E3 2017

Zaczęty przez VectroV, Czerwiec 10, 2017, 22:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

VectroV

Jako że dzisiaj zaczęło się EA Play to w sumie można już podyskutować na ten temat. Na co czekacie i na co liczycie?

Ja głównie czekam na konferencję Sony, która znając życie znowu w wielkim stylu rozgromi konkurencję. Ciekawi mnie czy cokolwiek Microsoft pokaże, patrząc na to że na hali mają bardzo małe miejsce, nawet Nintendo ma większe stanowisko. Mam nadzieję, że w końcu Bethesda przedstawi kolejną część genialnego rebotu Wolfa czyli Wolfenstein: The New Colossus i mam ciche nadzieje, że coś się od Rockstar pojawi. W końcu każda bomba w cenie co nie?

Z pokazanych już rzeczy spodobał mi się całkiem gameplay z nowego Need for Speeda. Niby taka mieszanka The Run/Hot Pursuit 2010/2015 i akcja z filmów o Szybkich i Wściekłych, ale w sumie ma to coś. Nie napalam się bo większość kto siedzi w temacie wie jak się skończyły piękne zapowiedzi poprzedniej części... A Way Out też całkiem przyjemnie wygląda. Coś nowego.

Większość i tak pewnie ogarnę po samym E3, a większe bomby w trakcie.
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

SALADYN

Nowy Wolfenstein to praktycznie pewniak, przecieki zrobiły swoje. Wszystko na co czekałem dostało już niestety status wielkich nieobecnych (wielkich dla mnie). Shenmue 3 i Death Stranding maja już wpisane nieobecności w dzienniczku że o RDR2 nie wspomnę. Istnieją za to poparte solidnymi przesłankami plotki że R* ma pokazać Bully 2, po naszemu Canis Canim Edit, co w sumie pięknie by zapchało dziurę po westernie gwiazd rocka.
Czarnym koniem targów jest oczywiście Microsoft. To że Sony pozamiata exami a N zdobędzie tytuł gry targów (czymże by innym jak Marianem) to pewne ale nowa konsola zawsze wzbudza najwięcej emocji, nawet jeśli jej zapowiedzi nie będzie towarzyszyła solidna lista exów, chyba że to będzie Minecraft 2.

Aha, ponoć Scalebound też ma wrócić tyle że już bez udziału platynowych.

makumator

Czy jestem normalny że na razie najbardziej jara mnie A Way Out? Wygląda mi to na najlepszy kanapowy story-driven co-op, jaki ostatnio pokazano. Do tej pory jeszcze przechodzą mnie dreszcze. Złapałem mega hajp  ::)

SALADYN

Zapowiada się super. Klimacik Shawshank, Skazanego na Śmierć i typowego buddy movie. Może się udać.

VectroV

Po małym ale genialnym Brothers: A Tale of Two Sons jaram się niesamowicie. Sam format rozgrywki mi się podoba. Wspólne uciekanie z więzienia na jednej kanapie może być genialne - zwłaszcza że całkiem dobra historia się zapowiada, a nie samograj. Chociaż niestety mam przeczucie, że się może słabo sprzedać właśnie przez to, że wymaga dwóch graczy... ale zobaczymy.

Cytat: makumator w Czerwiec 11, 2017, 08:31
Czy jestem normalny że na razie najbardziej jara mnie A Way Out?

Mówiąc szczerze cała konfa była nudna. NFS mimo że jestem fanem serii jakoś mnie nie ruszył, DLC do BF1... kogo obchodzi DLC do multi? O Anethem nic ciekawego nie wiemy tak naprawdę, a Battlefront 2? Mam ciche nadzieje, że kampania będzie godna bo mimo że jedynka bardzo mi się podobała to jednak brak contentu bolał. I w sumie nic więcej nie było bo sportówki #nikogo. Chociaż w sumie...

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

CyborgDE

Osobiście nie jestem typowym wyjadaczem nowości i mimo tego, że chciałbym być na bieżąco z targami, to będę i tak sto lat świetlnych za murzynami. Ale od czego mam VectroVa, który podsyła mi najważniejsze nowinki na Steama, żebym nie był aż tak ciemny w tym temacie.
Ja znowuż z chęcią bym zobaczył The Crew 2. Jestem ciekaw, czy będzie to godny następca dla niezbyt udanej jedynki, przy której mimo tego spędziłem ze znajomymi grubo ponad 400 godzin na jeżdżeniu po mapie. Jeśli akcja będzie rozgrywała się ponownie w samym USA-strzał w stopę dla Ubisoftu. Zobaczyłbym z chęcią w końcu Meksyk, ale sam Meksyk może być za mały, chyba że mają zamiar inaczej przeskalować mapę, jak w jedynce. Albo wykorzystają mapę z jedynki i dodadzą Meksyk. Może być jeszcze Kanada, ale osobiście w Kanadzie nie widzę nic pociągającego. Widoki bardzo podobne do tych z USA, a Meksyk wniósł by coś nowego, jeśli zrobili by to jak należy, co w przypadku Ubisoftu nie jest takie oczywiste. Wierzcie mi, że po 400 godzinach w The Crew poznaliśmy chyba już wszystkie możliwe Bugi w tej grze. :D
Kolejną niespodziewajką jest dla mnie Serious Sam 4. Pierwsze i Drugie Starcie są grami mojego dzieciństwa, potem namiętnie nawalałem w Serious Sama 2, którego dostałem do karty graficznej. Trójka mnie niestety ominęła ze względu na ówczesny słaby sprzęt, ale po zagraniu u znajomego wiem, że kiedyś tę grę kupię. No i przy Trójce miałem wrażenie monotonności tematu. Niezmiennie Ci sami przeciwnicy od czasów Pierwszego Starcia. Chciałbym zobaczyć jakiś powiew świeżości, kompletnie nowych przeciwników. Może twórcy pójdą po rozum do głowy i zorientują się, że kolejna część z tymi samymi przeciwnikami, tylko z lepszymi modelami zawiewa już nudą ciągnąc za sobą chmurę historii.
U Sony czekam chyba najbardziej na MediEvil 3. Jeśli ta gra wyjdzie na PS4, to jak szekle pozwolą, to kupię ją w dniu premiery razem z konsolą. Na równi z MediEvil 3 postawiłbym God of War. Całą reszta mnie specjalnie nie interesuje.
Miło było by zobaczyć gameplay z nowego COD WWII. Jako fan serii, który wychował sie na COD I i COD II czekam na to z niecierpliwością. Mam po dziurki w nosie latających plecaków i laserów.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

