E3 2016

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 14, 2016, 07:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Jak tam wrażenia po dotychczasowych prezentacjach na E3? Można by rzec, dzieje się :)

Remaster trylogii Crasha mnie najbardziej cieszy, podano też szczegóły i datę premiery PlayStation VR co mnie już mniej interesuje. Nowa wersja Xbox One i zapowiedź Resident Evil 7, ale póki co najważniejsze info dla mnie to zapowiedź God of War 4. Ciekawe jak wyjdzie Kratosowi odejście od mitologii greckiej na rzecz nordyckiej.

meres

Oglądałem na żywo w necie, jak zobaczyłem jak Kratos wychodzi z cienia aż sobie siadlem, wiwaty na sali oklaski itp.
Remaster Crasha super sprawa mam nadzieję że to przedsmak żeby przypomnieć młodszym graczom kim jest Crash.
Nie mówiąc o grach VR Resident 7, Batman czy FF XV.
Warto również wspomnieć o nowym Spidermanie od Insomiaca czyli twórców Spyro czy Ratcheta. Super konferencja

Janusz

A mówili coś o Final Fantasy 7?

Manifesto

Olać FF VII ;) Co z Personą 5? :)

meres

Nie nic nie mówili o FF VII, a Persona 5 ma mieć jakiś zamknięty i oddzielny pokaz.

SALADYN

http://metalgearsolid.pl/2016/06/14/death-stranding-nowa-gra-hideo-kojimy/

To dopiero była zapowiedź !

Resident Evil 7 jakoś mi się z kolei nie widzi. Z tego co zobaczyłem to tą grę można by nazwać Scary House, bez bardziej konkretnych informacji nie będę jednak osądzał. Zawiodłem się też na Prey, skasowana druga część zapowiadała się na bardziej luźną space operę a dostaniemy zamiast tego horrorowy mindfuck.

Grzen1u

OJ TAM OJ TAM

CRASH BANDICOOT REMASTERED NA PS4 TO JEST HIT

3 części :D

EDIT: może teraz ta seria bedzie tańsza na PSX?
PSP E1004, PAL,
PS1, SCPH-7002, PAL,
PS1, SCPH-9002, PAL,
PSONE, SCPH-102, PAL,
PS2, SCPH-39004, PAL,
PS2, SCPH-90004, PAL,
PS3 SLIM, CECH-2004A, 660GB
PS3 SUPERSLIM, CECH-4004A, 500GB,
PS4 JETBLACK, CUH-1116A, 2000GB

Janusz

O Crashu mamy osobny wątek, ale faktycznie ceny mogą spaść lub paradoksalnie wzrosnąć jak ktoś będzie chciał mieć na pamiątkę w oryginale trylogię.

Zobaczymy jak ta zapowiedź wpłynie teraz na cenę Crashy bo mogą wzrosnąć cenowo aż do premiery.

Grzen1u

okej okej,

w każdym razie co do e3 to GOW nowy i horizon dawn zero (czy jakośtak) *_*... szkoda że nie ma info o tekkenie 7..
PSP E1004, PAL,
PS1, SCPH-7002, PAL,
PS1, SCPH-9002, PAL,
PSONE, SCPH-102, PAL,
PS2, SCPH-39004, PAL,
PS2, SCPH-90004, PAL,

SALADYN

Cytat: Grzen1u w Czerwiec 14, 2016, 20:03
... szkoda że nie ma info o tekkenie 7..

PS4, Xone, PC, premiera w pierwszy kwartał 2017.

Grzen1u

PSP E1004, PAL,
PS1, SCPH-7002, PAL,
PS1, SCPH-9002, PAL,
PSONE, SCPH-102, PAL,
PS2, SCPH-39004, PAL,
PS2, SCPH-90004, PAL,

loompy100

Nie wiedziałem nawet co się dzieje na E3, ale powiem Wam koledzy, że ja mam już dosyć tych kolejnych remejków, kolejnych części oklepanych serii itd. Bo powiedzcie mi szczerze, co oprócz grafiki można poprawić w Tekkenie 3 ? I nie mówie tutaj o hardkorowych graczach turniejowych tylko o normalnych graczach. Tak samo Crash, na pewno dodadzą jakiś ficzer który całkowicie zmieni rozgrywkę i klimat pojdzie w cholerę. Nie tak dawno byłem mega podjarany remejkiem Abe i wiecie co? Oglądnąłem kilka filmików z gry i trailerów i nawet go nie kupiłem. Bo tak na prawde cały klimat i fun jest w tej starej wersji, w tej która dostarczała nam tyle emocji, walić grafikę czy animacje, to tylko mała cząstka gry :)

SALADYN

Mnie od dawna brakuje argumentów na dyskusje z rodzaju "kiedyś gry były lepsze", od dłuższego czasu stosuje więc już tylko jeden a mianowicie "nie lepsze tylko inne". Czasy były inne, technologia była inna, trendy były inne i najważniejsze, my byliśmy inni. Zdecydowana większość graczy przedkładających retro nad nowoczesny gaming robi to z zwykłego sentymentu który dodatkowo każe im na siłę szukać wad w dzisiejszych grach.
Prawda jest taka że ten sentyment to nic złego, niech on kieruje waszym hobby ale po co przez niego prowadzic jałowe dyskusje o lepszych gorszych/czasach.

loompy100

SALADYN, nie chodzi mi o to że gry są gorsze, bo są tytuły retro i tytuły nowe, które są tak samo przyjemne w graniu. Chodziło mi bardziej o rimejki i kolejne wersje gier, które tak na prawdę nic nie zmieniają. Sam ostatnio przeszedłem kilka nowych i starych gier i nie mogę powiedzieć, że jedne bawiły mnie bardziej inne mniej. Przykładowo Lords of the Fallen jarałem się jak dziecko i grałem z tydzień po kilka godzin, a wszystko za 20 zł w biedrze :P Chodzi o to, że dla mnie taki Crash 3 jest genialny i następne gry z jamrajem były słabe. Niech spróbują zrobić nową grę w tamtym stylu, z zamkniętymi planszami, a oryginał niech zostawią w spokoju :P

SALADYN

W takim wypadku masz proste wyjście, olać wspomniane gry jak zrobiłeś to z New n' Tasty. One mają określony target, czyli graczy którzy z sentymentu wracają do ulubionych marek (akurat męczę rimejk Ratchet & Clank, genialny jest) i młodsze pokolenia które doznają szoku gdy okazuje się że dana gra to tak naprawdę staroć wydany gdy ssali butelkę. Ludzie mają podobne podejście do odświeżonych i nakręconych na nowo wersji filmu. Azjatycki horror zawsze będzie lepszy od amerykańskiej wersji, że o oryginalnej trylogii Gwiezdnych Wojen nie wspomnę.
Problem leży w tym większość współczesnych graczy narzeka właśnie na rimejki/remastery i szuka dziury w całym (tak w sumie odebrałem twój post, więc wybacz pomyłkę) zamiast cieszyć się tym co ma i głosować portfelem. Crash wyjdzie czy nam się to podoba czy nie i możemy się cieszyć że będzie taka alternatywa dla drogich oryginałów.