E3 2018

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 01, 2018, 10:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Za niecałe 10 dni startuje jedna z najważniejszych imprez dla graczy, a mianowicie E3. Przez lata jej prestiż trochę zmalał, ale kto wie, może nas czymś w tym roku zaskoczy. Oto plan konferencji:

Sobota, 09.06.18
20:00 – EA

Niedziela, 10.06.18
22:00 – Microsoft
03:30 – Bethesda
05:00 – Devolver Digital

Poniedziałek, 11.06.18
19:00 – Square Enix
22:00 – Ubisoft
00:00 – PC Gaming Show
03:00 – Sony

Wtorek, 12.06.18
18:00 – Nintendo

Źródło: CDaction

Jak tam wasze oczekiwania i przewidywania odnośnie imprezy? Jak co roku pojawia się sporo przecieków, choć pewnie większość to zwykły trolling. Z tych ciekawszych słyszałem już o zapowiedzi kolejnego remastera przygód Crasha, tym razem z ery PS2 o tytule Crash Bandicoot Tetralogy Adventures.

Drugi przeciek to niby lista tematów Sony z konferencji, z której aż bije po oczach wsteczna kompatybilność z PS2 i PS3. Realne? Raczej nie bo chyba ten temat wraca jak bumerang co konferencję.

Z drugiej strony jakiś czas temu czytałem, że Sony w tym temacie zgłosiło jakiś patent, więc może skoro PS4 jest w ostatniej fazie życia, jak ostatnio wspominał prezes Sony, to może chcą czymś jeszcze przyciągnąć uwagę graczy i ściągnąć ich jak najwięcej. Małe realne, ale w takich plotkach to jest fajne, że czasem coś się sprawdza.

Info o patencie: https://segmentnext.com/2018/03/06/playstation-4-backward-compatibility/

Wreszcie z realnych oczekiwań, to nie liczę na jakieś wielkie niespodzianki. Ciekawi mnie czy zaprezentują więcej informacji na temat tego remastera lub remake'u MediEvil, no i czy zdecydują się na wskrzeszenie czegoś jeszcze. Capcom ma zaprezentować remake Resident Evil 2, więc może być gorąco. Ciekaw jestem też FFVII, ale ostatnio czytałem, że premiera gry to odległy termin, więc nie liczę tutaj na zbyt wiele konkretów. Fajnie jakby czymś jednak zaskoczono w tym roku, czymś nowym najlepiej. ;)

Don

Cytat: Bodzio w Czerwiec 01, 2018, 10:28
Drugi przeciek to niby lista tematów Sony z konferencji, z której aż bije po oczach wsteczna kompatybilność z PS2 i PS3. Realne? Raczej nie bo chyba ten temat wraca jak bumerang co konferencję.

Sezon na wydrukowane kartki z listą tematów na tegorocznych konferencjach E3 uważam za otarty

SALADYN

Rimejk Snake Eater'a, grywalne Death Stranding, Shenmue 3 w stanie bliższym ukończenia prac ? Chciałbym, najbardziej pobożnym życzeniem jest jednak launch trailer rimejka FFVII który oznaczałby rychłą premierę. Ostatnio ponoć zmieniono koncept gry a więc na 100% nie wyjdzie ona w tym roku, nawet kolejny nie jest pewny.
Wsteczna kompatybilność PS4, taką możliwość przywitałbym z otartymi ramionami ale bądźmy realistami. To karta przetargowa sony do wyciągnięcia gdy xbox zacznie im deptać po pietach w tej bądź, co bardziej prawdopodobne, w następnej generacji.

hankie

Jakby w końcówce żywota dali PS4 kompatybilność, to nawet mają CRT już bym chyba ją kupił :D Chyba tylko licha fantazja, ale nawet idąc wzorem Xa dawaliby ten sens kompatybilności to już byłoby milej.

Janusz

Zaczynamy już jutro, choć akurat od konferencji EA nie oczekuję za wiele.

foxe

jak jutro jak dzisiaj? komentarz pisałeś po północy :P

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

Janusz

Wolno piszę po prostu. :P :D

EDIT: Unravel 2 wydane i to już od dziś można w niego grać. Super, choć mogliby wydać obie części na fizycznym nośniku.

