gry z przed 30 lat: Zombies Ate My Neighbours, Ghoul Patrol, Kunio-Kun, Contra. Jak komuś nie żal pieniędzy na taką archeologie to będzie zadowolony, bo to bardzo dobre tytuły.

makumator

@Alf
Zombies i Ghoul to zestaw, jak Lion King i (s)Alladyn, gdzie jest masa dodatków niedostępna w oryginalnych wersjach. Kunio kun to po prostu zachodnia edycja już dawno dostępnej fizycznie składanki, a Contra - to było wiadome ot wieków i chyba nikogo, kto siedzi w temacie, nie zaskoczyło, że będą mieli. Wgl bardzo spłaszczasz temat, bez zwyczajowej analizy "komuś nie żal", "archeologia" - to do Ciebie nie podobne.

Osobiście - fajny lineup, Superhot, Haven (po cichu liczyłem na to, wiedząc, że wydali też Furi), River City Girls. Na szczęście nie same must-have, więc niby portfel odpocznie. Tylko, że pamiętajmy, że LRG lubi przywalić z grubej rury tytułem niezapowiedzianym, a jeszcze gorzej dla kieszeni - kilkoma na raz.

alf

Cytat: makumator w Czerwiec 15, 2021, 13:04
@Alf
Zombies i Ghoul to zestaw, jak Lion King i (s)Alladyn, gdzie jest masa dodatków niedostępna w oryginalnych wersjach. Kunio kun to po prostu zachodnia edycja już dawno dostępnej fizycznie składanki, a Contra - to było wiadome ot wieków i chyba nikogo, kto siedzi w temacie, nie zaskoczyło, że będą mieli. Wgl bardzo spłaszczasz temat, bez zwyczajowej analizy "komuś nie żal", "archeologia" - to do Ciebie nie podobne.

Czyli Zombies i Ghoul można zakwalifikować jako remaster? (dodatkowa zawartość w grze, podbita rozdzielczość ?)
Założyłem, że to 1:1 przeniesione gry z ery 16-bit, dlatego spłaszczyłem, przyrównując to do kupy kurzu.

SALADYN

Nie powiem, drgnęło mi na myśl o River City Girls 2, że o fizycznej reedycji całej serii Shantae na PS5 nie wspomnę i jeszcze do tego Superhot jako wisienka na torcie. Potem mi oklapło bo to jednak nadal LRG a mnie nie uśmiecha się tłuczenie się z innymi o możliwość złożenia preordera.

makumator

@salladyn
Przecież w LRG w 99,95% przypadkach masz open pre-ordery przez 1 miesiąc (na te gry zapewne 100% poza Huntdown CE). Czyli bitwa jest tylko z upływającym czasem żeby zdobyć odpowiedni hajs, ale ilości w openach są nieograniczone, więc nie ma ciśnieniowców z botami.