VectroV

Forza Motorsport 7, Metro Exodus, Life Is Strange: Before the Storm - kupili mnie. Dla mnie bomba, zwłaszcza że w końcu Forza nie świeci się jak psu jajca, Metro wygląda kozacko i widać ogromny postęp, a LiS? Biorę ciemno w premierę jak cena nie będzie za wysoka jak na 3 epizody.

Z innych co mnie zainteresowało to State of Decay 2, Code Vein i kolejna część Ori. Będę obserwował z naciskiem na to drugie.
Z exów (hehehe) to Crackdown 3 i Sea of Thieves mnie kompletnie nie ruszyło.

O indykach już nie wspomnę bo szkoda słów...

@edit

A no i wsteczna dla gier z klasycznego klocka. Ciekawy ruch jak i to czy będą sprzedawane te gry cyfrowo.

akir

Na 100% będą sprzedawane cyfrowo. Konferencja bardzo udana mnie kupili, po słabej zeszło rocznej tu była petarda. Moje pytanie gdzie jest days gone?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

CyborgDE

Całej nie oglądałem, jedynie kawałek, bo Vec mi podesłał jak śmieszkował z czegoś i zostawiłem tam kawałek odpalony w tle. Forza Motorsport 7 mnie kupiła nawet, z chęcią ogarnę jak będę miał w końcu kiedyś konsolę. Mimo tego, że fanem Metro nie jestem, a jakieś Metro na PC zacząłem i zapomniałem dokończyć, to tak jak bym miał kupować okiem, to biorę. Wyglądało miodnie. Ten efekt włosów na tym szczuro-kreto-czymś z początku gameplaya był niesamowity.
Indyki jak to indyki. Wśród tych indyków tylko jeden mnie zainteresował. Tytuły nie pamiętam, ale miał taką pixelową grafikę(jak to indyk w sumie :V), ale bardzo ładnie zrobiony z tego efekt 3D.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

meres

Cytat: akir w Czerwiec 12, 2017, 07:21
Na 100% będą sprzedawane cyfrowo. Konferencja bardzo udana mnie kupili, po słabej zeszło rocznej tu była petarda. Moje pytanie gdzie jest days gone?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

To była konferencja Microsoftu Days Gone to ex Sony.
Jak dla mnie porażka, najlepszy tytuły to multiplatformy. Aż jestem ciekaw co pokaże Sony dziś nad ranem.

makumator

@MS
Cytat: meres w Czerwiec 12, 2017, 07:39
Jak dla mnie porażka, najlepszy tytuły to multiplatformy. Aż jestem ciekaw co pokaże Sony dziś nad ranem.

Amen.

Na razie A Way Out nadal nr1.

Może mi ktoś powiedzieć, niby czym ten Microsoft chciał 'kupić' nowych klientów? Równie dużo emocji wyzwala u mnie zapowiedź nowej karty graficznej.  Nazwa, też - najwyższa półka, Xbox 1 X... <faceplum> Winszuję mu 'dead on arrival'. No może poza USA, gdzie kupi to buractwo z przywiązania do marki, więc będzie mała górka przez miesiąc.

meres

Fajny gif :-)
Że wszystkich tych exow co pokazali to fajny jest Cuphead tylko fajna stylistyka niczym stary Disney. Ale nie jest gra która jest system sellerem. Mój Xbox znowu zostanie przykryty kurzem.

makumator

Apropos, Anthem wygląda dobrze, ale jestem ostrożny bo: jest multli, niespełniająca oczekiwań andromeda.

Niemniej jednak, gra zostaje wyraźnie oznaczona na moim gradarze.

VectroV

WWWOOOOLLLLFFFEEEEENNNNSSTTEEEEEEIIIIINNNNNN!

Na to czekałem! Więcej giwer, więcej wybuchów, mega!

Nowe DLC do Dishonored 2 i The Evil Within 2 wygląda ciekawie, ale nie grałem w dwójkę i poprzedniczkę TEW więc się nie wypowiem za bardzo.

W sumie nawet śmiechłem :D

Blu

Forza 7, odnoszę wrażenie że od czasu xone seria zeszła na psy.

Ok, grafika została udoskonalona, poprawiono model jazdy, jednak sama rozgrywka stała się nużąca.

Kiedyś nie przepadałem za grami wyścigowymi. Jedynie podobał mi się NFSU. Kiedy jednak zagrałem w forzę2, od razu polubiłem tę grę. Później przejeździłem ponad 300 godzin w trzeciej części i ponad 100 w czwartej.

Gry wciągały.

Podobnie jak Horizon 1 i 2.

Forzę 5 minąłem i od razu włączyłem 6. A ta mnie nudziła. Kiedyś mogłem godzinami jeździć, a tutaj po 20 minutach jazdy autem ogarniało mnie znużenie i zwyczajnie, miałem dość i wyłączałem grę. Zmuszałem się do niej.

Odnoszę wrażenie że 7 będzie zrobiona na wzór 6.