Manifesto

Nie grałem nigdy w Unravel, muszę kiedyś spróbować :)

Póki co moją uwagę przykuł ten oto tytuł. Styl grafiki jak z Rime, ale sam klimat o wiele cięższy i mroczniejszy, mnie to zaintrygowało, choć zazwyczaj unikam gier wydawanych przez EA jak tylko mogę ;)

VectroV

Wjazd Cyberpunka był prześwietny i się jaram. Zaskoczeniem dekady jest bez wątpienia Battletoads. Kolejne Halo jak kolejne Halo, ale martwi mnie przyszłość Gears of War. Pomijam fakt tych dwóch spin-offów ale sam Gears of War 5 ma w sobie... za mało GoWa. Crackdowna 3 mam już dosłownie dosyć. Ile można wstawiać trailery, które wyglądają jakby reżyserował je Michael Bay'a z krzyczącym czarnym. DMC5 też zaskoczyło, to samo można powiedzieć o Dying Light 2. Nie byłem przekonany co do pierwszej części i mi się strasznie spodobała, ale w tym przypadku mam tak samo, zobaczymy co czas przyniesie. DLC do Cuphead mi tylko przypomniało żebym to w końcu ograł.

No i na koniec moja ukochana Forza. Szok i niedowierzanie że to nie Japonia, ale miasteczko w UK tez wygląda cudnie. Bardzo podoba mi się pomysł z zmiennymi porami roku. Nadal to wygląda jak stara dobra Forza ale czekam na jakieś większe wieści na jej temat.

Trochę mnie martwi ich nowa polityka wsadzania nowych gier do GamePassa. Nie jestem na bieżąco jak to wyglądało z takim Sea of Thievies w premierę ale chyba nie za dobrze?

A, no i tylko jedno bingo :(

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Stall

Japonia w Forzie to by było to.
Co do Sea of Thieves:
https://strefapsx.pl/forum/strefa-forumowicza/w-co-aktualnie-grasz/msg39505/#msg39505

Edit: Obejrzałem trailer Cyberpunka. Też jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Życzyłbym sobie GTA w przyszłości z perspektywy FPS.

nwc

Zgodzę się, że wjazd CP był dobry, no i tyle w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałem z nowego trailera, a jeśli mam być szczery to pierwszy podobał mi się o wieeeele bardziej.

p.s. Czekam na Bethesde i do spania :P

Manifesto

Sama konferencja pod względem organizacyjnym robiła wrażenie. Ośmielę się rzec, że fani PS4 mogli oglądać ją z niewiele mniejszą przyjemnością niż fani Xboxa, bo ogromna większość zaprezentowanych gier to tytuły multiplatformowe ;D Praktycznie brak nowych IP, które miałyby być exami. Forza, Halo - tytuły które mnie kompletnie nie interesują, ale z pewnością ucieszą wielu fanów tych serii. Ja najbardziej ucieszyłem się z Tales of Vesperia, które w końcu trafi na konsolę Sony w zrozumiałym języku :) Ogólnie konfa w porządku, ale sądziłem, że mimo wszystko jakieś nowe IP AAA zobaczymy, niestety tak się nie stało i dalej nie mam żadnych argumentów do zakupu Xboxa One.

Desdinova

Bethesda pochwaliła się że pracują nad Elder Scrolls 6. Mam nadzieję że pod koniec przyszłego roku dane nam będzie zobaczyć grę w sprzedaży. Świetny trailer CyberPunka, czekam z niecierpliwością. Nier ma wyjść na Xboxa. Jestem ciekawy jak będzie się prezentował na XOX.

foxe

właśnie dopaliłem sobie konfe bethesdy zobaczymy co oni pokażą.
MS pokazał masę multi platform i niestety z exów nic mnie nie interesuje.
czekam na F76, Metro, Dying Light 2, Division 2 i nową deskę

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

VectroV

https://www.ppe.pl/news/58829/bethesda-pokazala-ze-ma-poczucie-humoru-skyrim-very-special-edition-na-e3-2018.html

PIĘKNE XDD

Jak dostałem rano smsa od kumpla o treści "Bethsada o dziwo pozamiatała" zastanawiałem się niby jakim cudem. Teraz już wiem. Na nowego Wolfensteina zamrażam środki i czekam na gameplay, nowy Doom oby był tak samo dobry jak jego reboot. TESVI #mnieniejara. Jak dla mnie to był tylko teaser żeby ludzie w końcu przestali pytać o niego. Ale za to Fallout 76 zyskał dużo w moich oczach i w sumie nawet czekam. Niby dostanie normalną kampanię singlową ale martwi mnie, że dostęp tylko online. Niby serwery dedykowane ale znając ich to nic działać nie będzie.

Ale za to dostanie świetną kolektorkę:

http://kolekcjonerki.com/fallout-76-power-armor-edition-helmem-t-51b/

da fuq?

http://kolekcjonerki.com/gadajaca-glowa-kolekcjonerce-rage-2/

Według mnie na pewno zabrakło nowego Dishonored.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen